ماجرای نامه بانک مرکزی برای آزادی سالار آقاخانی چیست؟

تلاش بانک مرکزی برای آزادی سالار آقاخانی
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

شش روز بعد از دستگیری آقاخانی بانک مرکزی نامه‌ای رسمی به دستگاه قضائی ارسال کرد و مدعی شد اقدامات سالار آقاخانی در هماهنگی با بانک مرکزی و در راستای اجرای سیاست‌های این مجموعه بوده است.

در اواخر سال ۹۶ و در شرایطی که با سوءتدبیرها و اقدامات اشتباه مدیریتی بانک مرکزی نوسانات قیمت ارز آغاز شده بود، بنابرگزارش نهادهای نظارتی مبنی بر تخلفات سالار آقاخانی در توزیع ارز در بازار غیررسمی، قوه قضائیه دستور بازداشت این فرد را در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ صادر کرد تا مراحل تحقیقات از وی آغاز شود.

سالار آقاخانی

۶ روز بعد از دستگیری آقاخانی و در حالی که هنوز مراحل بازپرسی و تحقیقات از متهم انجام نشده بود، بانک مرکزی نامه‌ای رسمی و  ۸ صفحه‌ای را با امضای «فرشاد حیدری» معاونت نظارت خود به دستگاه قضا ارسال کرد و مدعی شد اقدامات سالار آقاخانی در هماهنگی با بانک مرکزی و در راستای اجرای سیاست های این مجموعه بوده است.

علیرغم این نامه‌نگاری و ادعا، دستگاه قضائی با در نظر گرفتن تمهیدات لازم، سالار آقاخانی را با قرار وثیقه­‌ی متناسب آزاد کرد، با این حال وی پس از مدتی از کشور خارج شد.

در این بین و در موضوع آزادی آقاخانی، نامه بانک مرکزی وقت نقش کلیدی داشته و فرشاد حیدری تنظیم کننده این نامه یکی از ۱۰ محکوم این پرونده است که اکنون به جرم «مساعدت در خلاصی مجرم» به ۲ سال حبس محکوم شده است.

البته باید تأکید کرد بنابر اطلاعات پرونده اخلال ارزی سال ۹۶، مسئولیت اصلی نگارش و ارسال این نامه و تلاش برای تغییر مسیر پرونده با «ولی الله سیف» رئیس کل وقت بانک مرکزی و احمد عراقچی معاون ارزی وی بوده است.

رأی پرونده ولی الله سیف رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی، احمد عراقچی معاون ارزی وقت بانک مرکزی و سالار آقاخانی دلال بازار ارز در رابطه با برهم زدن نظم و آرامش بازار ارز و فضای اقتصادی کشور و هم‌چنین برخی سوءمدیریت‌ها صادر شد.

براساس رای صادر شده متهم ردیف اول، ولی‌الله سیف، رئیس وقت بانک مرکزی متهم به برهم زدن نظم و آرامش بازار ارزی کشور و زمینه‌سازی برای خرید و فروش غیر قانونی ارز به میزان ۱۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و همچنین اهمال و سوء مدیریت در دوران مسئولیت خود، به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.

متهم ردیف دوم، سید احمد عراقچی، معاون وقت ارزی بانک مرکزی نیز با همین اتهامات به‌تحمل هشت سال حبس تعزیری محکوم گردید و متهم ردیف سوم، سالار آقاخانی متهم به خرید و فروش غیرقانونی ارز و همچنین پرداخت رشوه به میثم خدایی، کارمند نهاد ریاست جمهوری وقت و سید رسول سجاد مدیر وقت بین‌الملل معاونت ارزی بانک مرکزی، به‌تحمل ۱۳ سال حبس محکوم شد.

ماجرای نامه بانک مرکزی برای آزادی سالار آقاخانی چیست؟یکی از متهمان پرونده اختلال ارزی بانک مرکزی بوده که  توسط قوه قضاییه دستگیر و روانه زندان شده بودحالا خبر می‌رسد که او از ایران فرار کرده است و خبر متواری شدن او بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های کشورمان به وجود اورده است.

بیوگرافی سالار آقاخانی

سالار آقاخانی یکی از افرادی بود که در توزیع ارز بانک مرکزی با آقای احمد عراقچی معاون سابق بانک مرکزی همکاری داشته است و به اتهام قاچاق ۱۵۹ میلیون ۸۰۰ هزار دلار و ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو محاکمه شد.

او همچنین دوبار برای رسیدن به خواسته های خود رشوه پرداخت کرده است و به میزان ۱۱۸۰۰۰ دلار به میثم خدایی و همچنین به رسول سجاد پرداخت کرده استاو همچنین در رشوه هایی که پرداخت کرده یک دستگاه رنو ۳۰ میلیون تومانی و یک جفت ساعت گران قیمت ۳۲ میلیون تومانی اعضای خانواده نام برده شده ها داده است

بنا به دادگاه تشکیل شده آقای احمد عراقچی که در شهریور ماه ۱۳۹۶ این شخص آشنا شده و با یکدیگر همکاری خود را به عنوان کارگزاری بانک انصار آغاز می کنداو در اسفند ۱۳۹۶ توسط قوه قضاییه دستگیر شده ولی بعد از مدتی با قید وثیقه آزاد می‌شود. دوباره در سال ۱۳۹۷ دستگیر و مجدد آزاد می شود.

حالا خبر رسیده که او همه اموال خود را فروخته و به خارج از کشور فرار کرده استهنوز به خبر متواری شدن او به خارج از کشور مسئولان قوه قضاییه واکنش نشان نداده اند و این خبر هنوز تایید یا تکذیب نشده است

 خبر فرار به خارج از کشور

خبر فرار وی را آقای مهاجری منتشر کرده است محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا اخیرا در یادداشتی درباره پرونده متهمان ارزی مدعی شده است که سالار آقاخانی از کشور فرار کرده است.

مهاجری نوشت: «حلقه مفقوده بزرگ این پرونده، متهم ردیف اول آن (سالار آقاخانی) است که در اسفند ۹۶ بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد می‌شود. او مجددا در مرداد۹۷ بازداشت و بعد از چندماه آزاد می‌گردد و هم اکنون متواری و ظاهرا ساکن خارج از کشور است!»

بعد ها گفته شد: سالار آقاخانی، متهم ردیف اول پرونده «فساد» در توزیع ارز، «ممنوع‌الخروج نبوده» و از فرودگاه امام خمینی تهران «به نجف» گریخته است.

 سالار آقاخانی ممنوع‌الخروج نبوده و «بر اساس اظهارات منابع مطلع» در ۲۰ اسفند ۹۷ «از فرودگاه امام خمینی به عراق» رفته است.

محکومیت سالار آقاخانی

آقاخانی نه تنها در یک اقدام کاملا انحصار طلبانه و غیرقانونی ارز دریافتی از بانک مرکزی را به جای توزیع در میان حدود ۶۰۰ صرافی رسمی در کشور تنها به ۱۵ صرافی میداده است، بلکه بخش قابل توجهی از آن را نیز به جیب دلالان و قاچاقچیان می‌ریخته و در این بین مصرف کننده واقعی بازار ارز هیچ بهره‌ای از این سرمایه کشور نمی‌برده است.

متهم ردیف سوم، سالار آقاخانی متهم به خرید و فروش غیر قانونی ارز و همچنین پرداخت رشوه به میثم خدایی، کارمند نهاد ریاست جمهوری وقت و سید رسول سجاد مدیر وقت بین‌الملل معاونت ارزی بانک مرکزی، به‌تحمل ۱۳ سال حبس محکوم شده.