آرزوهای بر باد رفته سناتور ناکام
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مرگ سناتور افراطی ایالت آریزونا به عنوان سوژه‌ای مهم، مورد توجه اکثر رسانه‌های آمریکایی قرار گرفته است. وجه اشتراک مک‌کین و بسیاری از سناتورها و مقامات آمریکایی، ناکامی آنها در تقابل با نظام و ملت ایران بوده است. 

اخبار مربوط به مرگ جان مک‌کین، سناتور افراطی و جنگ‌طلب ایالت آریزونای آمریکا و یکی از سیاستمداران ایران‌ستیز در این کشور به طرزی گسترده در رسانه‌های غربی انعکاس یافته است. اکثر رسانه‌های آمریکایی از مک‌کین به عنوان فردی فعال در عرصه سیاسی ایالات متحده یاد کرده و از مرگ وی ابراز تاسف کرده‌اند. با این حال این رسانه‌ها به «آرزوی بر با درفته» مک‌کین کمتر اشاره کرده‌اند‌. آنها از مک‌کین به عنوان فردی که به ارزش‌های آمریکایی‌ معتقد بوده و سناتوری وطن‌پرست یاد کرده و سعی دارند از وی تصور یک قهرمان را بسازند. البته در جامعه سیاسی آمریکا که هم‌اکنون افرادی مانند مایک پمپئو، جان بولتون و ترامپ را در راس معادلات سیاسی خود می‌بیند، مک‌کین می‌تواند حکم یک قهرمان را داشته باشد.

جان مک‌کین در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 ایالات متحده آمریکا، با رویکردی ایران‌ستیزانه حضور پیدا کرد. او حتی در اظهاراتی که بوی جنگ از آن به مشام می‌رسید، از بمباران ایران (‌تاسیسات هسته‌ای کشورمان) سخن به میان آورد. در هر حال، مک‌کین در رقابت‌ها‌ی انتخابات، در مقابل باراک اوباما شکست خورد و ‌مانند اسلاف خود، فرصت پیدا نکرد تا در عرصه اجرایی آمریکا به تقابل و توطئه علیه کشورمان بپردازد. 

با این حال مک‌کین به عنوان سناتور ایالت آریزونا، اقدامات زیادی را علیه کشورمان صورت داد. تصویب انواع طرح‌ها و همراهی با انواع لوایح ضد ایرانی ارائه شده از سوی دولت‌های آمریکا از جمله اقدامات مک‌کین در این زمینه محسوب می‌شد. 

براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، هدف و  آرزوی خاص مک‌کین بود؛ آرزویی که وی آن را به گور برد. مک کین بارها ضمن حمایت از گروهک تروریستی منافقین و البته در ازای دریافت مبالغی از سوی اعضای فرقه رجوی، به آنها وعده براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را داده بود. البته باید اذعان کرد که مک‌کین نیز ‌مانند دیگر سیاستمداران جمهوریخواه و دموکرات آمریکا‌ نهایت تلاش خود را در این زمینه به کار گرفت اما در نهایت با پاسخ کوبنده نظام و ملت ایران رو‌به‌رو شد. بدون‌شک مک‌کین یکی از نمادهای شکست ایالات متحده آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. او طی ‌چهار دهه گذشته از هیچ گونه اقدامی در تقابل با ایران اسلامی فروگذار نکرد و در نهایت بدون رسیدن به اهداف وقیحانه خود روی در نقاب خاک کشید. 

بدون‌شک سرنوشت مک‌کین در انتظار دیگر سیاستمداران آمریکایی نیز خواهد بود‌ از سناتورهایی جوان مانند تد کروز و تام کاتن گرفته تا افرادی مانند دونالد ترامپ و جان بولتون، در حالی در آینده‌ای نزدیک یا دور با مرگ دست و پنجه نرم خواهند کرد که «ایران اسلامی» همچنان با قدرت و قوت به حرکت رو به رشد خود ادامه می‌دهد.

 بدون‌شک، رئیس‌جمهور فعلی و دیگر روسای‌جمهور بعدی آمریکا نیز ‌مانند اسلاف خود در حسرت سقوط نظام جمهوری اسلامی و استحاله آن خواهند ماند. مک‌کین امروز تنها یک فرد نیست. مک‌کین نمادی از شکست و تباهی ایالات متحده آمریکا در مقابل ملت ایران است. مقامات آمریکایی به صورت خودخواسته، جملگی به نمادهای این شکست و ناکامی تبدیل شده‌اند؛ نمادهایی که به زودی همانند  جان مک‌کین بدون  دستیابی به اهداف شوم خود در تقابل با ایران، شاهد مرگ خود خواهند بود.

نکته دیگری که باید در خصوص مک‌کین مورد توجه قرار گیرد، نوع مواجهه دونالد ترامپ با این موضوع بوده است. نباید فراموش کرد که مک‌کین، نماد یک «جمهوریخواه ناراضی» از کاخ سفید محسوب می‌شد. دلیل نارضایتی مک‌کین از ترامپ، عدم هماهنگی رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده با وی بوده است. این تقابل مربوط به ماه‌های اخیر نیست و حتی از قبل از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 ایالات متحده به قوت خود باقی بوده است.

 طی دو سال گذشته، اختلافات سیاسی زیادی میان جان مک‌کین و ترامپ وجود داشت. مک‌کین در جریان برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 2016 میلادی، سیاست‌های ترامپ را به صورت صریح مورد انتقاد قرار داده بود. ترامپ و مک‌کین در موضوعات بسیاری باهم اختلاف‌نظر داشتند. مک‌کین اغلب سیاست خارجی رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را مورد انتقاد قرار می‌داد  و ترامپ نیز از سناتور ایالت آریزونا برای مخالفت با لغو قانون مراقبت درمانی مقرون به صرفه انتقاد می‌کرد. در سال 2015 ترامپ درباره مک‌کین گفت او یک قهرمان جنگی بوده زیرا اسیر شده است. سناتور مک‌کین در زمان جنگ ویتنام اسیر و به مدت شش سال مورد شکنجه قرار گرفت. پس از آن ترامپ در پاسخ به انتقادات گسترده گفته بود از کسانی خوشش می‌آید

 که اسیر نشده‌اند.

براساس گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مانع از صدور بیانیه کارکنان کاخ سفید به منظور تحسین جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه ایالت آریزونا ‌و تقدیر از خدمات نظامی او شد. واشنگتن‌پست همچنین تاکید کرد این بیانیه در نهایت توسط سارا سندرز، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، جان کلی، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید و دیگر دستیاران مورد ویرایش 

قرار گرفت.

همچنین رئیس‌جمهور آمریکا از صدور بیانیه‌ رسمی درخصوص مرگ سناتور جمهوریخواه ایالت آریزونا امتناع و اعلام کرد ترجیح می‌دهد از طریق صفحه توئیتر پیام تسلیت خود را منتشر کند. در پیام تسلیت رئیس‌جمهور آمریکا ‌آمده است: «عمیق‌ترین همدردی و احترام خود را به خانواده سناتور مک‌کین ابراز می‌کنم. دل‌ها و دعاهای ما با تو است.» برخی سیاستمداران آمریکا پیام تسلیت رئیس‌جمهور آمریکا درباره مرگ سناتور مک‌کین را مورد انتقاد قرار دادند. در هر حال، ترامپ به شدت از اینکه مرگ مک‌کین، فضای رقابت‌های انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا را به ضرر وی احساسی نماید، به شدت نگران است. موضوعی که رئیس‌جمهور آمریکا و همراهان وی را وحشتزده

 ساخته است.