طراحی روف گاردن
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

روف گاردن، به یک فضای سبز گفته می‌شود که روی سقف یک ساختمان ساخته می‌شود. این فضاها در شهرهایی با تراکم بالای جمعیت و فضای سبز کم، برای ایجاد فضایی سبز بیشتر، تفریحی و استراحتی برای ساکنین ساختمان‌ها طراحی می‌شوند. در ادامه با طراحی روف گاردنhttps://greenwall.pw، قیمت اجرای روف گاردن و نحوه طراحی آن آشنا خواهیم شد.

 

قیمت طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن شامل مراحل زیر است:

بررسی شرایط ساختمان: در این مرحله، شرایط ساختمان برای ساخت روف گاردن https://greenwall.pw/روف-گاردن/  از نظر وزن، تحمل بار، ضخامت و مقاومت سقف ساختمان مورد بررسی قرار میگیرد.

بررسی محیط: در این مرحله، محیط اطراف ساختمان از نظر شرایط آب و هوایی، نور و روشنایی، و نحوه دسترسی به روف گاردن مورد بررسی قرار میگیرد.

طراحی ساختار: در این مرحله، ساختار روف گاردن از نظر سازه‌های پشتیبان، کف، دیواره‌ها، سطوح پوششی و سیستم آبیاری طراحی می شود.

انتخاب گیاهان: در این مرحله، گیاهان مناسب برای روف گاردن انتخاب می‌شوند، از جمله گیاهان مقاوم به شرایط آب و هوایی، پرورش در ظروف کوچک و توانایی تحمل تابش نور خورشید در این مرحله انتخاب می شوند.

ساخت فضای تفریحی: در این مرحله، فضای تفریحی شامل صندلی‌ها، میزها و دیگر امکانات راحتی به‌ طوریکه امکان استراحت و دیدن چشم‌انداز را فراهم کند، طراحی می‌شود.

نگهداری روف گاردن: پس از ساخت روف گاردن، باید به مدیریت آن توجه شود. این بخش شامل مراقبت و نگهداری از گیاهان، کنترل آبیاری و کوددهی و تعمیر و نگهداری سازه‌ها و تجهیزات می‌شود.

روش های طراحی روف گاردن

روش سبز: در روش سبز، روف گاردن با استفاده از روش هیدروپونیک (Hydroponics) ساخته می شود. در این روش، گیاهان در کاسه های گلدان شکلی که حاوی ماده غذایی و آب هستند، کاشته می شوند. برای این منظور، نیاز است که یک سیستم هیدروپونیک با نور و هوا مناسب نصب شود. برای روشنایی، لامپ های LED یا نور خورشید مصنوعی می توانند استفاده شوند.

روش خشک: در روش خشک، روف گاردن با استفاده از گیاهانی که به خاک نیاز ندارند، مانند سبزیجات و گیاهان خشک شده ساخته می شود. در این روش، گیاهان در گلدان هایی که به دیوار نصب شده اند، کاشته می شوند. در این روش، نیاز به سیستم هیدروپونیک نیست و فقط باید مطمئن شوید که خاک حاوی مواد غذایی کافی و زهکشی مناسب است.

12

قیمت روف گاردن

قیمت طراحی روف گاردن بستگی به اندازه و ویژگی های مورد نظر شما دارد. عواملی که می‌توانند بر قیمت روف گاردن تأثیر بگذارند عبارتند از:

  • اندازه روف گاردن جنس و مواد ساخت روف گاردن
  • پیچیدگی طراحی و نصب روف گاردن
  • هزینه‌های نگهداری و تعمیرات

بنابراین، بهتر است قبل از خرید روف گاردن، به مشاوره با کارشناسان مربوطه و مقایسه قیمت‌های مختلف بپردازید تا به یک تصمیم صحیح و هوشمندانه برسید.

روف گاردن از چه چیزی تشکیل می شود؟

مواد ساخت روف گاردن ممکن است بسته به نوع ساختمان و مکانی که روف گاردن در آن نصب می‌شود، متفاوت باشند. در اینجا به برخی از مهمترین مواد ساخت روف گاردن اشاره خواهیم کرد:

لایه عایق: برای جلوگیری از نفوذ آب به ساختمان، لایه عایق روی سطح روف گاردن قرار می‌گیرد. معمولاً از موادی مانند پلی‌استایرن، پلی‌یورتان و EPDM استفاده می‌شود.

لایه دفنی: برای جلوگیری از نفوذ آب به ساختمان و همچنین تأمین زیرساخت برای کاشت گیاهان، لایه دفنی بر روی لایه عایق قرار می‌گیرد. این لایه معمولاً شامل مواد مانند شن، ماسه، خاک، پرلیت و ورمی کمپوست است.

