رسانه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به هراس واشنگتن از پیشرفت های هسته ای ایران نوشت که پیشرفت هسته ای ایران، آمریکا را به چالش می کشد اما دولت بایدن همچنان معتقد است که بهترین راه در قبال ایران، دیپلماسی است.

واشنگتن پست: پیشرفت هسته ای ایران، آمریکا را به چالش می‌کشد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

رسانه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به هراس واشنگتن از پیشرفت های هسته ای ایران نوشت که پیشرفت هسته ای ایران، آمریکا را به چالش می کشد اما دولت بایدن همچنان معتقد است که بهترین راه در قبال ایران، دیپلماسی است.

این روزنامه آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی با تکرار ادعاها درباره غنی سازی اورانیوم در ایران نوشت که کشف مقدار کمی از اورانیوم غنی‌شده در سطح ۸۳.۷ درصد در ایران، تنش‌های تهران- واشنگتن را افزایش داده است.

به گزارش،نشریه آمریکایی بلومبرگ هفته پیش با انتشار گزارشی ادعایی، به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس اعلام کرد که در نتیجه بازرسی‌های اتمی صورت گرفته در ایران طی هفته گذشته، مقادیری اورانیوم غنی‌شده با غلظت نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی کشف شده است.

جمهوری اسلامی ایران این ادعا را سیاه‌نمایی و تحریف حقایق خوانده و تاکید دارد که وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی‌سازی به معنی غنی‌سازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.

واشنگتن پست در فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران در این باره مدعی شد که این پیشرفت هسته ای همچنین در حالی مطرح می شود که به نظر می رسد دولت بایدن مخالفت خود در برابر اقدام احتمالی علیه ایران کاهش داده است.

رابرت لیتواک، کارشناس منع اشاعه و مدیر مطالعات امنیت بین‌الملل در مرکز بین‌المللی وودرو ویلسون در گفتگو با این رسانه آمریکایی ادعا کرد که گزارش جدید آژانس بین المللی اتمی «ایران را در آستانه تولید مواد هسته ای با درجه تسلیحات قرار می‌دهد».

لیتواک ادعا کرد: ایران یک فاصله راهبردی با تولید مواد تسلیحاتی هسته ای را حفظ می کند. این کشور گزینه تسلیحاتی بدون عبور از خط قرمز را در اختیار دارد.

واشنگتن پست مدعی شد: توضیح ایران در خصوص این مواد کشف شده با شک و تردید مواجه شده است.

دیوید آلبرایت، رئیس مؤسسه علم و امنیت بین‌الملل، یک سازمان غیر دولتی در واشنگتن که در مورد برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای تحقیق می‌کند، نیز در گفتگو با واشنگتن پست ادعا کرد: این توضیحات بدون شواهد بیشتر از طرف مقابل، چندان قابل قبول نیست.

وی ادعا کرد: افشاگری های گزارش آژانس در مورد حجم ذخایر اورانیوم غنی سازی ایران نشان می دهد که این کشور به نقطه ای نزدیک می شود که می تواند به سرعت سلاح هسته ای تولید کند.

واشنگتن پست در عین حال با تکرار ادعاها درباره برنامه هسته ای ایران نوشت: جو بایدن بارها گفته است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد و «همه گزینه‌ها» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای روی میز هستند.

این رسانه آمریکایی ادامه داد: مذاکراتی که دولت وی درباره احیای برجام آغاز کرده بود، در حال حاضر متوقف شده است زیرا هر دو طرف به مواضع سخت خود تاکید کرده اند. اما دولت آمریکا همچنان معتقد است که بهترین راه برای حل مناقشه با ایران از طریق دیپلماسی است.

به گزارش ایرنا، این در حالی است که ویلیام برنز( بیل برنز) رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) شامگاه شنبه به وقت محلی ششم اسفند ماه در مصاحبه با شبکه سی بی اس در پاسخ به سوال "مارگارت برنان" مجری این شبکه مبنی بر اینکه آیا سران جمهوری اسلامی ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای دارند؟ گفت، تا جایی که می‌دانیم، اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند.

رئیس سازمان سیا در این مصاحبه که در محل کار او ضبط و بخش هایی از آن پخش شد، در عین حال با تکرار ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران مدعی شد اما دو پایه این ابزار ، برنامه غنی‌سازی ایران بسیار پیشرفت کرده و اگر بخواهند فقط در عرض چند هفته می‌توانند به غنی‌سازی ۹۰ درصدی برسند و سامانه‌های موشکی نیز که قابلیت حمل سلاح اتمی را دارند، بسیار پیشرفت کرده‌ است.

بیل برنز با بیان اینکه ما شواهدی نداریم که ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه ساخت سلاح هسته ای دارد، اما در عین حال ادعا کرد سایر ابعاد این چالش، در حال پیشرفت است.

به گزارش ایرناف کالین کال، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی نیز روز سه شنبه به وقت محلی /۹ اسفنده ماه در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ارزیابی برنامه هسته ای ایران مدعی شد که ایران با ساخت مواد هسته‌ای لازم جهت تولید سلاح هسته‌ای ۱۲ روز فاصله دارد.

معاون پنتاگون این ادعا را در پاسخ به سوال قانونگذار جمهوریخواهی مطرح کرد که او را برای توضیح درباره دلیل حمایت دولت بایدن از برجام تحت فشار قرار داد.

معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی ادعا کرد: پیشروی برنامه هسته‌ای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است.در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافت‌پذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. اما اکنون حدود ۱۲ روز طول می کشد.

این مقام پنتاگون در عین حال تصریح کرد: فکر می‌کنم هنوز این دیدگاه مطرح است که اگر بتوان این مساله را به صورت دیپلماتیک حل کرد و محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران را برگرداند، بهتر از گزینه‌های دیگر است. با این حال، برجام اکنون در وقفه و حالت تعلیق است.