وزیر آموزش و پرورش چه می‌خواهد؟ مردم نگران سلامت و امکاناتند. بعضی حاضر به فرستادن فرزندان به مدرسه نیستند.

دانش آموزان در حالت یک لنگه پا؛خانواده ها پر از اضطراب و نگرانی
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

آغاز سال تحصیلی از میانه شهریور برنامه ریزی شده بود. آغاز سال تحصیلی برای مردم سوال برانگیز شده است. آغاز سال تحصیلی
با سخنان و تصمیمات عجیب همراه شده است. آغاز سال تحصیلی رنگی شده است.آغاز سال تحصیلی حضوری یا مجازی مسئله این است.

وزیر آموزش و پرورش چه می‌خواهد؟

آغاز سال تحصیلی

پافشاری و اصرار وزیر آموزش و پرورش بر بازگشایی مدارس در ۱۵ شهریور ماه و آموزش دانش آموزان در تمام مناطق کشور به صورت حضوری، انتقادهای بسیاری را به دنبال داشته است.
چندی پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام نمود که با توجه به شرایط کشور در دوران کرونا، آموزش دانش آموزان از ۱۵ شهریور ماه آغاز می‌شود و در مناطق قرمز این آموزش غیر حضوری، در مناطق زرد ترکیبی از حضوری و غیر حضوری و در مناطق سفید آموزش به صورت حضوری خواهد بود.اما تنها دو سه روز مانده به آغاز سال تحصیلی جدید، وزیر آموزش و پرورش اعلام نمود در تمام مناطق کشور آموزش به صورت حضوری است و دانش آموزان باید از روز شنبه ۱۵ شهریورماه در مدارس حضور پیدا کنند.

این تصمیم وزیر، موجی از اضطراب و نگرانی را در جامعه و در بین خانواده‌ها ایجاد نموده است.

در شرایطی که کشور به شدت درگیر بیماری کرونا است و اغلب مناطق کشور دارای وضعیت قرمز و زرد هستند،

الزام دانش آموزان به حضور در مدارس چه توجیهی دارد؟

آغاز سال تحصیلی

وزارت علوم‌ نیز متولی دیگر آموزش در کشور است.چگونه است که تمام کلاس‌های دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار می‌شود اما در مدارس که دانش آموزان نمی‌توانند به جهت شرایط سنی به درستی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند،

چرا آموزش باید به صورت حضوری ارائه شود؟!

آغاز سال تحصیلی

نکته دیگر اینکه آموزش حضوری در مدارس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا نیست.ستاد ملی کرونا فقط پروتکل‌های بهداشتی لازم را به آموزش و پرورش ابلاغ کرده و مصوبه‌ای برای برگزاری کلاس‌های حضوری در مدارس نداشته است و اینکه دانش آموزان برای آموزش دروس باید در مدارس حضور داشته باشند، تصمیم متولیان آموزش و پرورش کشور است.

از زمان همه گیری بیماری کرونا در کشور، تمام تصمیم گیری‌های مهم اجتماعی از قبیل تعطیلی یا بازگشایی کسب و کارها، تعطیلی یا بازگشایی ادارات، دور کاری کارمندان، ساعات کاری کارمندان دولت، اجرای طرح ترافیک، برگزاری یا عدم برگزاری کنکور سراسری و... در ستاد ملی کرونا انجام شده است اما چرا برای امر مهمی همچون آموزش حضوری در مدارس که وزیر آموزش و پرورش بر آن اصرار دارد،

ستاد ملی کرونا مصوبه‌ای ندارد؟

آغاز سال تحصیلی

درحال‌حاضر جمعیت دانش آموزی کشور حدود ۱۵ میلیون نفر است و حدود یک میلیون معلم و کارمند نیز در مدارس و ادارات آموزش و پرورش مشغول به کار می‌باشند و اگر پروتکل‌های بهداشتی به درستی و دقیق در مدارس اجرا نشود، بحرانی عظیم در کشور رخ خواهد داد و جمعیت زیادی از دانش آموزان، خانواده‌ها و معلمین گرفتار بیماری کرونا خواهند شد که به طور قطع و یقین، امکانات درمانی کشور جوابگوی حجم زیاد مبتلایان نخواهد بود و وضعیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بحرانی خواهد شد.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور در همین رابطه، در نامه‌ای از ستاد ملی کرونا درخواست کرده که نسبت به جلوگیری از بازگشایی مدارس با حضور دانش آموزان اقدام کند.

