یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: بولتون‌ها، پمپئوها و بن‌سلمان‌ها - که انزوا و کاهش نفوذ و قدرت رژیم‌های خود را متاثر از عملکر ظریف می‌بینند - قطعاً‌ از نبود او رضایت خواهند داشت.

رفتن ظریف خسارت محض است/ بولتون‌ها، پمپئوها و بن‌سلمان‌ها از نبود وزیر خارجه رضایت دارند/ هشدار ظریف درباره جایگاه وزارت خارجه جدی گرفته شود
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

رضا نصری در گفت‌وگو با  ایلنا، درخصوص استعفای وزیر امور خارجه و تاثیر فشارهای داخلی و مسائل جناحی بر این استعفا گفت: در اینکه دکتر ظریف به طرز استثنایی و بی‌‌‌‌سابقه‌ای هدف یک هجمه خشن و حساب‌شده از خارج و داخل کشور است، تردیدی نیست.

ظریف همواره حاضر است از خودش برای پیشبرد منافع ملی هزینه کند

وی با بیان اینکه موسسات خاصی هم در خارج و هم در داخل کشور سالانه میلیون‌ها دلار هزینه‌ جنگ روانی با شخص ظریف می‌کنند تا او را از ادامه کار منصرف کنند، اظهار داشت: چهار دهه سابقه کاری ظریف و اظهارات ایشان همواره نشان داده که او حاضر است از خودش برای پیشبرد منافع ملی هزینه کند. در نتیجه دلیل استعفای او نمی‌تواند «شخصی» باشد.

هشدار ظریف درباره جایگاه وزارت امور خارجه جدی گرفته شود

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی درباره هشدار ظریف مبنی بر دفاع از شان و جایگاه وزارت امور خارجه هم تصریح کرد: وقتی یک دیپلمات حرفه‌ای که در حل‌ و فصل تمام چالش‌های بین‌المللی چهل سال اخیر ایران نقش داشته است، نسبت به افول شأن و جایگاه وزارت امور خارجه هشدار می‌دهد، شرط تدبیر این است که هشدار او جدی گرفته شود.

به هشدار ظریف با دید «سیاسی» برخورد نشود

نصری با بیان اینکه نگاه ظریف یک نگاه کارشناسانه، غیرسیاسی و مبتنی بر سال‌ها تجربه است و به مصلحت کشور است به هشدار او با دید «سیاسی» برخورد نشود، خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد در مورد ساختار اداره سیاست خارجه در ایران آسیب‌شناسی شود، کدام استاد دانشگاه، کدام کارشناس یا کدام موسسه تحقیقاتی می‌تواند با صلاحیتی نزدیک به صلاحیت جواد ظریف در این باره اظهار نظر کند؟

ظریف اجازه نداد پروژه امنیتی‌سازی ایران به سرانجام برسد

وی در پاسخ به این سوال که استعفای ظریف چه اثراتی می‌تواند بر تداوم برجام و همچنین همکاری‌های بین‌المللی ایران داشته باشد؟ ابراز داشت: رفتن ظریف خسارت محض است و جبران آن کار آسانی نخواهد بود. از شش سال زمامداری ظریف در وزارت امور خارجه، سه سالِ آن بحث رسانه‌های جهان بر سر این بوده که «آیا جایزه صلح نوبل امسال به وزیر امور خارجه ایران تعلق خواهد گرفت یا نه؟». این یعنی دستاوردها، منش و شخصیت ظریف به گونه‌ای بوده که او به تنهایی عملکرد هزاران لابی، موسسه روابط عمومی و گروه فشار در پایتخت‌های غربی را خنثی‌ کرده و اجازه نداده پروژه امنیتی‌سازی ایران را - که تا پیش از او به عضوی از محورت شرارت در افکار عمومی شناخته می‌شد - به سرانجام برسانند.

دولت چه زمانی می‌تواند از خدمات ظریف صرف نظر کند؟

این کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل ادامه داد: هر گاه دولت ایران توانست میلیاردها دلار صرفِ مقابله با این دستگاه عظیم تبلیغاتی کند و در هر پایتخت جهان، ده‌ها موسسه حرفه‌‌ای را به استخدام خود درآورد تا مانع دسیسه‌های جریان ایران‌ستیز شود، آنگاه می‌تواند از بخشی از خدمات جواد ظریف صرف نظر کند!

