شاخص بورس امروز (سه شنبه) با رشد 2 هزار و 726 پله ای نسبت به دیروز، به رقم 137 هزار و 983 واحدی صعود کرد.

شاخص بورس 2 هزار و 726 پله رشد کرد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از  ایرنا، شرکت های پتروشیمی و فلزی در معاملات امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند وبر این اساس نمادهای فارس (هلدینگ خلیج فارس)، فولاد (فولاد مبارکه)، کگل (صنعتی و معدنی گل گهر)، فملی (ملی صنایع مس) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) بیشترین نقش را در رشد شاخص بازار سرمایه ایفا کردند.
برپایه معاملات امروز 2 میلیارد و 561 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 6 هزار و 192 میلیارد ریال در 138 هزار و 820 نوبت داد و ستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 797 واحد رشد کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 251 واحد رشد داشت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز 178 واحد بالا رفت؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
شاخص آزاد شناور نیز 2 هزار و 936 واحد افزایش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شرکت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) 2 هزار و 176 واحد کاهش و شاخص بازار دوم بورس نیز چهار هزار و 621 واحد افزایش یافت.

** گروه فلزات اساسی در صدر معاملات
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه 174 میلیون سهم به ارزش 707 میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه فرآورده های نفتی به ارزش 615 میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش 615 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
همچنین در رده چهارم معاملات امروز گروه خودرو با دادوستدی به ارزش 500 میلیارد ریال قرار گرفت و گروه بانک ها نیز با معاملاتی به ارزش 265 میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.

** رکورد شکنی فرابورس
شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز 41 پله رشد کرد و در جایگاه یک هزار و 568 واحدی قرار گرفت.
همچنین در بازار فرابورس، بیش از 782 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از سه هزار و 254 میلیارد ریال دادوستد شد.
برپایه معاملات امروز نمادهای زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، مارون (پتروشیمی مارون)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و ذوب (ذوب آهن) بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشتند.