معاون ترامپ: گزینه‌ای روی میز است که ایران را به اقتصاد جهانی بازمی‌گرداند

جی‌دی ونس:پیشنهاد آمریکا ایران را به اقتصاد جهانی بازمی‌گرداند
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

معاون رئیس جمهور آمریکا با اشاره به مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا گفت: «مذاکرات با ایران به خوبی پیش‌ می‌رود. آن‌ها سلاح هسته‌ای ندارند.»

به گزارش اکو ایران،‌ «جی‌دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا «دونالد ترامپ»، روز چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ به موضوعات متعددی از جمله ایران پرداخت و در اظهاراتی جنجالی، به روند مذاکرات هسته‌ای و چشم‌انداز بازگشت ایران به اقتصاد جهانی اشاره کرد.

ونس با ادعای پیشرفت در گفت‌وگوها با ایران، اظهار داشت: «مذاکرات به‌خوبی در حال پیش‌رفتن است و ایران در حال حاضر به سلاح هسته‌ای دست نیافته. به باور ما، توافقی که منجر به بازگشت ایران به تجارت جهانی شود، قابل دستیابی است.»

او ضمن انتقاد از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام)، این توافق را «ضعیف» توصیف کرد و مدعی شد که برجام مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نمی‌شد و برخی توانمندی‌های هسته‌ای ایران را حفظ کرده بود. این در حالی است که ایران همواره تأکید کرده که ساخت سلاح هسته‌ای در سیاست‌های دفاعی و امنیتی‌اش جایی ندارد.

معاون ترامپ با تأکید بر موضع سخت‌گیرانه دولت آمریکا گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ بارها تأکید کرده، گزینه‌ای روی میز است که برای ایران بسیار مطلوب خواهد بود و آن‌ها را به اقتصاد جهانی بازمی‌گرداند؛ اما اگر این مسیر محقق نشود، گزینه دوم برای ایران بسیار ناخوشایند خواهد بود.»

ونس هشدار داد که دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای می‌تواند به آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه بینجامد و کشورهای دیگر خاورمیانه را نیز به سوی تولید سلاح هسته‌ای سوق دهد. او در ادامه گفت: «ما خواهان توقف کامل برنامه‌ تسلیحات هسته‌ای ایران هستیم. البته ایران می‌تواند از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشد.»

در بخش دیگری از سخنان خود، او با اشاره به مسئله غنی‌سازی اورانیوم در ایران ادعا کرد: «هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته‌ای، برنامه غنی‌سازی اورانیوم با خلوص بالا ندارد.» ادعایی که در تضاد با واقعیت موجود در کشورهایی مانند ژاپن، آلمان و برزیل است که برنامه غنی‌سازی دارند بدون آن‌که سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشند.

ونس در پایان با اشاره به نقش کشورهای میانجی مانند عمان، از مشارکت مثبت ایران در روند مذاکرات ابراز رضایت کرد اما تأکید داشت که این گفت‌وگوها باید در نهایت به توافقی ملموس و پایدار منجر شود.