تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: چه بسا پمپئو با رادیو و تلویزیون ایران صحبت کند و اصلا ما حرف هایش را نشویم یا اگر هم پخش شود معلوم نیست ترجمه درست باشد بنابراین به هدفش نمی رسد. در مجموع آقای پمپئو یا از روی ناآگاهی این مسائل را گفته یا اینکه توجهی به واقعیت ها ندارد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا چندین بار اعلام کرده «برای مصاحبه با صداو سیمای ایران آمادگی دارد»،

عباس عبدی درباره اصرار پمپئو برای گفتگو با رادیووتلویزیون ایران به نامه نیوز گفت: فکر می کنم پمپئو با امور ایران اصلا آشنا نیست که چنین پیشنهادی را مطرح می کند. اول اینکه فکر می کند رادیو و تلویزیون ایران به معنای مرسوم یک رسانه است و دیگر این که خیلی مهم و اثرگذار است، حال آنکه این طور نیست.

وی افزود: خوب اگر پمپئو می خواهد صدایش را به مردم ایران برساند با بی بی سی صحبت کند چون بیشتر شنیده می‌شود. این کار خیلی هم راحت است و احتمالا گزارشگر هم با او چالش جدی نمی‌کند و این به نفع پمپئو است! البته فکر می کنم این کار را پیشتر انجام داده است. ثانیا رادیو و تلویزیون ایران اصلا چنین کاری را نمی کند چون برای چنین کارهایی ساخته نشده نیست. یکسری برنامه های سرگرمی درست می کند و تعدادی هم خبرهای خاص و ویژه را برای خودش اعلام می کند بنابراین اصلا کارکرد صداوسیمای ایران این نوع مصاحبه‌ها نیست.

مردم ایران زودتر از آمریکایی‌ها در جریان مواضع ترامپ و پمپئو قرار می‌گیرند

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: اشتباه دیگری که آقای پمپئو مرتکب می شود این است که چون مردم آمریکا رسانه‌های ما را نمی‌بینند و در نتیجه از دیدگاه‌های این طرف خبر ندارند، و فقط از طریق گفتگوی مستقیم ظریف با رسانه‌های انها است که با این دیدگاه‌ها آشنا می‌شوند بنابر این گمان دارد که مردم ایران هم از مواضع او و ترامپ خبر ندارند.

وی ادامه داد: در ایران، مردم از اخبار رسانه‌های فرامرزی مرتبط با ایران اطلاع کامل دارند. به رسانه های آمریکایی از خودشان زودتر و سریعتر و به طور آنلاین دسترسی دارند و اخبارشان را رصد می کنند بنابراین آقای پمپئو برای اینکه حرف هایش به ما برسد، در همان کنگره صحبت کند ما می شنویم و مشکلی با این مسئله نداریم. هر چند بعید است که حرف جدید و درست و درمانی داشته باشه که تا حالا نگفته باشد و ما مطلع نباشیم.

عبدی گفت: همین الان توئیت های ترامپ بلافاصله در ایران ترجمه و منتشر می‌شود و مردم هم می‌خوانند، به طور قطع و یقین مردم ایران زودتر از آمریکایی ها متوجه مواضع ترامپ در باره ایران حتی درباره مسایل داخلی آمریکا می‌شوند. حالا اینکه از این توئیت‌ها خوششان بیاید یا بدشان بیاید بحث دیگری است.

صداوسیمای ایران برای این است که گاندو بسازد

وی ادامه داد: رادیو تلویزیون ایران به مثابه رسانه در مفهوم عرفی جهان نیست. برای کارهای خاص است، مثلا گاندو بسازد و در داخل دعوا درست کند یا ابزاری علیه جناح های سیاسی شود. در کنار این کارها چند برنامه سرگرمی مثل خندوانه!! و... هم بسازد.

عبدی اظهار کرد: چه بسا پمپئو با رادیو و تلویزیون ایران صحبت کند و اصلا ما حرف هایش را نشویم یا اگر هم پخش شود معلوم نیست ترجمه درست باشد بنابراین به هدفش نمی‌رسد. در مجموع آقای پمپئو یا از روی ناآگاهی این مسائل را گفته یا اینکه توجهی به واقعیت ها ندارد. احتمالا در وزارت خارجه امریکا مشاوران و مسیولان ضعیفی در باره ایران دارند.

آمریکایی‌ها رسانه‌های ایران را نمی‌بینند

وی افزود: اینکه آقای ظریف می‌رود آمریکا و با رسانه‌های آنجا صحبت می‌کند برای این است که آمریکایی‌ها بر خلاف ما رسانه‌های خودشان را گوش می‌کنند و رادیو و تلویزیون ما را نمی‌بینند یا به اخبار رسانه های ما دسترسی ندارند. بنابراین آقای ظریف می‌رود آنجا تا حرف‌های ایران را از این طریق به اطلاع مردم آمریکا برساند.

یک رسانه مستقل ایرانی با پمپئو گفتگو کند یقین دارم پمپئو به لحاظ استدلال کم خواهد آورد

این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: البته اینکه رسانه ای ایرانی پیدا شود که با پمپئو مصاحبه و گفتگو انجام دهد، به نظر من قطعا به نفع افکارعمومی ایران است چون پمپئو بیشتر با رسانه های آمریکایی صحبت می کند و آنها خیلی وارد چالش با او نمی شوند. اگر یک رسانه درست و حسابی مستقل در ایران باشد و با پمپئو گفتگو کند یقین دارم که پمپئو به لحاظ استدلال کم خواهد آورد و این به نفع افکارعمومی ایران است. البته بعید می‌دانم که او بپذیرد با یک رسانه واقعی گفتگو کند. 

