این روزها اروپایی‌ها به نوعی نقش پلیس بد را در موضوع مذاکرات ایفا می‌کنند و حتی تندتر از آمریکا درباره روند مذاکرات سخن می‌گویند.

پشت پرده بازی تروئیکای اروپایی در روند مذاکرات
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

گروه سیاست مثلث‌آنلاین: این روزها اروپایی‌ها به نوعی نقش پلیس بد را در موضوع مذاکرات ایفا می‌کنند و حتی تندتر از آمریکا درباره روند مذاکرات سخن می‌گویند. شاهد آنکه همین چند روز پیش بود که سه کشور اروپایی با هماهنگی با آمریکا در بیانیه‌ای ایران را به عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم کردند. پس از آن هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت که مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای در بن بست قرار دارد.

حالا اما کاترین کلونا، وزیر امور خارجه فرانسه، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک درباره مذاکرات خبرنگاران گفت: «هیچ پیشنهاد بهتری بر روی میز قرار ندارد و این برعهده ایران است که تصمیم درست را بگیرد».

این مواضع اروپایی‌ها در حالی است که بد هدی آمریکا و تلاش برای دادن کمترین تضمین و امتیازها از سوی این کشور در مساله احیای برجام و بی‌تحرکی کشورهای اروپایی به ویژه از جمله فرانسه از عوامل اصلی وضعیت کنونی مذاکرات هسته‌ای است. ایران پاسخ خود را به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته‌ای داده و تاکید دارد که حاضر نیست از هیچ یک از منافع ملت ایران کوتاه بیاید.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یک کنفرانس خبری در این باره گفت: «ما در این زمینه برای اینکه کمک کنیم به پایان خوش این ماراتن و به اهداف مد نظر جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مصالح و منافع ملی دست یابیم و در عین حال روند را برای شکل‌گیری فضای سازنده در حوزه مناسبات بین‌المللی مهیا کرده و به تثبیت چارچوب‌های چندجانبه بین‌المللی و سیاسی به عنوان چارچوب مناسب برای حل و فصل بحران‌های پیچیده کمک کنیم، مسئولانه عمل کردیم. ایران دیدگاه‌های خود را به طرف اروپایی منتقل کرده و منتظریم دیدگاه و پاسخ طرف مقابل را بشنویم».

او اظهار کرد: «پاسخ ایران سازنده، شفاف و قانونی بود و می‌تواند در صورت وجود اراده سیاسی متقابل زمینه‌ای را فراهم کند در زمان کوتاه جمع‌بندی مذاکرات انجام و توافق صورت گیرد. لغو تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ملت ایران از اهداف اساسی ماست و ایران در این خصوص تلاش می‌کند و این از اولویت‌های اساسی تیم مذاکره‌کننده ایران است».

البته به موازات اروپایی‌ها آمریکا هم اقدامات خود علیه مذاکرات را پیش می‌برد؛ به نحوی که به تازگی هم اعضای جمهوری‌خواه و هم اعضای دموکرات کنگره آمریکا در پیش‌نویس طرحی خواسته‌اند که تحریم‌های نفتی علیه ایران شدیدتر شود. همه این‌ها گویا حکایت از آن دارد که غربی‌ها در مقطع کنونی می‌کوشند ایران را وادار به پذیرش خواسته‌هایشان کنند و این در حالی است که ایران به صراحت اعلام کرده است که از مواضعش عقب نمی‌نشیند زیرا دیگر راضی به یک توافق بد و بدون ضمانت اجرا نخواهد شد.