شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی مدعی حمله سایبری آمریکا به کشتی ایرانی در نزدیکی دریای سرخ شد.

ادعای رسانه آمریکایی درباره حمله سایبری آمریکا به کشتی ایران در دریای سرخ
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

شبکه ان بی سی نیوز آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی به نقل از سه مقام آمریکایی که نام آنها را افشا نکرد، گزارش داد: ایالات متحده آمریکا یک حمله سایبری علیه کشتی نظامی ایران( (MV Behshad )ناوبندر بهشاد نیروی دریایی ایران)، که در مورد کشتی های موجود در دریای سرخ و خلیج عدن اطلاعات جمع آوری می کرد و به حوثی های (انصارالله) یمن ارائه می داد، انجام داده است.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز به نقل از این سه مقام آمریکایی گزارش داد که واشنگتن اخیرا در پاسخ به حملات پهپادی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به نیروهایش در اردن، حمله‌ای سایبری علیه یک کشتی نظامی ایران که اطلاعات کشتی‌های باری را در دریای سرخ و خلیج عدن جمع‌آوری می‌کرد، انجام داده است.

ان بی سی نیوز به نقل از این مقامات مدعی شد: هدف از این عملیات ایالات متحده، جلوگیری از توانایی این کشتی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات کشتی‌های باری با حوثی‌های یمن بوده است که به کشتی‌های باری در دریای سرخ حمله می‌کنند.

یکی از مقامات آمریکایی با اطلاع از این حمله سایبری گفت که این عملیات بر روی یک کشتی ایرانی به نام ام وی بهشاد انجام شده است. سایر مقامات از افشای نام کشتی خودداری کردند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از اظهار نظر خودداری کرد و سوالات در این زمینه را به وزارت دفاع این کشور ارجاع داد و وزارت دفاع نیز از اظهار نظر خودداری کرد.

مقامات ایالات متحده آمریکا معمولاً عملیات های مخفی از جمله حملات سایبری را فاش نمی کنند و اطلاعاتی را در مورد حمله به کشتی ایرانی تاکنون منتشر نکرده اند.

امیر سعید ایروانی، سفیر  و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، هفته گذشته در مصاحبه باان بی سی نیوزگفت که بهشاد «برای مبارزه با فعالیت‌های دزدی دریایی» در دریای سرخ است و اطلاعاتی در اختیار نیروهای حوثی (انصارالله یمن) قرار نمی‌دهد.

سخنگوی پنتاگون در رابطه با شناور ایرانی بهشاد نیز گفت: درباره ماموریت این شناور مطالبی شنیده ایم. این کاملا عادی است که ایران شناوری در دریای سرخ داشته باشد و عملیات انجام دهد. به دنبال تقابل دریایی با ایران نیستیم.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن نیز متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد. آنها در عین حال اعلام کرده اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و دهها نفر زخمی شدند.

فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با دوم فوریه ۲۰۲۴ نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دستور جو بایدن رئیس جمهور این کشور ، ارتش این کشور، حملات هوایی را در عراق و سوریه علیه گروههای مقاومت انجام دادند.

 آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ نیز  در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، برای نخستین بار پس از جنگ اسرائیل علیه غزه به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه جاری برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ برابر با ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در بیانیه ای اعلام کرد واشنگتن بار دیگر جنبش انصارالله یمن را در فهرست گروه‌های به اصطلاح تروریستی خود قرار داده است و این تصمیم پس از ۳۰ روز اجرایی می‌شود.

متیو میلر سخنگوی وزرات خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که انصارالله یمن یک گروه «تروریست جهانی ویژه» معرفی خواهد شد و این موضوع از ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) به بعد اجرایی خواهد شد.