سازه‌های پشتیبان: سازه‌های پشتیبان نقش حمایتی در ساخت روف گاردن دارند و برای پشتیبانی از گیاهان و جلوگیری از افتادن شن و خاک به پایین ساختمان استفاده می‌شوند. همچنین می توانید از سبک های مختلف ساخت جکوزی در روف گاردن نیز مطلع شوید. سازه‌های پشتیبان معمولاً شامل بتن، فلز، چوب و پلاستیک هستند.

گیاهان: برای کاشت در روف گاردن، می‌توان از گیاهان مختلفی مانند گیاهان خوراکی، تزئینی، پوششی و مرجانی استفاده کرد. گیاهان در بستر لایه دفنی قرار می‌گیرند و از طریق سیستم آبیاری و تغذیه هیدروپونیکی رشد می‌کنند.

از چه گیاهانی که برای تزئین روف گاردن استفاده می شود؟

استفاده از گیاهان در روف گاردن، به نوع فضای سبزی که قرار است ایجاد شود و نیز شرایط آب و هوایی و محیطی مرتبط با موقعیت جغرافیایی مربوطه بستگی دارد. اما در کل می‌توان گیاهان خوراکی، تزئینی، پوششی و مرجانی را در روف گاردن به کار برد.

گیاهان خوراکی: گیاهانی مانند سبزیجات، سبزه، گیاهان آروماتیک، صیفی‌جات، همچنین بعضی از گیاهان پرورشی در فضای آزاد می‌توانند در روف گاردن کاشته شوند.

گیاهان تزئینی: گیاهانی مانند گل‌ها، درختچه‌ها، بوته‌ها و برگ‌های زینتی، که به زیبایی و تنوع رنگ و بوی طبیعت در روف گاردن کمک می‌کنند.

گیاهان پوششی: گیاهانی مانند چمن، پوشش‌های گیاهی و گیاهانی که می‌توانند در کمترین فضای ممکن به صورت افقی رشد کنند و به عنوان پوشش از پوشش بتن یا زیرسازی ساختمان استفاده شوند.

گیاهان مرجانی: گیاهانی مانند سوکولنت ها که برای برطرف کردن نیازهای کم آبی در روف گاردن بسیار مناسب هستند.

 

مزایای روف گاردن

از مزایای روف گاردن می توان به مواردی اشاره کنیم:

کاهش ترافیک: با ایجاد فضای سبز بر روی سقف ساختمان‌ها، می‌توان ترافیک شهری را کاهش داد و بدین طریق افرادی که قصد دارند تا برای بازدید از فضای سبز و تفریح قصد دارند تا از منزل خود خارج شوند، میتوانند طبیعت گردی مورد نظر خود را در روف گاردن منزلشان انجام دهند.

بهبود کیفیت هوا: روف گاردن‌ها با جذب دی‌اکسید کربن و تولید اکسیژن می‌توانند بهبود کیفیت هوای شهری را بهبود بخشند.

عایق حرارتی: روف گاردن باعث کاهش دمای ساختمان در تابستان و حفظ گرمای داخلی در زمستان می‌شود.

بهبود زیبایی شهر: روف گاردن‌ها به عنوان یک ابزار طراحی شهری می‌توانند شهر را زیباتر و جذاب‌تر کنند.

کاهش آلودگی صوتی: با کاشت گیاهان بر روی سقف ساختمان‌ها می‌توان سطح صدای خارجی را کاهش داد.

با توجه به شرایط منطقه شما، شاید لازم باشد با کمک کارشناسان مربوطه خاک مناسب برای روف گاردن خود را پیدا کنید.

نحوه نگهداری روف گاردن

برای نگهداری یک روف‌گاردن سالم و زیبا، اصول زیر را رعایت کنید:

آبیاری منظم: باید به گیاهان خود در روف‌گاردن منظم آبیاری کنید و از خشکی خاک جلوگیری کنید. در آبیاری همچنین باید مراقب بیش از حد آبیاری و ریزش آب از روی روف‌گاردن بر روی خانه‌های پایین تر باشید.

کوددهی: برای رشد سریع و سالم گیاهان در روف گاردن، از کود‌های ارگانیک و یا شیمیایی استفاده کنید. اما باید مراقب دوز کود باشید و بیش از حد ندهید.

برداشت محصولات: اگر در روف‌گاردن خود گیاهان خوراکی مثل سبزیجات، گیاهان دارویی و یا میوه‌ها کاشته‌اید، باید زمان برداشت آن‌ها را در نظر بگیرید. بعضی گیاهان ممکن است به دور از فصلشان زودتر برداشت شوند و برخی دیگر باید تا فصل آخر بمانند.

کنترل علف های هرز: علف های هرز می‌توانند به سرعت رشد کنند و باعث از بین رفتن گیاهان مفید در روف‌گاردن شوند.