پایگاه خبری خانه فوتبال:

قیمت دلار با افزایش زیاد و رانت سود آوری مردم را به بازار آزاد کشیده است. قیمت دلار قبل از تعطیلات افت کرده بود. قیمت دلار تاثیر مستقیم بر روی قیمت کالاهای مختلف دارد. قیمت دلار معلوم نیست تا چند تومان میخواهد بالا برود. آخرین قیمت دلار در بازار آزاد تا حدود 25 هزار تومان بالا رفته است.
یک بار دیگر در بازار ارز، اختلاف قیمت صرافی‌های بانکی و بازار آزاد بالا رفته و همین مسئله، از هفته گذشته افراد زیادی را به سوی خیابان فردوسی و صرافی‌هایی کشانده و صف‌های آنچنانی مقابل صرافی‌های بانکی ایجاد کرده‎ است.
از هفته گذشته، پس از ورود ارز به کانال ۲۴ هزار تومانی صرافی ملی سعی کرد با عدم تغییر در تابلوی خود اعلام کند که نرخ موجود در بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد.
به دنبال همین مسئله در آغاز این هفته هم صرافی‌های بانکی دست از کاهش قیمت کشیدند، این در حالی بود که نرخ فروش آنها با بازار آزاد اختلاف زیادی داشت، اختلافی که زمینه‌ساز توزیع رانت وسوسه‌انگیزی در بازار ارز شد.
درحال‌حاضر قیمت دلار در بازار آزاد و صرافی‌های بانکی حدود دوهزار تومان از هم فاصله گرفته‌اند. در واقع درحالی که دلار در میان گعده دلالان منوچهری و کوچه‌های فردوسی با قیمت‌های بالای ۲۴۵۰۰ معامله می‌شود، در سوی دیگر خیابان، صرافی‌های بانکی ارز را با نرخ ۲۲۶۰۰ تومان عرضه می‌کنند.

از آنجا که هر فرد می‌تواند در سال یک بار سهمیه ۲۲۰۰ دلاری خود را از صرافی‌ها دریافت کند، بنابراین هر فرد طی در یک روز می‌تواند حداقل ۴ میلیون تومان سود کسب کند. ظاهرا مردم این فرصت را برای به‌دست‌آوردن سود چهار میلیون تومانی در یک روز مغتنم شمردند و مقابل صرافی‌ها صف کشیده‌اند.

کامبیز افسری، کارشناس و فعال بازار ارز در این باره عنوان می‌کند: دوسه روزی است که اختلاف قیمتی مردم را به بازار ارز کشیده، مردم با کارت ملی خودشان و گاه خانواده و اقوامشان برای دریافت ارز می‌آیند. تا زمانی که چنین اختلاف بزرگی وجود داشته باشد این وضعیت هم ادامه دارد.

او درباره تاثیر این موضوع بر قیمت‌ ارز می‌گوید: تاثیر چندانی نخواهد داشت. اصلا مگر تعدادشان چند نفر است که به بازار فشاری وارد کنند؟! نهایتا بتواند مقدار کمی در یک روز قیمت را جابه‌جا کند اما مقطعی است./منبع: تجارت نیوز

چرا دلار بعد از تعطیلات بالا کشید؟

قیمت دلار روز

یکی از مهم‌ترین عواملی که توجه معامله‌گران ارزی را به خود جلب کرده است، تلاش آمریکایی‌ها برای بازگرداندن تحریم‌های بیشتر ایران است. گفته می‌شود این نگرانی یکی از دلایلی است که موجب شده است خرید ارز در بازار داخلی بیشتر شود. این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که رئیس‌کل بانک مرکزی اخیرا عنوان کرده است، بانک مرکزی اولویت خود را بر تقویت ثبات و جلوگیری از نوسانات ناشی از سفته‌بازی و کمک به پایداری و شکوفایی اقتصاد و تولید قرار داده است.

آیا مرز ۲۴هزار تومانی دلار شکسته می‌شود؟

قیمت دلار در ایران

در واقع به نظر می‌رسد، بازارساز در برابر حرکت‌های سفته بازانه‌ای که بخواهد قیمت دلار را وارد سقف‌های تازه کند، مقاومت خواهد کرد. دیروز صرافی‌های منتخب بازارساز در همین راستا قیمت فروش دلار خود را ۲۳ هزار و ۱۵۰ تومان اعلام کردند. این قیمت تنها ۵۰ تومان بالاتر از پنج‌شنبه گذشته بود.
در واقع بازارساز نوسان ارزی روز دوشنبه را چندان جدی نگرفت. در این میان، رفتار بازارساز در روز جاری برای معامله‌گران اهمیت بسیاری خواهد داشت؛ آیا مرز ۲۴هزار تومانی شکسته می‌شود یا قیمت از نزدیکی این مرز پایین تر خواهد آمد؟ رفتار بازارساز در روز جاری اهمیت زیادی دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: