نگهداری رمز ارز در کیف پول ارز دیجیتال بهتر است یا صرافی؟
برای هر معاملهگری در بازار کریپتو، داشتن دغدغهٔ انتخاب کیف پول ارز دیجیتال مناسب، معتبر و امن، امری عادی است. بهعبارتی شما و هر کاربر دیگر این حوزه، برای ذخیره و نگهداری ارزهای خود حداقل باید یک ولت کریپتو داشته باشید. انواع مختلفی از ولت یا کیف پول ارز دیجیتال وجود دارد. والتهای کریپتو کلیدهای خصوصی و عمومی شما را ذخیره میکنند. آنها با شبکههای بلاکچین مختلف تعامل دارند و نکتهٔ دیگر اینکه هر کاربر کریپتو میتواند چند والت برای خود داشته باشد. در این مقاله توضیحات نسبتاً کاملی پیرامون انواع کیف پولهای ارز دیجیتال دادهایم. ما همچنین به شما خواهیم گفت که بین کیف پول ارز دیجیتال و صرافی، کدامین برای نگهداری رمزارزها مناسبتر است. لطفاً تا پایان این مطلب کوتاه با ما همراه شوید.

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
کیف پول یا ولت ارز دیجیتال (cryptocurrency wallet) ابزاری برای نگهداری و ذخیرهٔ ارزهای دیجیتال است. والتها با ذخیرهٔ کلیدهای عمومی و خصوصی کاربر، امکان تراکنشهای ارز دیجیتال را برای او فراهم میکند. بهعبارتی کاربر میتواند رمزارزهای مختلف ازجمله توکنهای غیرمثلی را دریافت یا ارسال کند.
بهتر است بدانید که کلید خصوصی بهمنزلهٔ رمز کارت بانکی شماست. بنابراین نباید آن را در اختیار افراد دیگر قرار دهید. اما کلید عمومی همانند شماره حساب است که برای دریافت رمز ارز از طرف سایر کاربران مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به آنچه گفته شد، کیف پولهای ارز دیجیتال درست همانند یک کیف پول واقعی، امکان نگهداری، پرداخت و دریافت دارایی را برای افراد مهیا میسازند. وجه تمایز اساسی کیف پولهای کریپتو نسبتبه کیف پولهای عادی این است که اکثر آنها قابلیت رمزگذاری و امضای اطلاعات نیز را در اختیار کاربران قرار میدهند. کیف پولهای کریپتو در سه دستهٔ اصلی نرمافزاری، سختافزاری و کیف پولهای کاغذی قرار میگیرند.
-
انواع والت کریپتو
در یک دستهبندی دیگر انواع کیف پول یا والت ارز دیجیتال را میتوان به دو نوع حضانتی و غیرحضانتی تقسیمبندی کرد. در نوع حضانتی کلید خصوصی والت در اختیار سرویسدهنده قرار میگیرد. این کیف پولها داراییهای کاربران را بهصورت امانی نزد خود نگه میدارند. در مقابل کاربران کیف پول غیرحضانتی کنترل و دسترسی کامل داراییهای خود را در اختیار دارند. انتخاب هرکدام از کیف پولهای حضانتی یا غیرحضانتی به نیاز کاربران و تصمیم خود او بستگی دارد.
-
وجوه تمایز والتهای ارز دیجیتال
گفتیم که در یک تعریف کلی، انواع کیف پول ارز دیجیتال با ذخیرهٔ کلیدهای خصوصی و عمومی امکان ذخیره، ارسال و دریافت دارایی را برای کاربران فراهم میکنند. اما همهٔ آنها از ویژگیها و قابلیتهای یکسانی برخوردار نیستند. کیف پولهای ارز دیجیتال رابط کاربری مختص به خود را دارند. همچنین از لحاظ میزان امنیت، نحوهٔ دسترسی، شرایط دسترسی، تعداد رمزارزهای تحت پشتیبانی و بسیاری قابلیتهای درون سیستمی از یکدیگر متمایز میگردند.
-
کیف پول نرم افزاری (کیف پول گرم)
کیف پول نرمافزاری یکی از کیف پولهای ارز دیجیتال است که با نصب بر روی تلفن همراه هوشمند یا سیستم رایانهای اطلاعات کاربران را ذخیره میکند. این والتها با نام Hot Wallet یا کیف پول گرم نیز شناخته میشوند. ذخیرهٔ اطلاعات در هات والتها بهصورت آنلاین است، لذا این والتها از خطر هک و دسترسیهای خطرناک به داراییها شما در امان هستند. البته زمانی که تصمیم به انتخاب یک کیف پول هات یا نرمافزاری میگیرند، حتماً دربارهٔ شرکت سازندهٔ آن تحقیق کنید. کیف پولهای گرم در چند نوع زیر موجود هستند:
-
کیف پول دسکتاپ؛
-
کیف پول موبایل؛
-
کیف پول تحت وب.
