دارو با بلایی به نام آنتی بیوتیک
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

آنتی بیوتیک ها از جمله رایج ترین داروهای تجویزی در جهان هستند. این داروها برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شوند که بر خلاف عفونت های ویروسی، معمولا به خودی خود بهبود نمی یابند.

اگرچه مصرف آنتی بیوتیک ها بیش از حد افزایش داشته و برای برخی بیماران که حتی نیازی به مصرف آن ندارند، تجویز می شود، اما زمانی که به درستی از آن ها استفاده شود، بخشی فوق العاده مهم و اغلب نجات دهنده زندگی از پزشکی مدرن محسوب می شوند.

همانند تمام داروها، آنتی بیوتیک ها می توانند دارای عوارض جانبی باشند. بیشتر آن ها زندگی انسان را در معرض خطر قرار نمی دهند و بیماران می توانند اغلب از پزشک خود برای پیشگیری یا مدیریت عوارض ناخوشایند مانند اسهال و عفونت های ثانویه کمک بگیرند. اما برخی عوارض جانبی مصرف آنتی بیوتیک می توانند جدی و در مواردی عجیب و غریب باشند.

مصرف داروهای آنتی بیوتیک با بروز نشانه های اولیه بیماری آنفلوآنزا می تواند احتمال اینکه نوع خفیف این بیماری به نوع کشنده آن تبدیل شود، افزایش پیدا کند.

باکتری های موجود در روده ابتدا به سیستم ایمنی کمک می کنند تا به علائم اولیه ویروس ها که به ریه حمله کرده واکنش نشان دهد و با عفونت مقابله کند.

متخصصان انگلیسی اظهار داشتند: آزمایشات انجام شده روی موش های آلوده به ویروس آنفلوآنزا نشان داد احتمال اینکه آن ها پس از دریافت یک دوره از آنتی بیوتیک تلف شوند، نسبت به موش هایی که به تنهایی و بدون دریافت دارو با بیماری مقابله کرده اند، سه برابر بیشتر است.

به گفته متخصصان یافته های بدست آمده شواهد بیشتری ارائه می دهد که داروهای آنتی بیوتیک نباید به سرعت تجویز شده یا مصرف شوند.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، سیستم سلامت در تمام نقاط جهان با چالش تهدید فزاینده مقاومت آنتی بیوتیکی روبه روست که موجب شده تا داروها وارد "دوره ای تاریک" شده و بیماری ها و جراحت های ساده به عاملی کشنده تبدیل شوند.

منبع: ایسنا