در متن نامه “عباس آقازاده” آمده است: “وزیر آموزش و پرورش طی بیاناتی در اجلاس با مدیران مربوطه اظهارکرده‌اند که مدارس باید از شنبه ۱۵ شهریور به طور حضوری بازگشایی شوند.این دستور جناب وزیر با شرایط حاکم بر همه گیری ویروس کرونا و وضعیت قرمز بسیاری از مناطق کشور، همخوانی ندارد.به خطر انداختن جان میلیون‌ها دانش آموز و آموزگار و خانواده‌های ایشان و دخالت در کارشناسی تخصصی نحوه مقابله و مبارزه با بیماری از سوی مسئولان غیر مرتبط با امور بهداشتی می‌تواند در کمترین فاصله زمانی به یک فاجعه انسانی تبدیل شود.

لذا از مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا، جدا تقاضا می‌کنیم ضمن اعمال قاطعیت در اجرای فرامین بهداشتی و پروتکل‌های ملی مبارزه با کرونا از احتمال بازگشایی حضوری مدارس در همه مقاطع تحصیلی و در تمامی استان‌ها و مناطق کشور، اکیدا جلوگیری بفرمایند.”

در هر حال به رغم همه مخالفت‌ها و نگرانی‌های به حق خانواده ها، شنبه ۱۵ شهریورماه مدارس باز شده و آموزش حضوری آغاز می‌گردد اما با توجه به اینکه همگان می‌دانند که دانش آموزان نمی‌توانند به طور کامل پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمایند و از سویی زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی از جمله شبکه آموزشی شاد و برنامه‌های تلویزیونی در کشور مهیا است، تا دیر نشده و فرصت باقی است، به جا است وزیر آموزش و پرورش از تصمیم خود عدول کرده و خانواده‌ها را از نگرانی و اضطراب نجات دهد.

سخنان رئیس جمهور با شروع سال تحصیلی

آغاز سال تحصیلی

روحانی گفت: گفتمان ما سلامت بعلاوه فعالیت و گفتمان رسانه‌های خارج سلامت بدون فعالیت بود. اینها در کارشان موفق نمی‌شوند وگرنه یکبار می‌گفتند آمریکا با تحریم بر ملت ایران جنایت کرده است. 
وی ادامه داد: مشکل ما تنها یک ویروس نیست. مساله سلامت جسم و روح مردم است. سلامت یعنی زندگی و معنویت مردم. همه اینها باید سر جای خودش باشد. شاید بگویید مدارس تعطیل شود شاید بر کرونا تاثیر داشته باشد اما بر سلامت تاثیری ندارد. ۷ ماه است بچه‌ها را در منزل نگداشتیم. این موضوع مشکلات روحی و افسردگی ایجاد می‌کند. مردم دیدند اگر کنار خانه مدرسه نباشد مشکلات ایجاد می‌شود.
رئیس جمهور گفت: معلمین امسال یک وظیفه سخت‌تری بر دوش دارند. هم باید مراقب سلامت دانش آموزان باشند و هم باید به آن‌‌ها مهارت آموزی کنند. مسئولین بهداشتی باید نگرانی خانواده‌ها را رفع کنند. صدا و سیما دوربین را به مدرسه ببرد. ما نمی‌خواهیم مردم و خانواده در اضطراب باشد.
وی تاکید کرد: شاید خانواده‌ای بگوید من نمی‌خواهم بچه‌ام به مدرسه برود. خوب این موضوع به خود خانواده، نوجوان و جوان مربوط که یک سال عقب می‌ماند و قرار نیست ما او را مجبوربه رفتن به مدرسه کنیم یا دست‌بند بزنیم. مدرسه یک محیط است؛ اصل برای ما سلامت است اما سلامتی که در کنار آن نشاط، عدم افسردگی و شادابی باشد.

فیلم: اختیار با مدیران مدارس است

هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی به وزیر آموزش و پرورش

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: موارد ذکر شده در بخشنامه ابلاغی معاون جنابعالی از جهات متعدد غیر علمی و دارای تناقض است.

