همسان سازی حقوق بازنشستگان | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان

آغاز واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان از فردا | تیر خلاص مجلس به همسان سازی حقوق بازنشستگان

نماینده قزوین در مجلس در جلسه علنی در تذکری از سازمان تامین اجتماعی خواست نسبت به پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده حقوق بازنشستگان اقدام کند.

 آغاز واریز 25 درصد همسان سازی حقوق بازنشستگان از فردا | تیر خلاص مجلس به همسان سازی حقوق بازنشستگان
کدخبر : 15268
پایگاه خبری تحلیلی پیشنهاد ویژه :

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواست زمان اجرای ۲۵ درصد باقیمانده‌ی همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری را مشخص کنند.او با بیان اینکه چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک مطالباتشان مطالبه‌گری کنند، افزود: در حالی  بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسان سازی حقوق بازنشستگان خود هستند که همسان سازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانی‌ها اجرایی می‌شود.

لطف‌الله سیاهکلی نماینده آبیک در مجلس در جلسه علنی روز (یکشنبه 21 اسفندماه) قوه مقننه در تذکری شفاهی، گفت: مجلس چند سالی است که در بودجه سالانه دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی را در دستور دارد، سال گذشته بیش از 90 هزار میلیارد تومان و در سال جاری نیز 90 هزار میلیارد تومان بر همین اساس به این سازمان پرداخت شده اما تامین اجتماعی هنوز 25 درصد باقیمانده حقوق بازنشستگان را پرداخت نکرده است.

نماینده قزوین و آبیک افزود: تذکر لازم باید به این سازمان داده شود و همچنین سازمان را ملزم به پرداخت حقوق باقیمانده بازنشستگان در سال 1402 کرد، در غیر این صورت نمایندگان مجلس در نحوه مساعدت خود به این سازمان تجدیدنظر می‌کنند.

علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده قزوین و آبیک، گفت: مجلس 92 هزار میلیارد تومان سال گذشته و 70 هزار میلیارد تومان در سال جاری به سازمان تامین اجتماعی کمک کرده است.

نایب رئیس مجلس بیان کرد: انتظار است مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی این موضوع را جدی گرفته تا بازنشستگان بتوانند از این مصوبه مجلس متنعم شوند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، در گردهمایی ماهانه اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری که در محل سالن اجتماعات خانه کارگر برگزار شد، گفت: فضای اقتصادی کشور قابل دفاع نیست؛ در شرایطی هستیم که ثروتمندان روز به روز بر ثروتشان اضافه می‌شود و در مقابل وضعیتِ اقشار ضعیف جامعه بدتر و قدرتِ خرید حقوق‌بگیران کمتر می‌شود. به طوریکه اگر در سال گذشته حقوق کفاف ۱۵ روز از هزینه‌های یک ماه را می‌داد اما امروز این رقم به زیر ده روز رسیده است؛ یعنی یک کارگر و بازنشسته‌ی حداقل‌بگیر، کمتر از ده روز می‌تواند با حقوقش سر کند و حتی افزایش ۵۷درصدی حقوق، بعد از سه ماه اثر خود را از دست داده است. 

 حسن صادقی به لزوم پرداخت ۲۵درصد باقیمانده متناسب‌سازی اشاره کرد و گفت: برای گرفتنِ این ۲۵درصد کانون عالی در حال مذاکره با سازمان است و اگر آن‌ها در مذاکره موفق نشوند ما به عنوان اتحادیه پیشکسوتان به میدان می‌آییم. هشدار می‌دهیم که هر چه سریعتر تکلیف ۲۵درصد معوقه متناسب‌سازی را مشخص کنید؛ در غیر اینصورت ما به روشی غیر از مذاکره برای گرفتنِ حقمان روی می‌آوریم. آنگاه بازنده اصلی شما خواهید بود و برنده واقعی ۹۰۰ هزار الی ۱ میلیون نفر از بازنشستگانی که در انتظار پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ هستند.

صادقی ادامه داد: کاهش ارزش پول ملی در مقابلِ افزایش قیمت دلار، اثر خود را بر کالاهای اساسی می‌گذارد و افزایش قیمت کالاهای اساسی بیش از همه بر حقوق‌بگیران فشار وارد می‌کند. سیاستِ غلطِ دولت، افزایش قیمت ارز و فروش آن در بازار است تا از این طریق بتواند خرج و مخارج خانواده‌ی بزرگ خود را تأمین کند؛ این درواقع گرفتنِ مالیاتِ پنهان از جیبِ حقوق‌بگیران است و این سیاست، عرصه را بر کارگران و بازنشستگان تنگ کرده است. دولت باید این سیاست را کنار بگذارد. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تأکید کرد: در چنین شرایطی، دولت در بودجه‌ای که ارائه داده سهمی برای سازمان تأمین اجتماعی ندیده است و صرفا به دنبالِ اداره‌ی خانواده‌ی خود است. سهم سازمان تأمین اجتماعی، همان سهم اقشار ضعیف جامعه است که در قانون تأمین اجتماعی به آن اشاره شده است. طبق قانون، دولت مکلف شده است هرساله سه درصد بدهی خود را در بودجه جاری کشور ببیند، اما دولت این سهم را در بودجه ۱۴۰۲ ندیده است. 

صادقی بیان کرد: بودجه‌ریزی باید جامع باشد؛ نمی‌شود دولت به خانواده‌ی خود توجه کند و دیگر اقشار جامعه را نادیده بگیرد و با سیاستهای نادرست اقتصادی، عمران و آبادی کشور را متوقف و فقر را در جامعه بگسترانَد. 

وی گفت: در بودجه‌ی ۱۴۰۲ همه‌ی سازمان‌ها و ارگان‌ها سهم برده‌اند اما وقتی به سازمان تأمین اجتماعی می‌رسیم، می‌گویند سقف بودجه نباید بالا بزند و میزان آن نباید از سقف عبور کند! در حالیکه این نکته، خلاف نص صریح برنامه ششم توسعه است؛ بنا بود تا پایان برنامه ششم توسعه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی صفر شود. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • ناشناس
    1

    جناب صادقی دمت گرم کارگر بااین درآمد فقط زنده است زندگی نمی کند

  • پربازدید
  • پربحث ها
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
  • ۲۴ ساعت
  • هفته
  • ماه
روی خط رسانه