آزمایش neutrophils چیست + دلایل انجام

چکیده : آزمایش neutrophils به چه دلیل تجویز میشود و چگونه تفسیر میشود؟
آیا میدانید منظور از Neutrophils چیست و Neutrophils در آزمایش خون باید چند باشد؟ برای اینکه بدن در خطر نباشد، ارگانها و سلولهای دفاعی همیشه حاضر به مراقبت و دفع تهدید از بدن هستند. گلبولهای سفید این وظیفه را برعهده دارند و از ما در برابر انواع خطرات و تهدیدات رخداده و احتمالی مراقبت میکنند. اهمیت گلبولهای سفید و بویژه نوتروفیل که یکی از انواع گلبولهای سفید است، به حدی است که حتی در مرگ و زندگی ما نیز موثر هستند. اگر قصد دارید تا در ارتباط با آزمایش Neutrophils و نحوه تفسیر آن آشنا شوید، با ما همراه باشید.
Neutrophils چیست؟
اولین سوالی که در مواجهه با فاکتور نوتروفیل ذهن را مشغول میکند، این است که Neutrophils چیست و Neutrophils در آزمایش خون باید چند باشد؟ Neutrophils از جمله مهمترین گلبولهای سفید خونی است که به میزان قابل توجه و البته نرمال در مغز استخوان تولید میشود. مغز استخوان زمانی که نوتروفیلهای ترشح شده به بلوغ برسند، آنها را در جریان خون آزاد میکند.
اولین و اصلیترین کاری که گلبولهای نوتروفیل در بدن انسان انجام میدهند، عکس العمل سریع در مواقع اضطراری و بحرانی است. بنابراین وجود و حضور این گلبول سفید برای درمان بیماریها، عفونتها، ضعف جسمانی و حتی رفع خطر مرگ، فوقالعاده موثر و حیاتی خواهد بود. هرگونه تغییر سطح نوتروفیل میتواند خبر از یک شرایط خاص را بدهد. بنابراین زمانی که بیمار آسیب دیده باشد و یا علائم بحرانی داشته باشد، انجام آزمایش Neutrophils میتواند به تشخیص سریع و درمان به موقع کمک نماید.
Neutrophils بالا در آزمایش خون چیست؟
نوتروفیل یکی از چندین گلبول سفید است، که توسط مغز استخوان تولید شده، به بلوغ میرسد و در جریان خون آزاد میشود. زمانی که بدن ما دچار آسیب شود، مغز استخوان نوتروفیل بیشتری میسازد و آزمایش Neutrophils و سطح بالای آن میتواند به پزشک در تشخیص آسیبهای عفونی و بیماری زا در بدن کمک کند.
دلیل افزایش سطح نوتروفیل در آزمایش Neutrophils به این معناست که بیمار احتمالاً مبتلا به عفونت مزمن است و یا اینکه آسیبی به بدن وارد شده است. البته همیشه دلیل افزایش سطح نوتروفیل عفونت و جراحت نیست و این وضعیت میتواند خبر از یک وضعیت پزشکی دیگر نیز بدهد. زمانی که آزمایش Neutrophils سطح بالایی از این گلبول سفید را نشان میدهد، میگوییم بیمار درگیر به نوتروفیلیا است.
نوتروفیلیا میتواند به دلایل زیر بروز کند:
- بارداری
- کودک و بزرگسال مبتلا به سندرم داون
- چاقی و اضافه وزن
- جراحی طحال
- بیمار مبتلا به سرطان است
- وارد شدن آسیب شدید به بدن در اثر تصادف یا ضربه شدید
- ابتلا به هپاتیت
- بروز روماتیسم مفصلی
Neutrophils پایین در آزمایش خون چیست؟
در صورتی که در آزمایش Neutrophils، سطح پایینی از گلبول سفید نوتروفیل گزارش شود، میگوییم فرد درگیر وضعیت نوتروپنی است. نوتروپنی یعنی مقدار نوتروفیلی که توسط مغز استخوان تولید میشود، به اندازه کافی نیست و یا خیلی کمتر از حد طبیعی است. زمانی که سطح نوتروفیل خیلی پایین باشد، به این معناست که بیمار درگیر به یکی از شرایط پزشکی همچون عفونت مزمن است. در ضمن فرد مبتلا به نوتروپنی شدیداً آسیب پذیر است و سیستم دفاعی خوبی در برابر عفونتها، آسیبها و سایر عوامل تهدید کننده سلامتی ندارد.
