محیط کاری چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

محیط کار چیست و عناصر یک محیط کار خوب چیست؟

هنگام انتخاب شغل یا تلاش برای حفظ عملکرد موثر ، مهم است که محیط کار یک شرکت را در نظر بگیرید ، که مجموعه ای از عوامل موقعیتی است که فضای شرکت را تشکیل می دهد. در حالی که فضای مثبت اداری می تواند روحیه شما را بهبود بخشد و  فضای منفی می تواند انگیزه شما را از بین ببرد. آگاهی از این ویژگی مهم محل کار می تواند به شما در شناسایی یک محیط کاری سالم کمک کند.

عبارت محیط کار به چه معناست؟

 ابتدا باید با تعریف و مفهوم محیط کاری چیست  آشنا بشید پس محیط کار یعنی به عناصری گفته می شود که شامل محیطی است که کارکنان در آن کار می کنند و برافراد دیگر تاثیر می گذارد. در حالی که بعضی از مواردی که شامل آن هستند واضح است ، مانند دیوارپوش و یا تعداد گیاهان داخلی. برخی دیگر مبهم تر هستند ، مانند سیاست های شرکت و یا همکاری که ویژگی های شخصیتی او با فرهنگ شرکت کاملا متفاوت است . حرفه ای هایی که در موقعیت های تمام وقت و پاره وقت کار می کنند به طور قابل توجهی تحت تأثیر محیط اداری خود قرار می گیرند؛ زیرا باید وظایف خود را در داخل آن انجام دهند. معمولاً کارکنان ملزم به سازگاری با این ویژگی های محل کار هستند.

به عنوان مثال ، دیوارهای دفتر شما با رنگ سبز کم رنگ، رنگ آمیزی شده است. رنگی که شما از آن خوشتان نمی آید. این دیوار درمانی، بخشی از محیط کار است. در این سناریو ، هنگام استراحت کوتاه از صفحه کامپیوتر می توانید از نگاه کردن به دیوار ها خودداری کرده و ساعت بیشتری به کارکردن بپردازید. به طور مشابه ، شرکتی که برای آن درخواست می کنید ممکن است از سیاست مصاحبه گروهی برای کاهش هزینه های استخدام برخوردار باشد. این سیاست بخشی از محیط کار است ، اما شما آن را دوست ندارید. در این سناریو ، در صورت تمایل به کار ، باید مصاحبه گروهی را تکمیل کنید.

عناصر یک محیط کار

محیط کار معمولاً شامل مجموعه ای از عناصر متنوع در رابطه با شرایط شرکت و شرایط خاص شغل است ، مانند:

برنامه های کارفرمایان برای کارکنان:

 این بخش از محیط کار مربوط به ابتکاراتی است که توسط کارفرما برای ارتقاء آموزش ، تفریح ​​و مشارکت کارکنان اجرا می شود. این فعالیتها بر کارکنان تأثیر می گذارد و به روحیه ، مهارت ، تعامل و بهره وری آنها کمک می کند.

ویژگی های فیزیکی:

 مواردی مانند ساختمانی که شرکت در آن فعالیت می کند ، معماری آن ، اندازه آن ، رنگ دیوارهای آن ، چیدمان مناطق کار ، مبلمان، تجهیزات اداری، کفپوش ، میزان نور در فضا ، گیاهان داخلی ، تمیزی و امکانات بر عملکرد وظایف شغلی تأثیر می گذارد.

سبک رهبری:

 سبک رهبری که توسط یک سازمان ترجیح داده می شود ، ویژگی مهمی از محیط کار است زیرا بر نحوه کار افراد و نحوه همکاری سرپرستان و زیردستان تأثیر می گذارد.

سیاست ها و پروتکل های شرکت:

 اینها عنصر کلیدی محیط کار هستند زیرا می توانند بر رفتار کارکنان ، نحوه انجام کار و نحوه تعامل کارکنان تأثیر بگذارند. ترویج بازخورد مثبت در مورد کارکنان و تشویق مشارکت کارکنان در فرایند جذب نمونه هایی از این عنصر محیط است.

ارزشهای شرکت:

ارزشهای کارفرما به طور معمول بر سیاست ها و پروتکل های شرکت ، برنامه های مربوط به کارکنان و سبک های رهبری تأثیر می گذارد که همه آنها به محیط کار کمک می کند. در نتیجه ، ارزش های سازمانی عنصر مهمی از محیط کار هستند.

