آیت‌ا... علیرضا اعرافی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه و امام جمعه قم به تازگی طی سخنانی که خبرگزاری رسا آنها را منتشر کرد، گفته است: حوزه در واقع باید قلب تپنده ای باشد که فکر و معرفت جامعه و جهان را اداره و مدیریت و معیشت همه برساحت های زندگی دیگر بشر را نور افشانی کند و برای ۷ میلیارد بشر و نسل های آینده آماده پاسخ گویی و تأمین نیازهای فکری و معرفتی باشد. انقلاب، امام راحل و امام خامنه‌ای این است که عنوان شده است. پیام حوزه هم باید همین باشد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مشرق: او همچنین تصریح می‌کند: سنت حوزه این است که حوزه و حوزوی، نسبت به هیچ حادثه و اتفاقی در جامعه، نظام و انقلاب حتی نسبت به کارهای بی اهمیت که کسی به سراغش نمی رود، نباید بی‌تفاوت باشد. عالمان بزرگ با حکمت و عقل و تدبیر به سراغ همه نوع خدمات در جامعه می‌رفتند و نسبت به اتفاقات جامعه بی‌تفاوت نبودند، همه کارها را انجام می‌دادند، حوزه ضمن این که کار ویژه و خاص برای خودش دارد، در جاها و حوادثی که کسی در آن حضور ندارد، باید حضور داشته باشد.

آیت‌ا... اعرافی می‌افزاید:

حوزه علمیه در برخی قلمروهای علمی، اجتماعی و سیاسی عقب نشسته است. اگر نظام از حوزه مطالبه کند، لازم است حوزه پاسخگو باشد که چرا به موضوعات جدید وارد نشده و تئوری تولید نکرده است.[3]

*ما در اقتفای صحبت‌های صریح این مقام حوزوی، این سؤال را نیز مطرح می‌کنیم که حوزه علمیه برای مهمترین مسئله مبتلی‌به امروز جامعه یعنی "گرانی" چه راهکاری اندیشیده است؟!

و آیا وقوف کافی نسبت به این مسئله وجود دارد که گرانی‌های بیقاعده فعلی؛ اسلام و انقلاب اسلامی را صراحتا هدف تهدید قرار داده است؟!

خاصّه اینکه طلّاب و روحانیون نیز که اکثرا از معیشتی حداقلی برخوردارند؛ به وضوح هرچه‌تمامتر، آسیب‌های گرانی پیش‌گفته را کاملا لمس می‌کنند.

این سؤالیست که پاسخ به آن نباید دیر شود زیرا کثیری از تحلیلگران معتقدند که ایران در خطر "فتنه اقتصادی" قرار گرفته است و تئوریسین‌های این فتنه نیز تأکید دارند که حوادث آن خون‌بار خواهد بود.

در این باره البته یک اشاره لطیف هم وجود دارد...

و آن، پاسخ آیت‌ا... علوی گرگانی از مراجع عظام تقلید است به یک استفتا مبنی بر "نامشروع بودن سود دولت از وام اعطایی کرونا به مردم" بود که منجر به لغو تصمیم دولت شد.