اکثر موارد تسری بیماری در دوره بدون علامت (کمون) است و لذا عدم حضور دانش آموزان در ایام علامتدارحلال مشکل انتقال بیماری نیست.

عدم حضور مراقب بهداشتی در بسیاری از مدارس و نیز عدم آمادگى خانواده‌ها و مدارس برای تنظیم برنامه‌های ابلاغی در مورد بازگشایی حضوری و رفت وآمد دانش آموزان و... نیز مزید برعلت است.

متن نامه به قرار زیر است:

"بسمه تعالى"

جناب آقاى حاجی میرزایی،

وزیر محترم آموزش و پرورش

با سلام واحترام ؛

مصاحبه جنابعالی و بدنبال آن ابلاغ معاون تربیت بدنی وسلامت شما به مدارس کشور در مورد تاکید بر بازگشایی حضوری مدارس در همه سطوح، برخلاف مطالب و بخشنامه هاى قبلی عنوان شده و در ایامى که همه ى استان هاى کشور در شرایط قرمز و هشدار قرار دارند و تنها در فاصله ۳روز مانده به شروع سال تحصیلی موجب تعجب و نگرانی شدید خانواده‌ها وجامعه پزشکی کشور شده است.

علت واقعی این تصمیم غیرمنتظره برای مردم مکشوف نیست و امیدوارم علتی خارج از مصالح آموزشى و پرورشی نباشد ولی هر چه هست با شرایط خطیر بیماری کرونا و سلامت دانش آموزان و خانواده آنها سازگارى ندارد و یقینا موجب تحمیل بیماران بیشتر برجامعه پزشکی، پرستاری و کادر درمان خواهد شد.

شما بخوبی واقفید که در شرایط حضور دانش آموزان در مدرسه‌ها به‌خصوص در پایه دبستان علیرغم ابلاغ بخشنامه ها، امکان عملی و مطمئن رعایت اصول سه گانه محافظتی وبهداشتی (شفا) میسر نیست.

موارد ذکر شده در بخشنامه ابلاغی معاون جنابعالی هم از جهات متعدد غیر علمی و دارای تناقض است.

اکثر موارد تسری بیماری در دوره بدون علامت (کمون) است و لذا عدم حضور دانش آموزان در ایام علامتدار

حلال مشکل انتقال بیماری نیست.

عدم حضور مراقب بهداشتی در بسیاری از مدارس و نیز عدم آمادگى خانواده‌ها و مدارس برای تنظیم برنامه‌های ابلاغی در مورد بازگشایی حضوری ورفت وآمد دانش آموزان و... نیز مزید برعلت است.

لازم بذکر است بیشتر کشورهایی که در کنترل این بیماری شرایط بسیار بهتری از ایران دارند و حتى مرگ ومیر ناشی از کرونا در آن کشورها کمتر از یکصدم موارد در کشور ماست هنوز در مورد بازگشایی حضوری مدارس تامل و احتیاط می‌کنند.

جناب اقای وزیر از نظر علوم اپیدمیولوژی و بهداشت در شرایط همه گیری بیماریهای واگیر نخستین محلهایی که بایدتعطیل شوند مدارس و آخرین محلهایی که باز گشایی میشوند مدارس هستند.

اینجانب بعنوان فردی که سال‌ها در مدارس کشور تدریس کرده وافتخار معلمی داشته و با شرایط واقعی مدارس و تجمع دانش آموزان آشنا هستم وامروز به عنوان نماینده جامعه خدوم پزشکی کشور و به منظور حفظ سلامت مردم و عبور از شرایط بحرانی موجود، ضمن اعلام نگرانی و هشدار در مورد عواقب این تصمیم ومسئولیتها وتبعات ناشی از آن، بطور جد درخواست بازنگری در ابلاغیه اخیر و اهتمام بیشتربه استفاده از آموزش درفضای مجازی و از راه دور را دارم.

امید است با در نظر گرفتن راهبرد اولویت سلامت دانش آموزان و مردم بر امور دیگر وشرایط خطیر پیش رو به‌خصوص در فصل پاییز تصمیم صحیح و مبتنی بر تجربیات علمی مد نظر و عمل قرار گیرد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران

۱۳۹۹/۶/۱۵