انواع محیط های کاری موفق چیست؟

انواع مختلفی از محیط های کاری موفق وجود دارد ، از جمله:

محیط کار تیمی

در محیطی مبتنی بر تیم ، محل کار طوری طراحی شده است که از کار تیمی پشتیبانی کرده و به موفقیت بازیکنان تیم پاداش دهد. مزایای کلیدی کار در این محیط می تواند شامل تقسیم مسئولیت ها با گروهی از افراد ، ایجاد روابط حرفه ای قوی با همکاران و توسعه مهارت های کار تیمی باشد.

محیط کار متمرکز بر فرد

در محیطی متمرکز بر فرد ، به کارکنان آزادی انتخاب سَبک کار متناسب با بهره وری آنها داده می شود. مزایای کلیدی می تواند شامل داشتن آزادی کار مستقل ، کار در خانه ، انتخاب ساعات انعطاف پذیر ، آوردن حیوانات خانگی به محل کار و سفارشی سازی محیط کار باشد.

محیط کار سریع

افراد برون گرا می توانند محیطی سریع را برای شما سودمند بدانند. کارکنان در این محیط باید سریع خود را با تغییرات محیطی ، چند وظیفه ای سازگار کرده و به اهداف آن دست یابند. مزایای کلیدی می تواند شامل کار در فضایی هیجان انگیز ، لذت بردن از تغییرات سریع محیطی و ارتباط با همکارانی باشد که دارای شخصیت های مشابه هستند.

تمرکز بر ارتباطات

در محیط کاری متمرکز بر ارتباطات ، عناصر کلیدی مختلف شرکت ، مانند چیدمان فضای داخلی ساختمان و سیاست های شرکت ، ایجاد و حفظ گفتگو بین کارکنان را هدف قرار می دهد. مزایای کلیدی این نوع محیط کار می تواند شامل جو مشارکتی باشد که در آن کارکنان به یکدیگر کمک می کنند.

نکته قابل وجه اینجاست که شبکه های اجتماعی می توانند در محیط کاری باعث از بین رفتن تمرکز بین افراد شوند و تمرکز افراد را از بین ببرند. و در ایران شبکه های اجتماعی مرسوم  هستند که بیشتر از آن استفاده میکنند و بیشتر تمرکز کارکنان را در محیط کاری از بین می برد.2

لیست شبکه های اجتماعی

امروزه لیست شبکه های اجتماعی متعددی در جهان وجود دارد که افراد زیادی در آنها فعالیت می کنند.

طبیعت بشر به طور پیش فرض طوری برنامه ریزی شده است که تا حد معینی فعال اجتماعی باشد. برخی از افراد فعال ترند ، در حالی که برخی دیگر کمتر فعالیت می کنند!

با این حال ، مردم همیشه به دنبال راه هایی برای اتصال و ایجاد ارتباط با یکدیگر بوده اند. و در این عصر دیجیتالی شدن ، مردم راه هایی برای فعالیت اجتماعی در اینترنت یافته اند ، که با ظهور پلتفرم ها و برنامه های متعدد شبکه های اجتماعی امکان پذیر است.

اکنون ، حتی روابط در رسانه های اجتماعی شروع ، رشد و پایان می یابد. مردم دیگر نیازی به دست دادن شخصی یا ملاقات حضوری ندارند.

تعداد شبکه های اجتماعی نیز با جهش های فزاینده ای افزایش یافته است. بر اساس آمار فاش شده در Statista ، تقریبا 2 میلیارد کاربر در سال 2015 از سایت ها و برنامه های شبکه های اجتماعی استفاده کردند. و با افزایش استفاده از دستگاه های تلفن همراه ، این تعداد به احتمال زیاد تا سال 2018 از مرز 2.6 میلیارد عبور می کند.

بنابراین ، در این مقاله ، ما در مورد برخی از محبوب ترین شبکه های رسانه های اجتماعی صحبت می کنیم که امروزه توسط جهان در حال بررسی است. شما می توانید دریابید که آیا پلتفرم رسانه های اجتماعی مورد علاقه شما بخشی از این لیست است یا خیر و حتی در مورد برخی از پلتفرم های اجتماعی بسیار خوب آنلاین که می توانید امروز از آنها استفاده کنید مطلع شوید.

