بازنشستگان پولدار می شوند

آخرین خبرهای افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰

پایگاه خبری تحلیلی رستانیوز:

بازنشستگان یکی از مهمترین اقشار جامعه هستند که بیش از هر قشری باید مورد توجه قرار بگیرند به این علت که بازنشستگان در 30 سال خدمت خود از تمام قوای جسمانی و روحی و توان مغزی خود برای خدمت به کشورشان استفاده کرده اند. بازنشستگان در سالهای اخیر بسیار به لحاظ معیشتی دچار مشکل شده اند و طرحی به عنوان همسان سازی برای بازنشستگان در چند وقت اخیر مطرح شد که بازتاب بسیار بالایی داشت.

بخشی از این ارقام افزایش حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت اصلاح در موارد بن معیشتی، حق مسکن، عائله‌مندی و حق اولاد می‌باشد. حق عائله‌مندی به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و حق اولاد به مبلغ ۹۶۰ هزار ریال به ازای هر فرزند افزایش یافته است.

علی دهقان‌کیا رییس کانون بازنشستگان تهران گفت: متاسفانه دیروز صبح اعلام شد احکام متناسب سازی به صورت اشتباه محاسبه شده است.این اشتباه محاسباتی به این دلیل اعلام شد که ملاک افزایش حقوق را تیر ماه ۹۹ قرار داده بودند درحالی که حقوق اسفندماه بازنشستگان باید ملاک قرار می‌گرفت.

دهقان‌کیا در خصوص اصلاح اشتباه فوق افزود: به هرحال طبق اطلاعیه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی محاسبه مجدد در دستور کار قرار گرفت، و ظرف ۲۴ ساعت از اعلام دستور مدیرعامل باید احکام جدید ابلاغ شود.عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی به دغدغه بازنشستگان در خصوص همسان‌سازی حقوق بر اساس احکام اشاره کرد و گفت: دولت برای رفع این مشکل، اعتبار لازم را اختصاص دهد.

اکبر شوکت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی که بازنشستگان در ارتباط با همسان سازی دارند، افزود: این نگرانی و دغدغه درباره احکام بازنشستگان در بازنشستگی است.

وی تصریح کرد: در سال ۸۸ همسان‌سازی انجام شد و ۸۰ هزار تومان به پایه حقوق آن زمان که حدود ۳۰۰ هزار تومان بود اضافه شد ولی متاسفانه رقم افزایشی جز احکام حقوق بازنشستگان ثبت نشد و اگر این رقم در احکام ثبت می‌شد سالیانه بر اساس نرخ تورم به حقوق بازنشستگان افزوده می‌شود.

عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: نگرانی که هم اکنون بازنشستگان در ارتباط با همسان‌سازی دارند نیز به همین موضوع بر می‌گردد در واقع آنها نگران دائمی شدن همسان‌سازی بر اساس احکام حقوقی هستند که البته اخیراً نمایندگان مجلس در قالب طرحی به این موضوع پرداخته‌اند و بر اساس اطلاعاتی که ما کسب کرده‌ایم امضاهایی نیز برای این مسئله جمع‌آوری شده است.

شوکت ضمن گلایه از عدم توجه به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، افزود: گلایه ما این است همانطور که دولت برای صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر بخش‌ها از منابع دولتی در ارتباط با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان استفاده کرد و برای سازمان تامین اجتماعی نیز از این طریق عمل کند، چه لزومی دارد سازمان تامین اجتماعی اموال‌هایی را که دارد و برای روز مبادا گذاشته را بفروشد و برای این مسئله هزینه کند.

وی گفت: امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده و این رقم قابل توجهی است و به نظر می‌رسد باید دولت در این بخش ورود جدی داشته باشد.

عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: مگر بازنشستگان باعث تورم شدند که حالا برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از منابع داخلی خود استفاده کنند چرا که به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی و تحریم‌ها ما این شرایط را پیدا کرده‌ایم.

شوکت از دولت رئیسی خواست تا نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشد و گفت: عقلانی‌ترین کار این است که جلسه شورای عالی کار برگزار و رقم اعلام شده به پایه حقوق کارگران افزوده شود.در نشست اخیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی برقراری ۲۵ درصد فوق‌العاده برای بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی و پرداخت حق مناطق عملیاتی و جنگی به بازنشستگان بررسی شد.

 در این جلسه مقرر شد که سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشوری مکلف شوند که با هماهنگی معاونت‌های قوانین و نظارت مجلس ۲۵ درصد فوق‌العاده را برای بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی همانند سایر شاغلین برقرار کنند.

در این جلسه همچنین به ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شد تا نسبت به اجرای بند (ج) ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند و مدت دو هفته به آنها فرصت داده شد تا نتیجه را در قالب گزارش به مجلس ارائه کنند.