هرکدام از موارد بالا دارای ویژگیها، مزایا و معایب مختص به خود هستند. کیف پولهای دسکتاپ بر روی رایانهٔ شخصی نصب میشوند. هرچند برخی والتها امکان نصب بر روی موبایل را نیز فراهم آوردهاند. این والتها کاربری آسانی دارند و نسبتاً امن هستند. اما زمانی که به اینترنت متصل میشوند، در معرض حملهٔ هکرها قرار دارند و ممکن است هک شوند.
کیف پول ارز دیجیتال موبایل نیز بر روی تلفن همراه نصب میشود و علاوهبر ذخیره ارزهای دیجیتال امکان پرداخت خریدهای روزانه را برای کاربران نیز فراهم کردهاند. اما ایمنی آنها پایین است. امکان عدم کنترل کلیدهای خصوصی وجود دارد. به بهروزرسانیهای مستمر نیاز دارد و در صورت گمشدن تلفن همراه دارایی فرد در معرض خطر قرار میگیرد.
-
کیف پول سختافزاری (کیف پول گرم)
مهمترین مشخصهٔ کیف پولهای سخت افزاری فیزیکی و واقعی بودن آنهاست. این ابزارها به شکل فلش مموری هستند و شما میتوانید آن را گاوصندوق یا هر مکان امن دیگری نگهداری کنید. برای ذخیرهٔ اطلاعات در این نوع والت نیازی به اینترنت ندارید و به عبارتی ذخیرهسازی بهصورت آفلاین انجام میشود. اما اتصال به اینترنت در زمان انتقال وجه ضروری است.
مزیت کیف پولهای سخت افزاری امن و مطمئن بودن آن است. البته گران بودن و عدم پویایی کافی را میتوان بهعنوان معایب کیف پول سخت افزاری مطرح کرد. کیف پولهای سخت افزاری رایگان نیستند و استفاده از آنها مستلزم پرداخت هزینه است.
-
کیف پول کاغذی
در کیف پول کاغذی اطلاعات کوینها بر روی کاغذ چاپ و ذخیره میشود و هنگام استفاده یا بهصورت دستی یا بهصورت اسکن QR در نرمافزار مخصوص یا کیف پول تحت وب درج میشود. این کیف پولها امروزه کاربردی ندارند. هرچند که کاغذها غیرقابل هک هستند. اما تخریب فیزیکی، گم شدن، احتمال سرقت، دسترسی و کارایی دشوار معایب آشکار آن بهشمار میروند.
-
کیف پول صرافی
یکی از روشهای نگهداری ارز دیجیتال، ذخیرهٔ آن در کیف پول صرافی است. بسیاری از افراد علاوهبر کیف پول ارز دیجیتال اختصاصی خود، از یک کیف پول صرافی برای نگهداری موقت دارایی خود استفاده میکنند. اغلب صرافیهای بزرگ این امکان را برای کاربران خود فراهم کردهاند. به این صورت با ارائه یک کیف پول آنلاین، امکان خرید، فروش، نقل و انتقال رمزارزها را برای آنها بهوجود آوردهاند. روش و نحوهٔ نگهداری ارزهای مشتریان در صرافیهای مختلف متفاوت است؛ اکثر آنها دارایی کاربران را بهصورت آفلاین یا سرد نگهداری میکنند.
کیف پول شخصی یا کیف پول صرافی، کدام بهتر است؟
انتخاب کیف پول به عوامل مختلفی ازجمله نوع دارایی، سطح امنیت، دیدگاه و نوع سرمایهگذاری نیاز دارد. دو روش پیشِروی شما قرار دارد؛ میتوانید دارایی دیجیتال خود را در کیف پول شخصی نگهداری کنید یا اینکه کیف پول صرافی را برای نگهداری ارزهای دیجیتال خود انتخاب کنید. در اینجا ذکر چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه نگهداری و ذخیرهٔ رمزارزها در صرافیها بدون هزینه است. هرچند که برای انتقال ارزهای خریداریشده به کیف پول شخصی، باید کارمزد آن را پرداخت کنید. شایان ذکر است که این کارمزد بهطورکلی برای هزینهٔ تراکنش است و به صرافی موردنظر ارتباطی ندارد.
مورد دوم این است که نوع سرمایهگذاری شما در انتخاب بین کیف پول شخصی یا کیف پول صرافی تأثیرگذار است. اگر قصد خرید و فروش روزانهٔ رمزارزها را دارید، کیف پول صرافی انتخاب بهصرفهتری برای شماست. اما برای سرمایهگذاری بلندمدت دیگر انواع والت گزینههای بهتری برای ذخیره دارایی هستند.
سخن پایانی
کیف پول ارز دیجیتال وسیلهای برای ذخیره و نگهداری داراییها دیجیتال است و به چند دستهٔ اصلی سخت افزاری، نرمافزاری و کاغذی تقسیم میشود. برخی صرافیها نیز پول اختصاصی خود را در اختیار کاربران قرار میدهند. کیف پول صرافی برای معاملات روزانه مناسب است. اما برای یک سرمایهگذاری بلندمدت بهتر است از کیف پولهای دیگر استفاده کنید.
https://www.coinbase.com/learn/tips-and-tutorials/how-to-set-up-a-crypto-wallet
دیدگاه تان را بنویسید