فیسبوک (Facebook) :

این پلتفرم به راحتی بزرگترین سایت شبکه های اجتماعی در جهان و یکی از پرکاربردترین آنها است. و شاید فیس بوک اولین کسی باشد که از مرز یک میلیارد حساب کاربری عبور کرد.

به غیر از قابلیت شبکه سازی با دوستان و بستگان ، می توانید برای فروش آنلاین به برنامه های مختلف فیس بوک نیز دسترسی داشته باشید و حتی می توانید با استفاده از تبلیغات پولی فیس بوک ، تجارت ، نام تجاری و محصولات خود را به بازار عرضه یا تبلیغ کنید.

تعداد کاربران فعال در هر ماه: تقریباً 1.59 میلیارد نفر

واتس آپ (WhatsApp) :

پلفرم واتس آپ علی رغم اینکه در سال 2014 توسط فیس بوک خریداری شد ، این بستر پیام رسانی فوری به عنوان یک نهاد مستقل وجود دارد.

این برنامه خیلی دیرتر از فیس بوک وارد صحنه شد ، اما توانست با ارائه ارتباط و اشتراک گذاری فوری با افراد و گروه ها ، تخیل میلیون ها نفر را در سراسر جهان به خود جلب کند.

تعداد کاربران فعال در هر ماه: تقریبا 1 میلیارد نفر

اینستاگرام (Instagram) :

اینستاگرام به عنوان یک پلت فرم شبکه اجتماعی منحصر به فرد که کاملاً مبتنی بر اشتراک گذاری عکس ها و فیلم ها بود ، راه اندازی شد. این برنامه شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس به شما این امکان را می دهد تا بهترین لحظات زندگی خود را با دوربین گوشی یا هر دوربین دیگری ثبت کنید و آنها را به آثار هنری تبدیل کنید.

این امر امکان پذیر است زیرا اینستاگرام به شما امکان می دهد چندین فیلتر را روی عکس های خود اعمال کنید و می توانید آنها را به راحتی در سایر سایت های محبوب شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر ارسال کنید. در حال حاضر بخشی از امپراتوری فیس بوک است.

تعداد کاربران فعال در ماه: تقریباً 400 میلیون کاربر

3

روبرد (Robord) :

شبکه اجتماعی روبرد در سال 1399 توسط یک تیم 4 نفره شروع به فعالیت کرده است روبرد یک شبکه اجتماعی بومی برای برقراری ارتباط و شبکه‌سازی تخصصی بین افراد حرفه‌ای مثل دانشجوها، فارغ‌التحصیلان، شاغلان، افراد جویای کار، محققان و حتی مجموعه‌های علمی مانند تشکلات دانشجویی، دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و کسب و کارها است.

تولد روبرد در آبان سال 98 استارت خورد، به طوری که سازندگان روبرد پس از 6 ماه تحقیقات گسترده، به یک مدل بومی از شبکه‌ای اجتماعی اما تخصصی با گراف ارتباطی چند و جهی شامل افراد حرفه‌ای، مراکز علمی و کسب و کارها دست پیدا کردند.

شبکه اجتماعی ایرانی روبرد چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

روبرد یک شبکه اجتماعی تحصیلی ایرانی کامل است و حتی بیشتر از رقبای خارجی امکانات دارد. این محصول متناسب با فرهنگ و شخصیت کاربران و دانشجویان  ایرانی تولید شده است و چهار زبان زنده دنیا شامل انگلیسی، فارسی، عربی و ترکی استانبولی را پوشش می‌دهد.

اکنون روبرد در قالب وبسایت و اپلیکیشن اندرویدی با هزاران کاربر دانشجو فعال است. این مجموعه‌ها و افراد ضمن ایجاد حساب کاربری حرفه‌ای و اختصاصی برای مجموعه‌هایشان و معرفی خود، می‌توانند بی‌نهایت نیازمندی های نحصیلی و پیشنهاد های مختلف مانند کتاب ، فیلم، مهارت و...ارائه دهند و همچنین قادربه پیدا کردن دانشجو های مختلف در رشته ها و دانشگاه های تا نیاز های تحصیلی شون رو برطرف کنند.