ایرنا درخواست مصاحبه دهد

عبدی گفت: در پایان دوباره یادآور می شوم که مصاحبه با پمپئو در حوزه وظایف و مأموریت رادیو و تلویزیون ایران نیست، ضمن آنکه رادیو و تلویزیون ایران از پس چنین گفتگویی هم بر نمی آید شاید پمپئو متوجه ماجرا بوده که درخواستش از رادیو و تلویزیون بوده و نه از هر رسانه دیگر. پیشنهاد من این است که ایرنا درخواست مصاحبه دهد.

واکنش علی مطهری

به گزارش مثلث، این تقاضای پمپئو با واکنش علی مطهری نیز همراه بود.

علی مطهری معتقد است پیشنهاد پمپئو برای گفتگو با تلویزیون ایران یک فرصت است اما باید مصاحبه کننده کسی باشد که او را به چالش بشکد.

مشروح گفتگوی نامه نیوز با علی مطهری را در ادامه بخوانید.

*****

*آقای پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا گفته « اگر تلویزیون ایران دعوتم کند می‌پذیرم»، آقای ظریف هم وقتی به آمریکا می رود با شبکه ها و رسانه های مختلف این کشور صحبت می کند، با توجه به اینکه آقای کامران نجف زاده خبرنگار اعزامی صداوسیما در نیویورک است، به نظر شما تلویزیون ایران چه واکنشی باید به این صحبت آقای پمپئو نشان دهد؟

-اگر یک خبرنگاری باشد که بتواند آقای پمپئو را به چالش بکشد و مصاحبه ساده ای برای وزیر خارجه آمریکا نشود، می تواند مفید باشد.

*ما چنین خبرنگاری که اشراف کاملی بر مباحث داشته باشد در صداوسیما داریم یا همان آقای کامران نجف زاده در نیویورک می تواند این کار را انجام دهد؟

-حالا شاید نیاز نباشد که خبرنگار حرفه ای باشد بلکه فردی مسلط به مسائل فی مابین ایران و آمریکا می تواند این مصاحبه را انجام دهد. در واقع مصاحبه کننده کسی باشد که ضمن طرح سئوال، بتواند پاسخ حرف های پمپئو را هم بدهد و او را به چالش بکشد. این اتفاق می تواند مفید باشد.

*شما به عنوان کسی که زمانی نماینده قوه مقننه در شورای نظارت بر صداوسیما بودید، به رسانه ملی این توصیه را می کنید که مصاحبه با آقای پمپئو را فرصت بداند؟

-بله، به نظرم فرصت خوبی است اما عرض کردم مصاحبه نباید یک طرفه باشد، به طوری که پمپئو حرفش را بزند و برود. مصاحبه‌کننده باید کاملا مسلط مسائل را مطرح کند که ضعف منطق آمریکا آشکار شود. چنین اتفاقی منطق ایران را به درستی به دنیا نشان می دهد.

*پس شما این پیشنهاد آقای پمپئو را قابل بررسی می دانید و معتقدید صداوسیما نباید در گام اول ردش کند؟

-بله.

*صداوسیما در برنامه های مختلف وقتی دیپلمات های ایران از مذاکرات برجام برگشتند آنها را به چالش کشید، آیا گفتگو با پمپئو نمی تواند آزمونی برای صداوسیما باشد؟

-بله، یک فرصت خوبی برای خود صداوسیما است که این کار را البته در هماهنگی با وزارت خارجه انجام دهد چون انتخاب مصاحبه کننده مهم است. در واقع مصاحبه باید شکل مناظره پیدا کند.

*به نظرتان چه فایده ای خواهد داشت اگر مناظره تلویزیون ایران با پمپئو به نفع ما تمام شود؟

-چون در مجموع منطق ایران قوی تر است این اقدام می تواند منطق ایران را به دنیا نشان دهد و به نفع دیپلماسی ما خواهد بود.

مایک پمپئو عصر یکشنبه در یادداشت توئیتری خود با انتشار قطعه ای از مصاحبه خود با شبکه خبری بلومبرگ که خواستار سفر به تهران شده بود، نوشت: اخیرا پیشنهاد دادم به تهران سفر و به طور مستقیم با مردم ایران صحبت کنم.

وی البته گفت ایران این درخواست را رد کرده است.

دروغگویی های پمپئو

وزیر امور خارجه آمریکا که به طور مشخص از دیپلماسی ظریف به ستوه آمده است، اظهار کرد ما از آمدن ظریف به آمریکا  که از آزادی بیان لذت می برد، نمی ترسیم.

این اظهارات پمپئو در حالی است که او از درخواست مصاحبه رسانه های آمریکایی با ظریف انتقاد داشت و آن را تصمیم بد نامید. همچنین او ظریف را به حضور در سه نقطه محدود کرد تا شاید اینگونه زبان گویای او را خاموش کند اما علاقه رسانه ها به شنیدن حقیقت و صدای منطق جمهوری اسلامی ایران نتوانست این رویکرد منفعلانه و از موضع ضعف آمریکا و شخص پمپئو را موثر سازد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه این یادداشت توئیتری خود نوشت: چرا نمی توانند به من اجازه دهند تا کار مشابهی را در تهران انجام دهم؟

پمپئو این اظهارات را بدون اشاره به تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران مطرح کرد که مردم عادی را برای دستیابی به اهداف سیاسی خود، هدف قرار داده اند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مدت اقامت اخیر خود در نیویورک تصریح کرد دونالد ترامپ به جنگ اقتصادی با ایران اذعان کرده است. در جنگ اقتصادی، مردم عادی هدف ابتدایی آن هستند.

وی این اقدام را مصداق بارز تروریسم دانست و گفت ایران با تروریست ها مذاکره نمی کند.