با وجود اینکه طی دوره های اخیر حضور زنان در پارلمان پررنگ بوده است اما تلاش های آنها برای راهیابی به کرسی های هیات رئیسه مجلس تاکنون به در بسته خورده است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

یکی از فراکسیون‌هایی که در هر مجلسی علم و خیمه آن برپا می شود، فراکسیون زنان است و مجلس یازدهم نیز از این قاعده مستثنی نیست. مجلسی که تعداد نمایندگان زن در آن کمتر از مجلس دهم نیست. با این وجود فوت فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان مجلس نهم و از نمایندگان زن شاخص راه یافته به مجلس یازدهم اما و اگرهای زیادی را درباره نحوه ساماندهی این فراکسیون و لیدر زنان پارلمان ایجاد کرده است.

از سوی دیگر درست در روزهایی که بحث داغ هیات رئیسه مجلس به گوش می‌رسد و تفاهم و تبادل نظرهای پشت پرده در جریان است، انتظار می‌رفت زنان مجلس یازدهم هم آستینی بالا بزنند و علاوه بر ساماندهی فراکسیون زنان، در این لابی‌های پیش از آغاز مجلس یازدهم وارد شوند اماآنطور که عفت شریعتی کوهبنانی، منتخب زرند و کوهبنان می‌گوید زنان مجلس یازدهم هماهنگی برای تشکیل فراکسیون نکرده‌اند او به ایلنا می‌گوید: فراکسیون زنان باید تشکیل شود و تقویت آن نیز مدنظر قرار بگیرد؛ به دلیل شیوع کرونا و محدود شدن ارتباطات، تاکنون سازماندهی و هماهنگی برای تشکیل فراکسیون زنان انجام نشده است؛ درست است که شبکه‌های مجازی و گفتمان‌های تلفنی انجام می‌شود اما ساز و کارهای این چنینی مستلزم آغاز به کار مجلس است.

شریعتی این را هم می‌گوید که : مطمئناً انتخاب هیئت رئیسه مجلس با تفاهم و همدلی و همراهی همه نمایندگان به ویژه کسانی که کاندیدا هستند و شرایط حضور در هیئت رئیسه را دارند، انجام خواهد شد. ما از این جهت هیچ گونه نگرانی نداریم چون اختلاف و دو دسته‌گی بین منتخبان وجود نخواهد داشت و هیئت رئیسه در زمان مناسب آغاز به کار خواهد کرد.

عفت شریعتی به سوابق خودش اشاره می‌کند و می‌گوید شرکت در انتخابات هیات رئیسه به او پیشنهاد شده است؛ از آنجا که در میان زنان زهره الهیان، هاجر چنارانی و سمیه محمودی نیز از زنان با سابقه یک دوره نمایندگی مجلس به چشم می‌خورد به نظر می‌رسد یک رقابتی هم میان زنان مجلس یازدهم برای رسیدن به سکوی بهارستان شکل بگیرد. حال باید دید مجلس یازدهم طلسم حضور زنان در هیات رئیسه را می‌شکند؟