بسیاری از مخاطبان این سوال را دارند که اگر بخواهند یارانه خود را از خانواده جدا کنند، باید چه کنند؟ در این گزارش به شما توضیح خواهیم داد.

شیوه جدا شدن یارانه جدید از خانواده | ثبت نام دریافت یارانه جدید چگونه است؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

​ دولت در سال جدید با حذف ارز ترجیحی پیشنهاداتی برای یارانه جدید دارد. به تازگی پرداخت  یارانه جدید آغاز شد.به هر نفر از مشمولان یارانه جدید 400 هزار تومان واریز شد. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالاکارت پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.

از روزی که یارانه‌ها پرداخت شده سوالات متفاوتی در این باره از سوی کاربران مطرح می‌شود؛ یکی از مهم‌ترین این سوالات آن است که اگر بخواهیم یارانه خود را از خانواده جدا کنیم، باید چه کاری انجام دهیم؟

برای اینکه یارانه خود را از خانواده خود جدا کنید، دو شرط لازم است؛ اول اینکه حداقل 35ساله باشید؛ بنابراین اگر کمتر از 35سال سن دارید، تا لحظه نگارش این گزارش راهی برای جدا کردن یارانه شما وجود ندارد.

شرط دوم نیز آن است که جدا از خانواده زندگی کنید؛ بنابراین اگر با خانواده زندگی می‌کنید هم نمی‌توانید یارانه خود را جدا کنید؛ دقت داشته باشید که هر دو شرط باید در کنار هم باشند و اگر یکی از این شرایط را داشته باشید هم نمی‌توانید یارانه خود را از خانواده جدا کنید.

حالا اگر این دو شرط را دارید، باید به بخشداری بروید و برای جداکردن یارانه از خانواده نامه بگیرید.

براساس وعده‌های اولیه و صحبت‌های ابراهیم رئیسی، یارانه نقدی طی ۲ماه پرداخت می‌شود و بعد از آن روند پرداخت هرگونه یارانه نقدی متوقف و فقط کالابرگ بین مردم توزیع می‌شود.

یعنی از یک سو عنوان شده که تنها دو ماه یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی پرداخت می‌شود و از طرف دیگر گفته شده تا زمانی که زیرساخت‌های توزیع کالابرگ آماده نباشد، توزیع کالابرگ ادامه دارد.

همین مساله این گمانه را ایجاد کرده که اگر زیرساخت‌های توزیع کالابرگ آماده نشود، یارانه نقدی جدید همچنان واریز شود و خانوارها ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ و گروهی دیگر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کمک معیشتی دریافت می‌کنند.

از طرف دیگر، هنوز مشخص نیست که آیا زیرساخت‌های لازم برای پرداخت کالابرگ الکترونیکی فراهم شده یا نه. در توضیحات دولت و مقامات دولتی هنوز مشخص نشده که کالابرگ قرار است تنها به چهار کالایی تعلق بگیرد که قیمت آن توسط دولت ابلاغ شده یا اینکه کالاهای دیگر هم در لیست کوپن الکترونیک وجود دارد.

از طرف دیگر، دولت همزمان طرح نان یارانه‌ای را هم در دست دارد و اظهارات مقامات درباره نحوه اجرای طرح تناقضاتی دارد. برخی می‌گویند یارانه نان در کارت بانکی افراد واریز می‌شود و برخی دیگر از مقامات می‌گویند کارت جدیدی مانند کارت سوخت به مردم داده می‌شود.

در کنار یارانه نان، زیرساخت‌های کالابرگ هم باید فراهم شود. دولت کمتر از دو ماه برای این کار فرصت دارد. البته مساله پرداخت کالابرگ از دولت قبل مطرح شده بود و دولت رئیسی هم از ابتدا خواستار توزیع کوپن الکترونیکی بود. اما هنوز هیچ اقدامی در راستای آماده‌سازی زیرساخت‌ها انجام نداده است.

پیگیری‌ها از دستگاه‌های متولی نشان می‌دهد که دولت هنوز قدم‌های اولیه برای توزیع کالابرگ را هم برنداشته و چندان امیدی به توزیع کالابرگ از تیرماه ندارد.

برخی از گمانه‌ها از داخل وزارت‌خانه‌های متولی نشان می‌دهد احتمالا دولت به جای پرداخت کالابرگ، یارانه ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی را ادامه دهد و ماهانه این مبلغ را به حساب مردم واریز کند و خود آنها مسئول خرید و تهیه کالاهای اساسی خود خواهند بود.

مرتضی موتورچی، مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید: از ابتدا اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها تاکنون چندین بار سامانه حمایت وزارت رفاه به‌روز رسانی ‌و ارتقا ظرفیت داده شده و پهنای باند آن چندین بار افزایش یافته است. همچنین تغییراتی در این سامانه جهت تسهیل امور مردم اعمال شده است.

موتورچی افزود: مشکل این است که حدود هشت میلیون نفر جامانده یارانه هستند که یا از ابتدا یارانه نمی‌گرفتند یا در سال‌های قبل سرپرست خانوار با انصراف از یارانه موجب شده‌اند که فرزندان خانواده نتوانند یارانه بگیرند و اکنون پس از تشکیل خانواده نمی‌توانند‌ جزو متقاضیان یارانه باشند و یا فرزندان آنها که به دنیا می‌آیند به دلیل انصراف پدر خانواده از دریافت یارانه جا مانده‌اند.

* ثبت‌نام جاماندگان در سایت سازمان هدفمندی/ سامانه فعلا راه‌‌اندازی نشده است

مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت که باید سامانه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها برای ثبت‌نام جاماندگان یارانه اعلام شود که البته آنها هم در تلاش هستند، اما هنوز سامانه هدفمندی یارانه‌ها اعلام نشده است و این باعث شده است حجم تقاضا و ترافیک در سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش یابد.

* امکان اعتراض به حذف در سایت سامانه حمایت وزارت تعاون‌

وی اضافه کرد: کسانی می‌توانند به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند که یا نسبت به دهک‌بندی خود اعتراض دارند یا به خاطر قرار گرفتن در دهک دهم درآمدی حذف شده‌اند، بنابراین بعد از ورود به سامانه می‌توانند اعتراض خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ ثبت کنند.

موتورچی افزود: علاوه بر سامانه حمایت شماره تلفن گویای 0216369 و شماره کارشناسی 09200006369 پاسخگوی شهروندان است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد ‌دلیل حذف یارانه معیشتی افراد گفت: بر اساس قانون و دهک‌بندی که از سوی دولت اعلام شده، کسانی که در دهک 10 پردرآمدی شمرده می‌شوند، یارانه آنها حذف شده و این هم به روش سیستمی و با کامپیوتر از طریق تقاطع‌گیری اطلاعات از سامانه‌های مختلف مانند ثبت احوال، ثبت اسناد،‌ مجموع درآمد خانوار، مایملک خانوار، تعداد سفر خارجی،‌ تعداد خودرو و تعداد منزل مسکونی مدنظر قرار می‌گیرد که مجموع این موارد دهک‌بندی را‌‌‌‌‌‌‌‌ شکل می‌دهد و این هم مصوبه دولت است و تصمیم‌گیری فردی نیست، بلکه سیستم با تقاطع‌گیری اطلاعات یک فرد را‌‌‌‌‌‌‌‌ جزو دهک ده به شمار می‌آورد و حذف می‌کند.

وی افزود: در عین حال امکان ثبت اعتراض تقاضای مجدد از سوی شهروندان در سامانه حمایت فراهم شده است.