سفیر پیشین ایران در لیبی، با اشاره به اهمیت پیشنهاد ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس مبنی بر امضای پیمان عدم تعرض بین تهران و کشورهای این منطقه، اظهار کرد: در صورتی که چنین چیزی عملیاتی و اجرایی شود بازنده اصلی این موضوع آمریکایی‌ها خواهند بود.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

حسین اکبری، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر اهمیت تعامل و همکاری با کشورهای همسایه‌اش تاکید کرده است، گفت: ایران همواره بر این موضوع اصرار دارد که تهران نه تنها تهدیدی برای کشورهای همسایه نیست، بلکه می‌تواند از کشورهای همسایه در برابر تجاوزات و حملات نظام سلطه دفاع کند و به آنها در این راستا کمک کند. چنان که ما این موضوع را در قضیه حمله داعش به عراق و سوریه مشاهده کردیم و ایران به صورت صادقانه با کمک به این دو کشور ثابت کرد که به دنبال تحقق امنیت در منطقه است.

وی با اشاره به پیشنهاد وزیر امور خارجه، خاطر نشان کرد: آنچه که در این زمینه مطرح شده است موضوع جدیدی نیست و ما بارها چنین پیشنهادی را با ادبیات‌های مختلف و در قالب طرح‌های متنوع ارائه کرده‌ایم. این پیشنهادات در راستای تاکید بر این موضوع است که ایران هیچ گاه تهدیدی برای هیچ کشوری نبوده و نیست. ما به دنبال همکاری با کشورهای همسایه خودمان هستیم و ایجاد امنیت در منطقه و همکاری با این کشورها در چارچوب تحقق این موضوع از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی است.

این دیپلمات پیشین کشورمان، گفت‌: نیروهای آمریکایی و غربی‌ها از فضای موجود در منطقه برای ایجاد بهانه جهت حضور خود و فروش اسلحه‌هایشان استفاده می‌کنند و در همین چارچوب به دنبال این هستند که به کشورهای منطقه القا کنند که ایران یک خطر امنیتی برای آنها است.

وی با بیان اینکه آنها در راستای پیشبرد اهداف خود تلاش می‌کنند که اختلاف و نزاع بین کشورهای منطقه را دامن بزنند، ادامه داد: در شرایط کنونی آمریکایی‌ها احساس می‌کنند که برای تداوم حضورشان در منطقه باید به اختلافات دامن بزنند و پروژه ایران هراسی را با جدیت هر چه بیشتری دنبال کنند.

سفیر پیشین ایران در لیبی همچنین در این چارچوب، بیان کرد: متأسفانه برخی از کشورهای موجود در منطقه نیز به دنبال تأمین امنیت خود خارج از چارچوب منطقه هستند و در این راستا به آمریکایی‌ها وابسته هستند و این موضوع باعث شده است که آنها نتوانند تصمیمی خارج از اراده آمریکا اتخاذ کنند. در حالی که آنها باید به این مساله توجه کنند که دولت واشنگتن در حال حاضر در شرایطی قرار ندارد که حتی بتواند امنیت خود را تأمین کند چه برسد به اینکه بتواند امنیت این کشورها را نیز تأمین کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطر نشان کرد: اگر دولت‌های منطقه به صورت عقلانی فکر کنند، متوجه خواهند شد که آمریکا توان تأمین امنیت آنها را ندارد و برای ادامه حضور خود ناامنی در منطقه را تشدید می‌کند و در حال حاضر زمان آن فرا رسیده است که کشورهای منطقه با همکاری یکدیگر امنیت در این منطقه جغرافیایی را تأمین کنند و از اختلافات که به بهانه‌های واهی و کاذب به وجود آمده است بکاهند و آنها را از بین ببرند.