خیس شدن و آب خوردن گوشی از دردسرهایی است که می‌تواند برای هر فردی اتفاق بیفتد. برای بعضی از افراد تنها پاشیدن کمی آب بر روی صفحه است و اغلب مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. در مقابل برای عده‌ای دیگر ممکن است گوشی به طور کامل در داخل آب بیفتد یا لیوان و پارچ آب کاملاً بر روی آن خالی شود. در چنین شرایطی اغلب افراد نمی‌دانند چه کاری انجام دهند و گاهی با اقدامات خود موجب بدتر شدن مشکل می‌شوند. پس سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا گوشی آب خورده تعمیر می‌شود؟

آیا گوشی آب خورده تعمیر می‌شود؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

اگر کاربران در چنین شرایطی از انجام اقدامات خطرناک دوری کنند و از راه درست به تعمیر گوشی آب خورده اقدام کنند، احتمال زیادی در خصوص امکان رفع مشکلات آن وجود دارد. به همین دلیل ادامه این مطلب را به بررسی مشکلات گوشی آب خورده و روش‌های تعمیر آن و سایر نکات مهم اختصاص خواهیم داد.

گوشی آب خورده

از آنجایی که امروزه همه افراد و جوانان دارای یک گوشی هوشمند هستند و همیشه آن را نزدیک خود نگه می‌دارند، امکان اینکه دست آن‌ها تصادفی به یک لیوان آب بخورد و روی گوشی بریزد یا حتی داخل آب بیفتد، وجود دارد.

از جهتی هم با توجه به اینکه همه گوشی‌ها دارای قطعات داخلی حساسی نظیر تراشه و برد هستند، گوشی آب خورده می‌تواند نگران‌کننده به نظر برسد؛ چراکه هر یک از قطعات می‌توانند به آسانی با تماس با آب و رطوبت بسوزند و گوشی را از کار بیندازند. گاهی هم افراد با روشن نشدن گوشی آب خورده مواجه می‌شوند و البته این موارد تنها گوشه‌ای از آسیب‌ها هستند که اغلب در بدترین حالت اتفاق می‌افتند.

مشکلات گوشی آب خورده

29

مشکلات گوشی آب خورده شامل موارد متعددی می‌شود. به عبارتی آب خوردن یا خیس شدن موبایل می‌تواند منبع ایرادات مختلفی باشد که گاهی حتی در همان لحظه رخ نمی‌دهند و پس از مدتی استفاده از گوشی کم کم پدیدار می‌شوند.

به طور کلی به عنوان تعدادی از مهمترین مشکلات که البته نیاز به تعمیر گوشی را هم به وجود می‌آورند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. خراب شدن برد گوشی
  2. پریدن آنتن یا آنتن ندادن
  3. سیاه شدن صفحه نمایش گوشی
  4. کاهش میزان نوردهی
  5. خراب شدن باتری گوشی
  6. آسیب سوکت شارژ و شارژ نشدن
  7. خراب شدن دکمه‌ها
  8. روشن نشدن نمایشگر
  9. مشکل در اسپیکر و پخش صدا
  10. خراب شدن دوربین گوشی

در بعضی موارد این مشکلات در همان ابتدای خیس شدن و آب‌خوردگی گوشی رخ نمی‌دهند و پس از مدتی به دلیل تعمیر نشدن و باقی ماندن آب در داخل قطعات به وجود خواهند آمد. به همین دلیل می‌توان گفت تعمیر گوشی آب خورده مهمترین اقدام در مواجهه با این اتفاق است.

تعمیر گوشی آب خورده

مجموعاً نجات و تعمیر گوشی آب خورده برای همه افراد ممکن نیست و این موضوع تا حدود زیادی به شدت آب‌خوردگی و یا حتی نوع و مدل گوشی بستگی دارد. برای مثال گاهی اوقات در تعمیر گوشی آیفون دیده می‌شود که مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت از خود نشان می‌دهند و به‌طبع آسیب کمتری می‌بینند. در هر صورت پیشنهاد می‌کنیم که در این شرایط برای جلوگیری از خراب شدن قطعات و آسیب دیدن گوشی مراحل زیر را طبق این مقاله سریعاً انجام دهید:

  1. در ابتدا باید بدون هیچ گونه اقدام اضافی گوشی را خاموش کنید و در صورت امکان باتری آن را هم خارج نمایید.
  2. تمامی قطعات نظیر کارت حافظه و سیم کارت را خارج نمایید.
  3. با استفاده از یک حوله یا دستمال تمیز سطح گوشی را به خوبی خشک کنید.
  4. گوشی آب خورده را به صورت افقی بر روی یک حوله یا پارچه قرار دهید و به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت تا خشک شدن کامل آن صبر کنید.

همچنین علاوه بر این اقدامات، قرار دادن گوشی آب خورده در برنج از رایج‌ترین مواردی است که اغلب افراد در این شرایط به سراغ آن می‌روند چراکه به خشک شدن سریع‌تر گوشی کمک می‌کند. برای انجام آن می‌توان به روش زیر عمل کرد:

  1. کمی برنج داخل یک ظرف مناسب بریزید.
  2. گوشی را بعد از خاموش کردن با دستمال یا پارچه ببندید و در داخل برنج بگذارید.
  3. درب ظرف را ببندید و تا حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت صبر کنید.

البته شایان ذکر است که اگرچه این اقدامات می‌توانند به خارج کردن آب از گوشی کمک کنند اما تعمیر گوشی آب خورده باید به صورت تخصصی انجام شود. در واقع این روش‌ها برای تعمیر گوشی قطعی نیستند و ممکن است قطعات داخلی آسیب دیده باشند که به بررسی و تعمیر تخصصی نیاز خواهند داشت. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود پس از خاموش کردن و خشک کردن سطح گوشی سریعاً به تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.

اقدامات خطرناک در مواجه با گوشی آب خورده

30

بعضی از اقدامات پس از مواجه با گوشی آب خورده می‌توانند تنها موجب بدتر شدن مشکل شوند و در نتیجه باید از آن‌ها دوری کرد.

  • قبل از تعمیر گوشی آب خورده اقدام به روشن کردن آن نکنید.
  • اگر روشن است، گوشی را خاموش کرده و با آن کار نکنید.
  • از انجام کارهایی نظیر خشک کردن گوشی با هر نوع وسیله گرمایشی پرهیز نمایید.
  • سعی نکنید با دکمه‌ها از جمله دکمه صدا به کم و زیاد کردن گوشی یا امتحان کردن آن بپردازید.
  • سعی نکنید با تکان دادن گوشی آب را خارج کنید؛ چراکه می‌تواند باعث وارد شدن آب به داخل قطعات شود.
  • از فوت کردن در داخل اسپیکر، جک، پورت شارژ، دکمه‌ها و غیره خودداری کنید.
  • در صورت نداشتن تخصص از باز کردن گوشی و اقدام به تعمیر بپرهیزید.گوشی

در نهایت نکته بسیار مهمی که بر آن تأکید داریم این است که اگر می‌خواهید گوشی آب خورده را به درستی تعمیر کنید، حتماً باید به سراغ تعمیرکاران حرفه‌ای بروید. این افراد تعمیر را با بررسی دقیق گوشی و استفاده از تجهیزات مناسب انجام می‌دهند.

البته باید توجه داشت که امکان تعمیر قطعی هر مدل وابسته به کیفیت و مقاومت خود گوشی در برابر آب و رطوبت متفاوت است و در بعضی موارد به دلیل خیس شدن کامل قطعات و حتی سوختن بعضی از آن‌ها، متأسفانه امکان تعمیر آن وجود نخواهد داشت.