7 نکته برای خرید خودروی دست دوم

خرید خودروی دست دوم همیشه کار آسانی نیست، به خصوص اگر از چیزی که میخواهید اطمینان نداشته باشید. موارد بسیاری هستند که باید آنها را در نظر بگیرید، مانند قابلیت اطمینان، مصرف سوخت و چه بخواهید و چه نخواهید؛ استایل خودرو. اگر اینها کافی نبود، باید به فکر گذشته خودرو و چگونگی تهیه پول خرید آن نیز باشید.
برای تسهیل فرآیند تصمیم گیری، نکاتی که باید به هنگام خرید خودروی دست دوم به خاطر داشته و چک کنید را برای شما گردآوری نمودهایم.
1. فکر کنید که به چه چیزی نیاز دارید
قبل از اینکه با رویا پردازی در مورد یک کروک با موتور 3 لیتری یا یک خودروی تمام چرخ (4x4) از خود بیخود شوید، به این فکر کنید که از خودروی خود چه انتظاری دارید. اگر قصد تشکیل خانواده دارید، احتمالا یک خودروی کوچک گزینه معقولی نخواهد بود. پس از خودتان چند سوال بپرسید. چکلیست خرید خودروی دست دوم ما به شرح زیر است:
الزامات کاربردی: چه هزینه نگهداری پایین و یا فضای کافی برای خانواده و چند دوچرخه را مدنظر دارید، ابتدا به این موضوع فکر کنید که از منظر کاربردی از خودروی خود چه انتظاری دارید.
الزامات رانندگی: آیا قرار است مدت زیادی اطراف شهر رانندگی کنید یا اتوبان؟ اندازه موتور و نوع سوختی که انتخاب میکنید باید بر اساس محلی که بیشترین رانندگی را در آن انجام میدهید باشند.
ملاحظات زیستمحیطی: خودورهای دوستدار محیط زیست معمولا هزینه نگهداری کمتری دارند. آیا میخواهید با یک خودروی برقی و یا خودرویی که آلایندگی کمتری دارد در حفظ محیط زیست سهیم باشید؟
قابلیت اطمینان: برخی خودروها ظاهر بسیار خوبی دارند اما وجهه خوبی در زمینه قابلیت اطمینان ندارند. خودروهایی که عمر بیشتری دارند ممکن است ارزانتر باشند اما در بلند مدت هزینه نگهداری بیشتری را به شما تحمیل کنند. قبل از خرید نگاهی به بررسیهای خودروهای موردنظر خود داشته باشید تا از نظرات دیگر رانندگان در مورد آنها نیز آگاه شوید.
2. تمامی هزینهها را به مبلغ اصلی اضافه کنید
جمع کردن پول برای خرید خودرو نباید تنها در مورد هزینه خرید آن باشد. یکی از بهترین توصیههای ما این است که هزینههای نگهداری و هزینههای اولیه را نیز به هنگام خرید به مبلغ اصلی اضافه کنید. مبلغ پیشپرداخت را چه با تعویض قطعات و چه بدون آنها به همراه توان پرداختی خود در ماه در نظر بگیرید. به علاوه، اگر نیاز به محاسبه هزینهها دارید به موارد زیر توجه نمایید:
- میتوانید آنچه به عنوان میزان مصرف سوخت خودرو توسط شرکت سازنده اعلام شده را با آنچه که رانندگان اعلام میکنند مقایسه کنید تا به مقدار دقیق هزینه سوخت برسید.
- مالیات خودروهای دست دوم بر اساس قیمتشان محاسبه خواهد شد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که مقیاس درستی را برای محاسبه هزینهها انتخاب کردهاید.
- اگر خودروی دست دومی که قصد خریداری آن را دارید بیشتر از پنج سال از عمر آن گذشته باشد، باید هر ساله در تست معاینه فنی شرکت کنید. همچنین نیازمند هزینهای سالیانه برای برقراری گارانتی شرکت تولیدکننده است.
- بیمه یکی از گرانترین هزینههای مرتبط با مالکیت خودرو است. چک کنید که خودروهای مدنظر شما در چه گروه بیمهای قرار میگیرند تا بتوانید بودجه خود را مطابق با آن تنظیم کنید.