بر این اساس، ستاد کل نیروهای مسلح مکلف شد فهرست مناطق عملیاتی و جنگی را احصاء کرده و به کمیسیون ارسال کندمنابع ارزی کشور در سال‌های تحریم به کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید و این مشکل‌زا شد اما من تلاشم را کردم که و آنچه در توانم بود برای شما انجام دادم.»

 نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ارسال لایحه دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از دولت به مجلس، گفت: زمانی که دولت به مجلس لایحه ارسال می‌کند، یعنی بار مالی آن پیش‌بینی کرده است و مجلس می‌تواند بر سر کم و زیاد کردن آن بحث کند. طرح‌های مجلس هستند که نمایندگان باید بار مالی آن‌ها را پیش بینی کنند؛ البته بازنشستگان نباید نگران باشند؛ چراکه اجرای همسان‌سازی به یک سال مشخص محدود نمی‌شود.

محمدباقر نوبخت در آخرین پخش زنده اینستاگرامی خود در مقام رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارشی از پیگیری‌های انجام شده، در زمینه دائمی شدن همسان‌سازی، توافقات انجام شده در مورد صندوق بازنشستگی هما، لایحه رتبه‌بندی معلمان و فوق‌العاده ویژه فرهنگیان، همسان‌سازی حقوق و مزایای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، مطالبات کادر سلامت، قانون تسری در سازمان زندان‌ها و دامپزشکی، امور آتشنشانان، ایثارگران و معلولان را ارائه کرد.

محمدباقر نوبخت با اشاره به ارسال لایحه دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از دولت به مجلس، گفت: «پیش‌نویس این لایحه با توجه به تمام موانعی که وجود داشت به مجلس ارسال شد. ابتدا قرار بود که صندوق‌های لشکری و کشوری در این لایحه قرار گیرند اما بعد تامین اجتماعی هم اضافه شد. سایر صندوق‌های بازنشستگی هم در صورت اعلام آمادگی خود می‌توانند از این لایحه استفاده کنند تا حقوق بازنشستگان آن‌ها تا ۹۰ درصد شاغلانشان افزایش پیدا کند.»

وی با بیان اینکه بار مالی دائمی شدن همسان‌سازی تامین شده است، گفت: «زمانی که دولت به مجلس لایحه ارسال می‌کند، یعنی بار مالی آن پیش‌بینی کرده است و مجلس می‌تواند بر سر کم و زیاد کردن آن بحث کند. طرح‌های مجلس هستند که نمایندگان باید بار مالی آن‌ها را پیش بینی کنند؛ البته بازنشستگان نباید نگران باشند؛ چراکه اجرای همسان‌سازی به یک سال مشخص محدود نمی‌شود؛ من در پاسخ به استعلام صندوق بازنشستگی کشوری هم این موضوع را اعلام کردم و یادآور شدم جداولی که برای همسان‌سازی تهیه شده‌اند در سال‌های آینده هم قابلیت اجرا را دارند. مجلس هم که پیش از این خیلی پیگیر موضوع بود، می‌تواند سریعتر این لایحه را تصویب کند.»

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد پرداخت مطالبات بازنشستگان صدوق بازنشستگی هما، گفت: «در جلساتی که در این مورد برگزار کردیم، مقرر شد که ۳۰۰ میلیارد تومان به این منظور اختصاص یابد که سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این مورد کمک می‌کند. در مورد بازنشستگان هما به تعهدات خود پایبندیم.»

لایحه رتبه‌بندی معلمان و پرداخت پاداش بازنشستگان

نوبخت در مورد ارسال لایحه رتبه‌نبدی معلمان به مجلس، گفت: «این لایحه در دولت نهایی و بار مالی آن پیش‌بینی شد و در قانون بودجه هم‌بندی برای آن و دیگر مسائل پیش‌بینی شده است. بعدا هم به مجلس اعلام کردیم که بار مالی رتبه‌بندی فرهنگیان پیش‌بینی شده است و لذا متعارف نیست که مجلس برای لایحه‌ای که دولت بار مالی آن را پیش‌بینی کرده، چنین مسئله‌ای را مطرح کند. در بندی از قانون بودجه ۲۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده‌ایم که از این بودجه می‌توان در رتبه‌بندی هم استفاده کرد. در دولت آینده مجلس خیلی سریع این لایحه را تصویب می‌کند.»

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد پرداخت پاداش بازنشستگان در سال ۹۹، گفت: «۳ مرداد سال گذشته، مجوز پرداخت پاداش‌ها را به دستگاه‌ها ابلاغ کردیم و از آن‌ها خواستیم که اسامی بازنشستگان خود را که تا پایان سال ۹۹ بازنشسته شده‌اند و پاداش خود را دریافت نکرده‌اند به خزانه‌داری اعلام کنند. منتظر هستیم تا دستگاه این کار را انجام دهند چراکه طبق قانون سازمان برنامه و بودجه نمی‌تواند منابع این موضوع را مستقیم در اختیار دستگاه‌ها قرار دهد. هر دستگاهی که این کار را انجام دهد، ظرف روزها آینده خزانه‌داری پول را واریز می‌کند. به این منظور ۱۳ هزار میلیارد تومان هم پیش‌بینی شده است و خزانه آن را به حساب تک تک بازنشستگان واریز می‌کند.»

ابلاغ فوق‌العاده ویژه فرهنگیان به آموزش و پرورش

وی در مورد پرداخت فوق‌العاده ویژه فرهنگیان، گفت: «به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ کردیم که بین ۲۱ تا ۲۷ درصد (بسته به سنوات خدمت فرهنگیان) فوق العاده ویژه فرهنگیان را لحاظ کند اما یک نفر برای خودش اعلام کرد که باید در این مورد بررسی کنم. اگر من بودم حتما این فرد را توبیخ می‌کردم. من حتی در مورد فوق‌العاده ویژه با دستگاه‌های نظارتی جلسه داشتم و استدلال خودمان را اعلام کردم و قانون باید اجرا شود. بر همین اساس هم اجرای فوق‌العاده ویژه را ابلاغ کردیم. متاسفانه در جایی که عزیزان باید موضوع را از کارگزینی خودشان پیگیری کنند از سازمان برنامه و بودجه انتظار دارند؛ در حالی که ما در حد ابلاغ کار خود را انجام دادیم و مجوزش را صادر کردیم.»

نوبخت با اشاره به درخواست اساتید هیات علمی دانشگاه‌های وزارت علوم برای همسان‌سازی حقوق و مزایای‌شان با سایر دانشگاه‌ها، گفت: «همسان‌سازی از اول فروردین ماه لازم الاجراست و حتی پژوهشگاه‌هایی که مجوزشان را از وزارت علوم دریافت کرده‌اند مشمول همسان‌سازی می‌شوند. هر نهادی که به ضوابط علمی و قانونی وزارت علوم کار می‌کند می‌تواند از این مزایا با کارکنان هیات علمی‌اش استفاده کند؛ منتها باید هیات امنای دانشگاه آن را تصویب کند.»

ارسال درخواست تبدیل وضعیت کادر سلامت

رئیس سازمان برنامه و بودجه به خواسته‌های کادر سلامت هم اشاره کرد: «برای فوق العاده کادر سلامت، مالیات و تبدیل وضعیت آن‌ها، نیاز به مصوبات قانونی داشتیم که مجوزهای لازم را داریم و حتی به دستگاه مربوطه ابلاغ کردیم. در مورد استخدام هم مجوز استخدام ۳۰ تا ۵۰ هزار پرستار صادر شد و درخواست تبدیل وضعیت نیروهای ۸۹ روزه به شرکتی و ارتقای نیروهای شرکتی را به دبیرخانه ستاد ملی کرونا فرستادیم.»

نوبخت در مورد طرح تسری کارکنان سازمان‌های زندان‌ها و دامپزشکی، گفت: «در مورد سازمان زندان‌ها ابلاغ شده و در مورد سازمان دامپزشکی هم تنها در ۱۰ استان اجرایی نشده است. اگر مشکلی در دامپزشکی وجود دارد جلسه می‌گذاریم و آن را حل می‌کنیم.»

پیگیری کار آتش‌نشان‌ها، ایثارگران و معلولان

وی در مورد پیگیری مسائل آتش‌نشان‌ها، ایثارگران و معلولان، گفت: «برای آتش‌نشانان جلسه گذاشتیم و در حد توانمان موضوع در حال پیگیری است. در مورد ایثارگران هم اقدامالت لازم انجام شد و در جلسه‌ای از من تقدیر کردند و لوحی را هم اهدا کردند. برای معلولان هم اعتبار لازم را پیش‌بینی کردیم و آن را به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم. من در حال حاضر در مقام مشاور در مقام خدمت‌گذاری به عزیزان معلول قرار دارم.»

نوبخت با اشاره به پیگیری‌های بازنشستگان مناطق جنگی برای بهره‌مندی از حق مناطق جنگی، گفت: «طبق قانون این حق باید به افرادی که در زمان جنگ شاغل بودند و امروز بازنشسته شده‌اند پرداخت شود. به همین دلیل این موضوع را با صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ کردیم.»وی در پایان، گفت: «منابع ارزی کشور در سال‌های تحریم به کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید و این مشکل‌زا شد اما من تلاشم را کردم که و آنچه در توانم بود برای شما انجام دادم.»

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

 
  • ناد رامینی
    0

    سلام من بازنشته ام چراوام ضروری برایم واریزنمیشه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان

آخرین مطالب

سایر رسانه ها

اخبار از پلیکان