جنجالی‌ترین‌ تصمیم فوتبال ایران در جایی به جز وزارت ورزش گرفته شده است؛ سازمانی به نام وزارت اقتصاد و دارایی.

آخرین روزهای وزیر ورزش در استقلال و پرسپولیس!
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش “ورزش سه” اگر به اصلی‌ترین مناقشه و جنجال این روزهای فوتبال ایران توجه شود، بیش از آنکه وزارت ورزش که به عنوان متولی اصلی ورزش کشور و دو باشگاه استقلال پرسپولیس شناخته می‌شود، نقش داشته باشد، وزارت اقتصاد و دارایی و علی‌الخصوص سازمان خصوصی‌سازی به عنوان نهاد ذی‌نفع، در صحنه حضور داشته و حرف اول را زده است.

اما شاید جالب باشد که به چه دلیل این اتفاق رخ داده است و چرا باید وزارت اقتصاد نقش اول را در این خصوص ایفا کند. از سال ۱۳۹۷ با تایید رئیس جمهور، وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انتخاب شد. با این حال از همان سال، وزیر اقتصاد اختیارات خود در خصوص انتخاب هیئت مدیره و مدیرعامل سرخابی‌ها را به وزیر ورزش تفویض می‌کرد و به همین دلیل وزارت ورزش در تصمیمات مدیریتی و کلان استقلال و پرسپولیس نقش‌آفرین بود.

اما بعد از حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا به دلیل مالکیت مشترک و آغاز روند بورسی شدن سهام این دو شرکت، وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی نقش ویژه‌تری برای اتخاذ تصمیمات کلان به دست آوردند. چرا که فروش ۱۰ درصد سهام در بورس و علاوه بر آن فروش ۵۱ درصد از بلوک مدیریتی دو باشگاه کاری بود که باید تحت نظر سازمان خصوصی‌سازی انجام می‌گرفت.

با این حال، پس از عرضه ۱۰ درصد از سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس، حسین قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی بلافاصله طی مصاحبه‌ای رسمی اعلام کرد که آن‌ها نظارت دقیقی بر فعالیت اعضای هیئت مدیره سرخابی‌ها خواهند داشت و اگر کم کاری دیده شود و یا اینکه اثر مثبت اقتصادی حس نشود، بلافاصله دست به تغییرات خواهند زد. موضوعی که چندان از سوی مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس جدی گرفته نشد؛ چرا که وزارت ورزش را به عنوان متولی و نهاد بالای دستی خود به عنوان حکم‌فرما می‌شناختند.

حالا اما انتشاری خبری به طور قطع فوتبال ایران را تکان اساسی می‌دهد. سیداحسان خاندوزی، وزیر فعلی اقتصاد و دارایی ایران برای اولین بار تصمیمی بسیار مهم گرفته و اختیارات خود به عنوان رئیس مجمع دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به فردی جز وزیر ورزش و سازمانی جز وزارت ورزش و جوانان تفویض کرده است.

با تصمیم وزیر اقتصاد که از ۹ فروردین ۱۴۰۲ لازم‌الاجرا است، سازمان خصوصی‌سازی و حسین قربان‌زاده به عنوان رئیس این سازمان و معاون وزیر، وظیفه انتخاب اعضای هیئت مدیره و سپس مدیرعامل سرخابی‌ها را بر عهده گرفته است. حکمی که ابلاغ شده و طی آن قربان‌زاده با قاطعیت حرف از تغییرات به زبان آورد.

حالا برای اولین مرتبه در صحنه تاریخ کشور، وزیر ورزش و جوانان نقش تعیین‌کننده در انتخاب مدیران استقلال و پرسپولیس را نخواهد داشت. خلع ید از مسئولی که به طور قطع اکثر شهرتی که در دوران فعالیتش به دست می‌آورد، به واسطه اجرای سیاست‌هایش در این دو باشگاه پر طرفدار فوتبال ایران بود.

وظیفه‌ای که حالا در ساختمان وزارت اقتصاد انجام می‌گردد و از این به بعد باید منتظر اعلام اسامی مدیران استقلال و پرسپولیس از راهروهای این وزارتخانه و سازمان خصوصی‌سازی باشیم.