3. فروشندهای معتبر پیدا کنید
خرید خودروی دست دوم از فروشندگان ممکن است کمهزینهترین راه خرید نباشد، اما مزایای بسیاری دارد. یک فروشنده معتبر میتواند اسناد موجود را به شما نشان دهد تا اطمینان حاصل شود که خودرو به خوبی نگهداری شده است. بسیاری از فروشندگان معتبر خودروهای دست دوم گواهی فنی برای فروش ارائه میکنند که تحت بررسی و تست هایی قرار گرفتهاند تا تایید شود که مناسب رانندگی در جاده هستند و هرگونه مشکل موجود در خودرو حل شده است.
خرید از نمایشگاه به این معناست که میتوانید هزینه خودرو را به شکلی که برایتان مناسبتر است پرداخت کنید. با خرید به صورت شخصی ممکن است مجبور شوید وام بگیرید درحالیکه که فروشندگان گزینههایی به رانندگان ارائه میکنند که بتوانند میزان پیشپرداخت، تبدیل خودروی قبلی و یا هزینههای نگهداری را در برنامهریزی مالی لحاظ کنند. در این راستا می توانید اقدام به خرید قسطی خودرو از سپند خودرو هم فکر کنید.
4. چک کردن داخل و بیرون خودرو
اکنون که لیست خودروهای مورد نظر خود را کاهش دادهاید، باید به مقایسه خودروهای باقیمانده بپردازید. هنگامی که به نزد فروشنده میروید، ضروری است که مدل خودرو را از پیش چک کنید تا اطمینان حاصل کنید مشکلی وجود ندارد. پیشنهاد میکنیم موارد زیر را بررسی کنید:
مسافت پیموده شده: اکثر خودروها سالیانه مسافتی حدود 16000 الی 19000 کیلومتر را طی میکنند، کیلومترشمار را چک کنید تا ببینید که عدد آن با سن خودرو همخوانی دارد یا خیر. اگر از میزان نرمال بیشتر است، درخواست کنید تا آخرین گزارش سرویس را ببینید و یا بپرسید که چرا از میزان مورد انتظار بیشتر است. اگر از فروشنده خرید میکنید، معمولا میتوانید مسافت پیموده شده توسط خودرو را در لیست ارائه شده توسط آنها ببینید. چک کنید که عدد اعلام شده با کیلومترشمار خودرو همخوانی داشته باشد.
- بدنه خودرو را چک کنید تا از عدم وجود خراش و تو رفتگی اطمینان حاصل کنید. همچنین در محل قوس چرخها نباید زنگزدگی وجود داشته باشد.
داخلی: داخل خودرو نیز باید عاری از لکه، پارگی و خراش باشد. صندلیهای جلو و عقب به همراه صندوق را چک کنید تا مطمئن شوید که قیمت خودرو با وضعیت فعلی آن همخوانی دارد.
- چراغهای جلو، ترمز و راهنما به همراه رادیو را چک کنید تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید. همچنین اگر پنجرهها برقی هستند، چک کردن آنها را نیز فراموش نکنید.
5. رانندگی آزمایشی قبل از خرید خودرو را فراموش نکنید
دلیل خوبی وجود دارد که اکثر فروشندگان و سرویسهای مشاوره پیشنهاد میکنند که قبل از خرید خودرو با آن رانندگی کنید. رانندگی آزمایشی نه تنها این امکان را به شما میدهد که تصمیم بگیرد آیا از رانندگی با خودرو لذت میبرید، بلکه به شما کمک میکند در صورت وجود هرگونه مشکل بالقوه از آن آگاه شوید.
جادههای مختلف را امتحان کنید (معمولا کارکنان نمایشگاه، منطقه را میشناسند و میتوانند شما را به جادههایی با محدودیتهای سرعت مختلف راهنمایی کنند). این کار اطلاعات کافی در مورد قابلیتهای خودرو در شتاب، ترمز و مانوردهی را در اختیار شما قرار میدهد.
مراقب عملکردهای ترمز و کلاچ و هرگونه سبکی در فرمان باشید. پدال ترمز به هنگام ترمز کردن نباید بلرزد و هیچ صدای جیغ و حرکت انحرافی نباید در آن مشاهد شود. همچنین هیچ صدای قژقژ، جیرجیر و بوی سوختی از کلاچ یا گیربکس نباید مشاهده شود.
علائم وجود مشکل در فرمان شامل انحراف، لرزه به هنگام فرماندهی و چکه کردن است.
در نهایت اگر از خرید خودروی کارکرده پشیمان شدید. خرید خودروی صفر از کار ویترین با تحویل فوری را پیشنهاد میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید