رئیس‌جمهور با بیان اینکه در آغاز دولت دوازدهم نگرانی‌ها به نسبت دولت یازدهم کمتر شده‌ است، تصریح کرد که هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد.

هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد/بسیاری از برنامه‌های این دولت تکمیل برنامه‌های دولت یازدهم است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در آغاز دولت دوازدهم نگرانی‌ها به نسبت دولت یازدهم کمتر شده‌ است، تصریح کرد که هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد.

نسبت به همه اعضای کابینه دوازدهم شناخت دارم

به گزارش مثلث آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی خود پس از آغاز به کار دولت دوازدهم با شبکه یکم سیما ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام محمدباقر (ع) و تبریک پیشاپیش اعیاد قربان و غدیر اظهار کرد: امیدوارم همه ما بتوانیم از روز پرفیض عرفه بهره‌برداری کنیم و حاجیان ما نیز که فردا برایشان روز عرفه است از این فرصت به خوبی استفاده کنند.

وی با تبریک فرا رسیدن هفته دولت و گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: من هفته دولت را به همه کارکنان دولت و ملت ایران تبریک می‌گویم و یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می‌دارم و نیز برای همه مسوولین دولت دوازدهم آرزوی موفقیت می‌کنم که بتوانیم خدمتگذار مردم خود باشیم چراکه این ملت حماسه 29 اردیبهشت را آفرید و در سایه همان حماسه بود که دولت دوازدهم امروز مشروعیت دارد و کار خود را آغاز کرده است.

روحانی با تشکر از رای اعتماد نمایندگان مجلس دهم به وزرای پیشنهادی‌اش اظهار کرد: از نمایندگان مجلس هم تشکر می‌کنم که رای اعتماد بزرگی به کابینه دولت دوازدهم دادند تا آنها امروز بتوانند با روحیه بالاتری کار کنند.

وی در پاسخ به نخستین پرسش مجری برنامه در زمینه فرآیند انتخاب وزرای پیشنهادی و معیارها و شاخص‌هایش و نیز اینکه تفاوت دولت دوازدهم با دولت یازدهم چیست، اظهار کرد: به طور طبیعی بعد از انتخابات ما رایزنی را برای انتخاب اعضای کابینه آغاز کردیم و با همه چهره‌های معروف سیاسی مشورت کردیم و همه کمک کردند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: می‌توانم بگویم بزرگترین فرقی که میان دولت دوازدهم با یازدهم وجود دارد این است که من در این دولت با همه افرادی که امروز در کابینه قرار دارند، کار کرده‌ام و از آنها شناخت دارم. همانطور که نیمی از اعضای کابینه همان وزرای سابق هستند که در دولت یازدهم هم حضور داشتند و برخی دیگر نیز معاونین وزرا در دولت قبلی بودند که نمونه آن را در وزارت اقتصاد، آموزش و پرورش و ارتباطات می‌بینیم.

روحانی افزود: برخی از وزرا نیز معاونین اجرایی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم بوده‌اند و بنابراین من با همه آنها کار کرده‌ام و شناخت بیشتری از آنان دارم و آنها نیز نظرات من را بهتر می‌دانند و با آن آشنا هستند. در نتیجه کابینه دوازدهم با مشورت بیشتر و شناخت فراوان‌تری کار خود را آغاز کرده است.

هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد

رئیس‌جمهور با بیان اینکه چون نیمی از وزرا همان وزرای کابینه قبلی هستند، با مسیر و راه آشنایی دارند، افزود: بسیاری از برنامه‌های این دولت تکمیل برنامه‌های دولت یازدهم است. ما در مسیری در نیمه راه بودیم و به مردم می‌گفتیم راه باید ادامه پیدا کند مردم هم می‌گفتند که به عقب برنمی‌گردیم.

وی ادامه داد: امروز شرایط بهتری وجود دارد، ما در آغاز دولت یازدهم با مشکلات بزرگی روبه‌رو بودیم. امروز آنها یا از بین رفته یا کاهش یافته است. ما با تورم بزرگ، بیکاری بالا و رشد منفی روبه‌رو بودیم و مردم سال‌ها با مذاکرات هسته‌ای روبه‌رو بودند که چه می‌شود. گروه‌هایی برای مذاکره می‌رفتند و برمی‌گشتند و بعد هم یک قطعنامه جدید تصویب می‌شد. امروز این نگرانی‌ها کمتر شده اما به معنای این نیست که مشکلات کاملا برطرف شده باشد و هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد.

