رئیس جمهوری اوکراین ابراز اطمینان کرد که رای دهندگان هلندی در چند روز آتی علیه توافق همکاری کی‌یف با اتحادیه اروپا رای نخواهند داد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

رئیس جمهوری اوکراین ابراز اطمینان کرد که رای دهندگان هلندی در چند روز آتی علیه توافق همکاری کی‌یف با اتحادیه اروپا رای نخواهند داد.

به نقل از پایگاه خبری ولد بولتن، قرار است هلند روز چهارشنبه در خصوص توافقی که اوکراین را در مسیری به سوی عضویت نهایی‌اش در اتحادیه اروپا قرار می‌دهد، رفراندومی برگزار کند.

پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه در جریان نشست امنیت اتمی در واشنگتن با مارک روته، نخست وزیر هلند دیدار و پس از آن بر دوستی میان کشورهایشان تاکید کرد.

وی مبارزانی را که این رفراندوم را محکوم کردند به سوء‌استفاده از درخواست اوکراین به منظور زدن ضربه‌ای محکم‌تر به پروژه اروپا متهم کرد.

پوروشنکو به خبرنگاران گفت: هدف اصلی، مذاکرات داخلی هلند درباره آینده اتحادیه اروپا و درگیری‌های سیاسی داخلی بود. بسیار خطرناک است که یک کشور 45 میلیون نفری قربانی این مساله شود.

وی افزود: مقامات اوکراینی در هلند به سر می‌برند تا به مزایای پذیرش یک عضو جدید در اتحادیه اروپا و یک بازار بزرگتر جدید اشاره کنند. ما کاملا مطمئنیم که یکپارچگی اروپا و اجرای توافق الحاق ما متوقف نخواهد شد.

این رفراندوم از نظر هلندی‌ها فرصتی است برای ابراز نگرانی‌های گسترده‌تر درباره پروژه اروپا اما این مساله می‌تواند پیامدهای ژئوپلیتیکی عمیقی داشته باشد.

روسیه که از جدایی طلبان شرق اوکراین حمایت می‌کند، خشم خود را نسبت به تمایل کی‌یف به سمت غرب ابراز کرده و بی‌صبرانه منتظر برگزاری رای گیری برای ممانعت از ایجاد روابط کی‌یف با بروکسل است.

پییر ویمون ویمون، دیپلمات فرانسوی گفت: آلمان، فرانسه، اتریش، بلژیک و هلند در جریان مذاکرات پنج ساله بین سال‌های 2008 تا 2012 میلادی با ایده عضویت بالقوه اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفت کرده‌اند.

این در حالی است که آمریکا به طور جداگانه از رای دهندگان هلندی خواست از اوکراین حمایت کنند.

الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: همانند دیگر رفراندوم‌ها، تصمیم به عهده مردم هلند است اما ما معتقدیم که توافق الحاق به نفع اوکراین، هلند و کل اروپا است.

این توافق که قرار است هلندی‌ها آن را به رای بگذارند، اول ژانویه سال 2014 میلادی موقتا به اجرا درآمد اما همچنان ممکن است از سوی هر یک از 27 عضو اتحادیه اروپا مسدود شود.

انتهای پیام