قیمت خودرو با ورود نهادهای نظارتی، روند نزولی را در پیش گرفته و روز گذشته بسیاری از محتکران در انتظار سودهای میلیونی مجبور شدند که خودرو‌های احتکار شده را با قیمت‌های پایین‌تر برای فروش بگذارند. با این حال سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت قول بهبود اوضاع بازار خودرو تا پایان ماه رمضان را داده است.

جزییات فروش فوق العاده خودرو در عید فطر
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش ایرنا، در این راستا کاهش التهاب بازار خودرو در دو هفته آینده، یکی از برنامه‌های مهم کشور است که سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت درباره آن می‌گوید: «با مجموعه اقداماتی که ظرف دو هفته آینده در زمینه خودرو انجام خواهیم داد حتماً از التهابات بازار خودرو کاسته خواهد شد.»

حسین مدرس خیابانی در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت فروش خودرو گفت: در سیستم ثبت‌نام، فروش و تحویل خودرو اصلاحاتی انجام شده است و بر اساس شعار «واقعی کردن تقاضا و عدالت در توزیع» کار را پیش می‌بریم.

وی تصریح کرد: عده‌ای به‌دلیل وجود نقدیگی در بازار از آشفته بازار خودرو کاسبی می‌کنند بنابراین ابتدا باید تقاضاهای کاذب را حذف کنیم.

فروش‌های فوق‌العاده در راه است

توقیف خودرو

این مقام مسئول با اشاره به سه روش فروش فوق‌العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید گفت: احتمالاً پیش از ایام عید فطر، فروش فوق‌العاده خودرو را خواهیم داشت که به متعادل کردن بازار و کاهش التهابات کمک می‌کند.

مدرس خیابانی توضیح داد: پیش فروش خودرو مانند گذشته ادامه دار بوده که مدت تحویل آن طولانی و حدود یک سال است. در شیوه مشارکت در تولید نیز تحویل خودروها مربوط به سال ۱۴۰۰ و پس از آن می‌شود.

وی اعلام کرد: بر اساس تصمیم جدید کمیته خودرو سود مشارکت به فروش فوق‌العاده تعلق نمی‌گیرد اما دو روش دیگر همچنان شامل سود مشارکت هستند.

گارانتی صفر کیلومتر خودرو بعد از سه ماه از بین می‌رود

 

سرپرست وزارت صنعت با اشاره به حلقه کنترلی فروش خودرو گفت: باید اطمینان یابیم فرد ثبت‌نام‌کننده خودرو را برای استفاده و نه کاسبی تهیه می‌کند. به این منظور خودروهای صفر کیلومتر در فروش جدید تنها سه ماه گارانتی دارند و اگر کسی بخواهد به منظور سود آنها را نگه دارد، بعد از سه ماه گارانتی صفر کیلومتر خودرو از بین می‌رود.

مدرس خیابانی با بیان اینکه تمام پارکینگ‌ها وانبارهای خودرو مشمول اعلام موجودی است، افزود: از این به بعد عدم اعلام موجودی شامل تخلف احتکار و امتناع از عرضه می‌شود. همچنین در فروش فوق‌العاده، سند خودرو یک سال در رهن شرکت خودروساز می‌ماند و در تلاش هستیم صلح نامه‌ای هم انجام نشود تا متقاضی واقعی سراغ خودرو بیاید.

اولویت تحویل خودرو تغییر می‌کند

نهادهای نظارتی در راستای کاهش تخلفات بازار خودرو و ابزارهای کنترلی یک راه حل دیگر نیز در نظر دارند. در این باره مدرس خیابانی تصریح کرد: از سوی دیگر در نظر داریم اولویت تحویل خودرو با کسانی باشد که اکنون خودرو و پلاک فعال ندارند.

ممنوعیت واردات در دستور کار وزارت صنعت

خودرو

سرپرست وزارت صنعت جهش تولید، توسعه صادرات و مدیریت واردات و مدیریت بازار را محورهای سه گانه این وزارتخانه دانست و افزود: موضوع جهش تولید در حوزه‌های صنعتی و معدنی و حتی خدمات مرتبط به این دو حوزه مدنظر است.

وی درباره محور دوم توضیح داد: توسعه صادرات و مدیریت واردات مکمل یکدیگر هستند، چرا که اعتقاد داریم جهش تولید حتماً از مسیر صادرات اتفاق می‌افتد.

مدرس خیابانی با تأکید بر اینکه موضوع ممنوعیت واردات با قوت بیشتری ادامه دارد، تصریح کرد: برای کمک به تأمین مواد اولیه مایحتاج کالاهای اساسی مردم حتماً باید از منابع ارزی محافظت کنیم. در این زمینه مدیریت، کنترل یا حتی صراحتاً بگویم ممنوعیت واردات در دستور کار قرار دارد.

تداوم روند نزول قیمت‌ها در بازار خودرو

 

بررسی قیمت‌های روز گذشته بازار خودرو نیز حاکی از تداوم ریزش قیمت‌ها پس‌از جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار و ورود رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائیه به موضوع است.

به‌گزارش ایرنا، گفت‌و‌گو با کارشناسان بازار خودرو حاکی است با وجود نزولی شدن قیمت‌ها همچنان خرید و فروش‌ها در حداقل خود است و بازار منتظر اعلام قیمت‌های نهایی کارخانه‌ای خودروها از سوی شورای رقابت است.

کارشناسان می‌گویند باید به شرایط و مقررات اعلام شده تن داد و تمکین کرد.

بر اساس این گزارش، در جلسه روز دوشنبه گذشته ستاد تنظیم بازار مقرر شد خودروهای تولیدی گروه سایپا، ۲۳ درصد و ایران خودرو، ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته باشند.

همچنین بنا بر اعلام رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مقرر شد در بازار و نمایشگاه‌ها خودروها حداکثر با ۱۰ درصد سود به فروش برسند.

بر پایه مشاهدات میدانی، در گروه خودروسازی سایپا هر دستگاه سایپا ۱۱۱ به ۶۷ میلیون تومان، سایپا ۱۳۱ به ۶۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ (وانت پراید) ۷۲ میلیون تومان، تیبا رینگ فولادی ۷۴ میلیون تومان، تیبا ۲ به ۸۳ میلیون تومان، ساینا فول ۸۳.۵ میلیون تومان، کوییک دنده‌ای ۹۲ میلیون تومان، کوییک دنده‌ای آر ۹۳.۵ میلیون تومان قیمت خوردند.

در گروه ایران خودرو نیز هر دستگاه سمند ال ایکس ۱۱۴ میلیون تومان، دنا (تیپ ۱) ۱۵۷ میلیون تومان، دنا پلاس ۱۷۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ جی ال ایکس ۱۱۰ میلیون تومان، پژو پارس ۱۳۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ (تیپ ۲) ساده ۱۱۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ (تیپ ۵)  ۱۲۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار ۱۲۹ میلیون تومان، رانا ال ایکس ۱۰۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای ۱۶۳ میلیون تومان و نوع اتومات آن ۲۱۰ میلیون تومان قیمت خورده‌ند.

در دسته مونتاژی‌ها نیز هر دستگاه چانگان (سی اس ۳۵) به ۲۶۰ میلیون تومان، کیا سراتو ۲۰۰۰ اتوماتیک ۴۵۵ میلیون تومان، سیتروئن c۳ به ۴۹۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۰۸ با ۴۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شدند.