مثلث آنلاین: سرانجام سازمان ملل به این نتیجه رسید که برای حل بحران سوریه نیاز است تا با ایران وارد گفت‌وگو شود.

دعوت ایران به نشست ژنو3 / حل بحران بدون ایران امکانپذیر نیست
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

جنگ داخلی در سوریه وارد پنجمین سال خود می‌شود. جنگی فرسایشی که شورشیان آن از سوی کشورهایی در منطقه حمایت مستقیم می‌شوند. سازمان ملل متحد و برخی از کشورهای جهان دو نشست را در این ارتباط برگزار کردند. نشست دوم که در اول بهمن ماه 1392 در شهر ژنو برگزار شده بود به ژنو دو شهرت پیدا کرد و در این نشست ابتدا سازمان ملل از ایران برای این نشست دعوت کرده بود اما با مخالفت ارتش آزاد سوریه روبه رو شد. این مخالفات در نهایت به گذاشتن پیش‌شرطی برای حضور ایران در این اجلاس منتهی شد اما ایران قاطعانه پذیرش پیش شرط (پذیرش اعلامیه ژنو 1 که در آن رفتن بشار اسد وجود داشت) را رد کرد و در این اجلاس شرکت نکرد.
حالا بی‌بی سی اعلام کرد که است که سازمان ملل متحد از ایران دعوت کرده تا در مذاکرات مشترک حل بحران سوریه شرکت کند. علاوه بر ایران، از قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای و چند کشور جهان هم برای شرکت در دور تازه مذاکرات سوریه در ژنو دعوت شده است.
ایران در نشست اول و دوم ژنو حضور نداشت. نماینده ایران ابتدا برای شرکت در نشست ژنو دو دعوت شده بود اما بعد از اعتراض گروه‌های مخالف بشار اسد، دعوت سازمان ملل پس گرفته شد.
استفان دو میستورا، نماینده سازمان ملل در طول چهار تا شش هفته آینده با گروه‌های مختلف از جمله نمایندگان دولت سوریه و مخالفان آن دیدار خواهد داشت.
در این میان یک نکته مهم نیز نهفته است. دو گروه شورشی و پرنفوذ در حوزه جنگ داخلی سوریه یعنی داعش و جبهه نصرت در این نشست حضور ندارند. اما سازمان ملل گفته است که بعضی دیگر که به این مذاکرات دعوت شده‌اند، امکان این را دارند که با این دو گروه در ارتباط باشند. استفان دو میستورا ژوییه ۲۰۱۴ به عنوان نماینده سازمان ملل در امور سوریه انتخاب شد
احمد فوزی، سخنگوی سازمان ملل متحد گفته ایران تنها طرف گفت‌و‌گو با نماینده سازمان ملل و معاون خواهد بود و این‌طور نیست که طرف‌های مذاکره دور یک میز بنشینند.
آقای دو میستورا، دیپلمات سوئدی ایتالیایی است که سال گذشته به عنوان نماینده سازمان ملل در امور سوریه انتخاب شد.
تلاش‌های کوفی عنان و اخضر ابراهیمی، دو نماینده دیگر سازمان ملل متحد برای ایجاد صلح در سوریه، در سه سال نخست آغاز بحران سوریه بی‌نتیجه مانده بود.