فقدان ظریف مذاکرات برای خنثی‌سازی تحریم‌های امریکا را دشوارتر می‌کند

ظریف با بیان اینکه قطعاً فقدان ظریف کار را برای پیشبرد مذاکرات برای خنثی‌سازی تحریم‌های امریکا بسیار دشوارتر خواهد کرد، عنوان کرد: مضاف بر اینکه جانشین او باید دست‌کم به اندازه ظریف بر جزئیات فنی و ظرافت‌های مذاکرات حساس کنونی آشنایی و تسلط داشته باشد.

ظریف یک وزیر امور خارجه معمولی نیست

وی درباره واکنش‌های بین‌المللی نسبت به استعفای ظریف یادآور شد: ظریف یک وزیر امور خارجه معمولی نیست. او یک شخصیت بین‌المللی است که جایگاه ویژه‌ای در جهان دارد و دلیل اینکه یک پُست غیررسمی او در اینستاگرام در عرض چند دقیقه به تیتر رسانه‌های دنیا تبدیل شد و سران کشورها را به واکنش واداشت هم همین ویژگی اوست.

ظریف شخصیتی فراتر از جایگاه حقوقی خود دارد

این تحلیلگر ارشد مسائل ارشد سیاست خارجی افزود: در خیابان‌های اروپا و آمریکا قدم بزنید و به طور اتفاقی از رهگذرها نام وزیر امور خارجه چین - یعنی یکی از مهم‌ترین قدرت‌های جهان - یا هند، ژاپن، ترکیه، کانادا و سایر قدرت‌های صنعتی جهان را سوال کنید. احتمالاً اینکه بتوانند پاسخ درستی به شما بدهند بسیار ضعیف است اما بپرسید وزیر امور خارجه ایران یا جواد ظریف کیست و قطعاً‌ به شما جواب خواهند داد. این یعنی ظریف شخصیتی فراتر از جایگاه حقوقی خود دارد و این سرمایه‌ای است که دولت و ملت نمی‌توانند به راحتی از آن صرف‌نظر کنند.

کسانی که ظریف را بزرگترین مانع در برابر پروژه‌های خود می‌بینند، از رفتن او خوشحال هستند

نصری در پاسخ به این سوال استعفای ظریف چه گروه‌ها و افرادی را خوشحال می‌کند؟ بیان کرد: رژیم‌ها و جریان‌های جنگ‌طلبی که سال‌ها میلیاردها دلار برای ایران‌هراسی هزینه می‌کنند و ظریف را بزرگ‌ترین مانع در برابر پروژه‌های خود می‌بینند، قطعاً از رفتن او خوشحال هستند. نخست‌وزیر اسرائیل از هم‌اکنون در توئیت خود - ضمن ابراز خوشحالی از استعفای ظریف - رفتن او را به نحوی به حضور خود در قدرت نسبت داد تا از این اتفاق در انتخابات آینده اسرائیل بهره‌برداری تبلیغاتی کند.

بولتون‌ها، پمپئوها و بن‌سلمان‌ها از نبود وزیر خارجه رضایت دارند

وی با بیان اینکه بولتون‌ها، پمپئوها و بن‌سلمان‌ها - که انزوا و کاهش نفوذ و قدرت رژیم‌های خود را متاثر از عملکر ظریف می‌بینند - قطعاً‌ از نبود او رضایت خواهند داشت، گفت: تمام جریان‌های ضد ایرانی سازمان‌یافته در خارج از کشور که سال‌ها - بی‌‌‌‌‌نتیجه - ظریف را «دروغگو» خواندند تا اعتبار او را در صحنه دیپلماسی خدشه‌دار‌ کنند و راه را برای اتهامات سنگین‌تر به کشور باز کنند، قطعاً نفس راحتی خواهند کشید.

این کارشناس ارشد مسائل حقوق بین‌الملل اضافه کرد: تمام کسانی که به بهانه‌های واهی او را - که عمری برای رفع تحریم و بالطبع برای حقوق اساسی مردم، از جمله حقوق اقتصادی، حق سلامت، حق غذا، حق اشتغال و حق برخورداری از استاندارد مناسب زندگی - «دشمن حقوق‌‌‌بشر» خواندند تا محبوبیت او را نزد مردم خدشه‌دار کنند و از این طریق به جایگاه بین‌المللی ایران تعرض کنند قطعاً با رفتن او خواب راحتی خواهند داشت.