نامه نیوز/ برنامه‌های پشنهادی عزت الله ضرغامی برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شد. او بر موضوع مشاغل داخلی و استفاده از ظرفیت زنان خانه‌دار در زمینه توسعه صنایع‌دستی تاکید کرده است. احتمالا ضرغامی از جمله وزرایی است که رای بالایی کسب خواهد کرد.

چرا عزت الله ضرغامی به میراث فرهنگی رفت؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

انتخابات همیشه در ایران برای مقامات نظام خوش‌یمن بوده است؛ تکلیف آنها که پیروز می‌شوند، مشخص است، آنها که شکست می‌خورند هم پستی مناسب می‌گیرند؛ مثل لاریجانی و قالیباف در سال 84 یا زاکانی در سال ۱۴۰۰

حتی آنها که ثبت‌نام می‌کنند هم سهمی در خور می‌گیرند؛ مثل رستم قاسمی که به عنوان وزیرشهرسازی معرفی شده یا عزت الله ضرغامی که به عنوان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی معرفی شده است.

ضرغامی از همان روزی که از صدا و سیما بیرون رفت، دوست داشت جایی به کار گرفته شود. البته دولت دست میانه‌رو‌ها بود و صندلی برای ضرغامی و ضرغامی‌ها به اندازه کافی نبود. اما ضرغامی برای هر صندلی که خالی می‌شد برنامه داشت. یک روز از اقتصاد می‌گفت و یک روز از سیاست. یک روز روی موتور عکس می‌انداخت و یک روز با بچه محل‌های قدیمی دیدار تازه می‌کرد. اما هر چقدر بیشتر تلاش می‌کرد، کمتر دیده می‌شد. شیوع کرونا باعث شد حتی ۱۳ آبان هم کسی سراغ آقا عزت را نگیرد.

ضرغامی در این مدت دو بار هم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد. بار اول گفت به ائتلاف اصولگرایان پایبند است. او می‌دانست که گزینه نهایی نیست، اما امید داشت به سهمی برسد. نتیجه حیرت‌آور بود و نام او حتی میان ۵ گزینه نهایی نبود. سال ۱۴۰۰ گفت به هیچ ائتلافی پایبند نیست. جواب این ادعا را شورای نگهبان داد و نام ضرغامی در میان تایید صلاحیت شده‌ها نبود. همین رفتار‌ها باعث شد تا کمتر کسی انتظار داشته باشد ضرغامی در کابینه رئیسی باشد، اما حالا که اسامی کابینه منتشر شده، اتفاقا یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های کابینه عزت الله ضرغامی است.

سینماگران و اهالی تئاتر می‌گویند با همه سانسوری که دوره ضرغامی در سیمای ملی بود، اما باز ضرغامی از محمدمهدی اسماعیلی چهره تازه به دوران رسیده معرفی شده برای وزارت ارشاد وزانت بیشتری داشت. اما ضرغامی برای وزارت تازه تاسیس گردشگری معرفی شد تا جا پای مونسان بگذارد که اولین وزیر این وزارتخانه بود. یکی از کاربران درباره کابینه رئیسی نوشته بود: «سخت است کابینه رو جوری بچینی که عزت الله ضرغامی نقطه قوت آن باشد ولی رئیسی از عهده این کار سخت بر آمد.»
 
شاید ضرغامی حوصله حاشیه‌های زیاد وزارت ارشاد را نداشته و خواسته جایی برود تا کمتر اسیر حاشیه‌ها شود. همین چند روز ده‌ها چهره هنری علیه وزیر ارشاد موضع‌گیری کردند، اما کسی با عزت کاری نداشت.

به گزارش رویداد۲۴ یکی از نماینده‌های مجلس درباره برنامه‌های وزیر پیشنهادی رئیسی گفته «ضرغامی بر داشتن نگاه تحول‌گرایانه در هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری تاکید داشته و گفته «یکی از مزیت‌های نسبی ما مذهبی بودن مردم است و گردشگری حلال امروز در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و باید از این ظرفیت به خوبی و در جهت منافع کشور و مردم استفاده کرد. همچنین وی توجه به گردشگری داخلی و استفاده مناسب از ظرفیت وزارتخانه میراث فرهنگی در صدور مجوز‌ها را از دیگر برنامه‌های خود برشمرد.»

ضرغامی در برنامه‌ای که نگارش کرده است، بسیار عجله داشته و اشتباهات متعدد در نگارش آن وجود دارد. از انتخاب فونت گرفته که ساده‌ترین فونت ممکن است غلط‌های املایی مثل جایی که نوشته «برآورد‌ها حاکی از این است که این حجم از گردشگر حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار عرض!! وارد کشور می‌کردند.» که البته احتمالا منظور ایشان ورود ارز به کشور بوده است!

ضرغامی برنامه مشخصی هم برای افزایش ورود گردشگر به کشور ارائه نداده است و از ایران‌هراسی به عنوان مانع جدی جذب گردشگر نام برده است. قوانین خاص ایران (مثل ممنوعیت مصرف برخی نوشیدنی‌ها و غذاها، حجاب اجباری و...) که بهانه برای ورود کمتر گردشگران و یکی از عوامل گردشگری ایرانیان به کشور‌هایی نظیر ترکیه و ارمنستان است، هیچ جایی در برنامه ضرغامی ندارند و رئیس پیشین صدا و سیما به راحتی از کنار آن گذشته است.

ضرغامی همچنین از ظرفیت دو میلیون گردشگری که همزمان با جام جهانی قطر به این کشور سفر می‌کنند اشاره کرده است، اما درباره چگونگی استفاده از این ظرفیت زمانی که در ایران ورود به ورزشگاه برای بانوان ممنوع است، اشاره‌ای نکرده است.

به هر حال در دولتی که اکثر وزیران آن شناخته شده نیستند، حضور ضرغامی می‌تواند به خبر سازی دولت رئیسی کمک کند و احتمال رای‌آوری او بسیار بالاست. در رای‌گیری اسمتزاجی وضعیت او چنین بود: «احسان خاندوزی: تایید حداکثری/ ضرغامی: تایید حداکثری/ باغگلی: مخالفت‌های شدید/ عبدالملکی: عدم اقناع نمایندگان / خطیب: مخالفت پایداری»

منتقدان ضرغامی معتقدند او هیچ اشرافی در حوزه گردشگری ندارد و صرفا بر اساس سهمیه‌های کابینه به دولت وارد شده است بنابراین تنها می‌تواند در خبرسازی به نفع دولت رئیسی خواهد بود؟ اما آیا خبرسازی به کار رئیسی خواهد آمد؟ آینده قضاوت خواهد کرد.