رئیس‌جمهور در ادامه تاکید کرد: ما با اراده قوی و آشنایی بیشتر راهمان را می‌رویم و مسیر را می‌شناسیم. من امروز بسیار امیدوارتر از آغاز دولت یازدهم برای موفقیت هستم. ما با کمک و مشارکت مردم می‌توانیم مشکلات را پشت‌سر بگذاریم. نوع مشکلات فرق کرده و برخی کوچک‌تر شده مثلا در بحث هسته‌ای آن زمان که دولت را شروع کردیم برنامه این بود که تحریم‌ها کاهش پیدا کند. امروز تحریم‌ها شکسته شده و بازگشت به آن امکان‌پذیر نیست. حالا ممکن است آمریکایی‌ها تصوراتی داشته باشند ولی شرایط بین‌المللی و نوع نگاه به ایران کاملا عوض شده است.

روحانی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات بزرگ را پشت‌سر گذاشته‌ایم، اظهار کرد: امروز در اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی مردم احساس آرامش بیشتری دارند و در کل جامعه احساس امنیت بالاتر است. البته امنیت نه به مفهوم نظامی بلکه به معنای عام در اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست مردم احساس امنیت و آرامش بیشتری دارند.

وی اضافه کرد: هرچند ممکن است برخی از مشکلات بیشتر شده باشد مثل مشکل آب که با ادامه خشکسالی بیشتر می‌شود و باید برای آن فکری بکنیم. در محیط زیست برخی از مشکلات را پشت‌سر گذاشته‌ایم ولی هنوز مشکلاتی وجود دارد. به هر حال مسیر روشن و ما برایش برنامه‌ریزی داریم ضمن اینکه امید و تجربه ما بیشتر شده و مردم ما برای کمک آماده‌تر هستند و شرایط جامعه آرام‌تر است که ان‌شاءالله این آرامش ادامه خواهد داشت.

خوشحالم که جامعه ما امروز نسبت به جوانان و بانوان حساسیت بیشتری دارد

رئیس دولت دوازدهم در پاسخ به برخی انتقادات درباره حضور جوانان و زنان در کابینه جدید تصریح کرد: بسیار خوشحالم که جامعه ما امروز نسبت به جوانان و بانوان حساسیت بیشتری دارد و کاملا حق با افکار عمومی است. نیرو، انرژی و ظرفیت عظیمی در جامعه وجود دارد. جوان‌ها می‌توانند تحول بیافرینند و اکثراً تحصیلکرده هستند. ما از نظر ظرفیت انسانی و علمی بسیار خوب هستیم. من هم نگرانم چرا شاهد آن سرعتی که باید باشیم در گردش نخبگان نیستیم.

وی در ادامه تاکید کرد: به همه وزرا دستور دادم هر وزیری حداقل دو جوان را به عنوان معاون، مشاور و یا دستیار بگمارد و حتما از یکی از خانم‌ها در این سمت‌ها استفاده کنند. ما باید زمینه را برای جوانگرایی و استفاده از بانوان آماده کنیم. آخرین مصوبه‌ای که ابلاغ شد این بود که باید ظرفیت بخش‌های مدیریتی را برای بانوان تا 30 درصد افزایش دهیم که این کار آغاز شده است. معتقدم باید از بانوان در سطوح مدیریتی و بخش‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی استفاده شود.

روحانی به انتخاب آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه در کابینه یک جوان را به عنوان وزیر انتخاب کردیم. امیدوارم که او راهگشا باشد برای اینکه نسل جوان ما از اعتماد بیشتری برخوردار باشند و بتوانیم در سال‌های بعد از حضور جوانان بیشتر استفاده کنیم. سه نفر از بانوان هم در کابینه هستند که از افکارشان استفاده می‌کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: البته معنای استفاده از جوانان و بانوان این نیست که حتما در هیات وزیران چند نفر حضور داشته باشند، چیزی حدود سه میلیون نفر کارمند لشکری و کشوری داریم که با بازنشستگان جمعیتی حدود 5 میلیون نفر می‌شود. وقتی می‌گوییم دستگاه اجرایی یعنی باید آن سه میلیون نفر را در نظر بگیریم و فقط بحث آن 30 نفری نیست که دور میز بیضی هیات دولت می‌نشینند.

وی در ادامه گفت: ما دلمان می‌خواهد در بخش‌های دیگر هم بانوان فعال باشند که خوشبختانه می‌بینیم در شورای شهر و مجلس فعال هستند. مقصود من همه قوا و بخش‌های نظام جمهوری اسلامی است که باید هم از جوانان و بانوان و هم از اقوام و مذاهب مختلف به خوبی استفاده کنیم و از ظرفیتشان در بخش‌های مدیریتی بهره ببریم. اصل بر شایسته‌سالاری است و جناح، گروه و مذهب خاصی مطرح نیست.