سخنگوی وزارت خارجه وجود هرگونه پیشنهاد قطعی و قابل اعتنا از سوی فرانسه را برای جبران عملی نشدن تعهدات اروپایی‌ها، رد کرد. موسوی گفت: رئیس جمهور فرانسه به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ اقداماتی را به منظور کاهش تنش شروع کرده و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که از این تلاش‌ها استقبال می‌کند و تلاش‌ها را نفی نمی‌کند.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

سخنگوی وزارت خارجه وجود هرگونه پیشنهاد قطعی و قابل اعتنا از سوی فرانسه را برای جبران عملی نشدن تعهدات اروپایی‌ها، رد کرد.

به گزارش «انتخاب»، سید عباس موسوی در پاسخ به این سؤال که برخی رسانه‌ها همانند المانیتور اعلام کرده‌اند که در تماس تلفنی آقای روحانی با ماکرون دو پیشنهاد از سوی فرانسه مبنی بر حساب بانکی با ۱۵ میلیارد دلار برای راه انداختن اینستکس و دعوت از رئیس جمهور ایران برای حضور در نشست G-7 در پاریس مطرح شده است، گفت: پس از واکنش‌هایی که جمهوری اسلامی ایران به بی عملی اروپایی‌ها نشان داد برخی از کشورهای اروپایی تلاش‌هایی را شروع کردند و به دنبال فائق آمدن به مشکلات برآمدند.

وی با اشاره به تلاش فرانسه به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ افزود: رئیس جمهور فرانسه به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ اقداماتی را به منظور کاهش تنش شروع کرده و جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که از این تلاش‌ها استقبال می‌کند و تلاش‌ها را نفی نمی‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در جریان تلاش فرانسه، فرستاده ویژه آقای مکرون به ایران آمد، همچنین آقای عراقچی پیامی را به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور ایران به رئیس جمهور فرانسه ارائه کرد.

موسوی با بیان اینکه مذاکرات تلفنی میان رؤسای جمهور ایران و فرانسه در چند نوبت برقرار شده است، تأکید کرد: طبیعی است که در این بین پیشنهادهای مختلفی مطرح می‌شود این‌ها هیچ کدام قطعی نیست و پیش بینی‌هایی است که برخی احساس می‌کنند، شاید پیام‌هایی که رد و بدل می‌شود از این دست باشد، ولی در حد گمانه زنی‌های رسانه‌ای است و نباید به آن­ توجه کرد، اما تا این لحظه پیشنهادی که بشود به شکل قطعی روی آن حساب و خبری کرد مطرح نیست.

 

 

 مکرون در گفتگوی تلفنی با روحانی فقط حرف زد، قدرت اجرا ندارد

عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به گفت‌وگو  تلفنی 100 رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور فرانسه و وعده های این کشور برای بازگشت به برجام، گفت: در حال حاضر شاهد فعال شدن کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت انفرادی هستیم، تک گویی و موردی رفتار کردن اروپایی ها زمانی شروع شد که جمهوری اسلامی ایران از برخی از موارد تعهدات خود در برجام خارج شده و مورد به مورد تعهدات را انجام نمی دهد.

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در مجلس اظهار داشت: گام های چندگانه ایران برای اروپایی ها گران تمام شده، آنها متوجه هستند که اگر اصل تعهد منتفی شود برای اروپا هزینه دارد در عین حال اگر مناقشه یا نا امنی در خلیج فارس یا در سایر معابر رخ دهد، دود آن مستقیما به چشم 27 کشور اتحادیه اروپا می رود.

نماینده مردم آمل در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: اروپا می داند قربانی اول هر اتفاقی در برجام آنها هستند چرا که برجام مسئله مهم بین المللی بوده که شکست آن آسیب های زیادی به دنبال دارد.

وی تاکید کرد: وقتی مکرون یک ساعت تلفنی با رئیس جمهور ایران صحبت می کند حاکی از آن است که او فهمیده ممکن است چه اتفاقی رخ دهد زیرا آمریکایی ها بی اعتنا به آسیب ها و بدون مشورت با اروپا از برجام خارج شده و فرقی برای ترامپ ندارد که با این خروج چه اتفاقی در اروپا می افتد.

یوسفیان ملا در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به وابستگی و حرف شنوی شرکت های اروپایی از آمریکا، گفت: با توجه به رویه شرکت های اروپایی، بعید به نظر می رسد که فعالیت، قول و وعده های آنها قابل قبول و اثر گذار باشد، چرا که اقدامات اروپایی ها  در حد حرف باقی مانده و نتواسته چند شرکت را در ایران نگه دارند.

این نماینده مجلس با تاکید براینکه دولت فرانسه قادر نیست به شرکت های خود امر و نهی کند، گفت: وعده اروپایی ها در حد حرف است آنها قدرت اجرایی کردن وعده های خود را ندارد، تا زمانی که اروپایی ها حساب خود را از آمریکا جدا نکنند نمی توانند در به سرانجام رساندن برجام موفق شوند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت از گفت‌و‌گوی تلفنی ۱۰۰ دقیقه‌ای میان حسن روحانی و امانوئل مکرون، روسای‌جمهور ایران و فرانسه خبر داد.

  به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس‌جمهور، روحانی در این گفت‌و‌گوی تلفنی، «عادی‌سازی روابط نفتی و بانکی» را گام اول تعهدات مورد انتظار ایران از اروپا توصیف کرده است. روحانی در این گفت‌وگو تاکید کرده که اروپا فرصت‌های زیادی را از دست داده است. او احیای تعهدات برجامی را به کاهش‌های تحریم‌های نفتی و بانکی مشروط کرده است.

امانوئل مکرون نیز در این تماس تلفنی، سفر نماینده ویژه روحانی به پاریس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «فرانسه همه تلاش خود را در راستای تامین منافع ایران در برجام و عادی‌سازی روابط اقتصادی تهران با دیگر کشورها به کار خواهد گرفت.»