نوتروپنی در صورت بروز یا وجود یکی از دلایل زیر ایجاد میشود:
- بیمار داروهای خاصی مصرف میکند و بدن تحت تاثیر عوارض مصرف دارو قرار گرفته است.
- بیمار از نقص ژنتیکی مادرزادی رنج میبرد.
- بیمار در حال درمان به روش شیمی درمانی است.
- بیمار در حال درمان سرطان و سایر بیماریها به روش پرتو درمانی است.
موارد بالا دلایل شایع کاهش سطح نوتروفیل هستند، اما گاهی به دلایل زیر نیز سطح نوتروفیل کاهش پیدا میکند:
- لوکمیا
- بیماری لایم
- عفونتهای ویروسی همچون ایدز
- ابتلا به بیماری توبرکلوز
- آنمی شدید آپلاستیک
- سندرم شواخمن-دیاموند
- کمبود ویتامین و مواد معدنی نظیر B12
- کمبود اسید فولیک
- کمبود مس
چرا آزمایش Neutrophils تجویز میشود؟
حال باید بدانید که علت تجویز آزمایش Neutrophils چیست! آزمایش Neutrophils به دلایل متعددی تجویز میشود. همیشه فردی که آزمایش نوتروفیل میدهد، وضعیت بحرانی ندارد. از آنجایی که نوتروفیل یکی از گلبولهای سفید است، همراه با دیگر گلبولهای سفید و فاکتورهای خونی در آزمایش CBC مورد بررسی قرار میگیرد.
آزمایش نوتروفیل میتواند در تشخیص، کنترل و درمان بیماران با شرایط پزشکی مختلف تاثیرگذار باشد. پزشکان عموماً اگر بیمار علائم شایع نوتروفیلیا، عفونت گلو، حمله قلبی، شکستگی استخوان، علائم آپاندیس، بیماری هپاتیت، روماتیسم، التهاب روده، کمبود ویتامین را داشته باشند، این آزمایش را تجویز میکنند.
به هر صورت آزمایش Neutrophils یکی از مهمترین فاکتورهای خونی است که در آزمایش خون مورد بررسی قرار میگیرد. مواردی که اشاره کردیم تنها چند مورد از دلایل تجویز آزمایش Neutrophils توسط متخصصین است.
تفسیر آزمایش Neutrophils چگونه انجام میشود؟
برای اینکه بدانید دلیل کاهش و افزایش Neutrophils چیست و Neutrophils در آزمایش خون باید چند باشد، لازم است نتیجه آزمایش Neutrophils را در اختیار پزشک معالج یا ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی قرار دهید. هرگونه تغییر در سطح این گلبول سفید خونی بستگی به جریان خون، سن، بارداری، بیماری و دیگر شرایط پزشکی همچون عفونت و آسیب بدنی دارد. بنابراین نتیجه آزمایش Neutrophils باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.
میزان نرمال Neutrophils در آزمایش خون
- در بانوان بارداری در سه ماه نخست بارداری: 5800 تا 13200 میلی متر مکعب
- افراد بالغ: 45000 تا 11000 در هر میلی متر مکعب
- نوزاد دو هفتهای: 5000 تا 20000 در هر میکرو لیتر
- در نوزادان: 13000 تا 38000 در هر میکرو لیتر
هومکا و انجام آزمایش Neutrophils در منزل!
در صورتی که پزشک آزمایش Neutrophils تجویز کرده است اما شرایط خروج از منزل را ندارید و یا اینکه فرصت حضور در آزمایشگاه را ندارید، میتوانید از خدمات آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید. هومکا انواع خدمات آزمایش در منزل را تحت قرارداد با بیمه پایه و تکمیلی و در استان تهران و سایر شهرهای اصفهان، کرج، شیراز، مشهد، اهواز، تبریز و رشت ارائه میدهد. برای درخواست خدمات آزمایش در منزل کافی است تا با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir مراجعه فرمایید.
برچسب ها : آزمایش در منزل,آزمایش neutrophils
دیدگاه تان را بنویسید