6 نکته برای ایمنی در حفر چاه
یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام حفر چاه باید به آن دقت شود، رعایت نکات ایمنی در حفر چاه می باشد. حفر چاه به منظور دسترسی بیشتر به منابع طبیعی صورت می گیرد و نباید طوری باشد که منجر به خسارت و آسیب به جان افراد شود. در این مطلب قصد داریم در رابطه به نکات ایمنی در حفر و نگهداری چاه بپردازیم.

نکات ایمنی در حفر چاه
در صورتی که اصول و استاندارد های ایمنی در حفاری رعایت نشوند ممکن است اتفاقات و مشکلات جبران ناپذیری برای شما و کسانی که مشغول به حفاری هستند پیش بیاید.
1. آموزش کارگران
معمولا اکثر شرکت ها با همکاری افرادی که تجربه و تخصص کافی را دارا می باشند شروع به حفر چاه می کنند. اما گاهی اوقات برخی کارفرمایان از افرادی کمک می گیرند که تجربه کافی را ندارند.
در چنین شرایطی بسیار مهم است که ابتدا فرد یا افراد آموزش های لازم را ببینند و با محیط کار آشنا شوند و سپس مشغول به کار شوند. این کار به راحتی می تواند از خسارت های جانی و مالی مانند قطع شدن سیم های برق در حین کار جلوگیری کند.
2. استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی
همواره در تمامی کارها توصیه می شود که همیشه از سر، گوش ها و چشم خود مراقبت کنید. این مورد یکی از ضروری ترین موارد ایمنی هنگام حفر چاه نیز می باشد. به عنوان مثال استفاده از کلاه ایمنی از برخورد سر شما با لوله ها جلوگیری می کند و مانع آسیب رسیدن به سر می شود. چنین مشکلی هنگامی رخ می دهد که فرد جهت تعمیر یا وصل کردن لوله ها به سمت پایین خم شده و در صورت بلند شدن ناگهانی، سر فرد با لوله ها برخورد کند.
علاوه بر این ، استفاده از عینک های مخصوص و گوش گیر از چشمان و گوش های شما در برابر گرد و غبار و آلودگی و همچنین صدا های بسیار بلند مراقبت می کنند.
3 . خطر برق گرفتگی در حین کار
حین حفر چاه اگر از مته برقی استفاده می شود بدون شک احتمال برق گرفتگی نیز وجود دارد.
بهتر است قبل از شروع به کار ، تمامی سیم ها را به طور کامل بررسی کرده و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کنید .
در صورتی که محیط اطراف مرطوب است، بهتر است از مته برقی استفاده نکنید.
4 . استفاده از طناب و کمربند ایمنی
استفاده از طناب و کمربند ایمنی یکی دیگر از موارد ایمنی در حین حفر چاه می باشد. در حفاری هنگامی که عمق چاه افزایش می یابد احتمال سقوط ناگهانی افراد وجود دارد.
لذا استفاده از طناب به همراه کمربند می تواند از این اتفاق جلوگیری می کند. طناب باید به یک محل مناسب وصل شده باشد و جنس آن طوری باشد که تحمل وزن افراد را نیز داشته باشد.
5 . بلند کردن اجسام به صورت اصولی
گاهی اوقات ممکن است در حین کار اجسام سنگین نیاز به جا به جایی داشته باشند. البته اجسام سنگین معمولا با استفاده از وسایلی مانند لیفتراک جا به جا می شوند. اما اگر دسترسی به این تجهیزات میسر نیست و خودتان قصد دارید این اجسام را جا به جا کنید؛ بهتر است این کار را درست و به صورت اصولی انجام دهید.
اکیدا توصیه می شود در هنگام بلند کردن اجسام سنگین، طوری آن ها را بلند کنید که به کمر فشاری وارد نشود. فشاری که از بلند کردن اجسام به کمر وارد می شود می تواند باعث آسیب رسیدن به مهره های کمر و همچنین دیسک کمر شود.
6. پوشیدن لباس و کفش مناسب
برای حفر چاه از لباس و کفشی استفاده کنید که مناسب این کار باشند. لباس های یک تکه گزینه مناسبی نمی باشند؛ زیرا حرکت فرد را محدود می کنند و او را تحت فشار قرار می دهند.
در حین کار امکان لغزش افراد نیز وجود دارد. از این رو بهتر است از چکمه هایی استفاده شود که کشش مناسبی داشته باشند و از زمین خوردن افراد جلوگیری کنند. پوشیدن لباس مناسب در برخی مواقع از آسیب های فیزیکی نیز جلوگیری می کند.
هنگام حفر چاه ، همواره خطر ریزش دیواره و مرگ ، کارگران را تهدید می کند. لذا حین حفاری با نظارت کارشناسان باتجربه ، دیواره چاه با کول سیمانی ، ایمن سازی می شود .
کول سیمانی ، از بتن مسلح ساخته شده و استحکام کافی به دیواره ها می دهد .
کول میله 100 ، کول میله 80 ، کول میله 70 از انواع پرکاربرد کول سیمانی محسوب می شوند .
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم حفر چاه یکی از کارهایی است که رعایت نکات ایمنی در آن بسیار مهم می باشد. رعایت این نکات علاوه بر حفظ سلامت افراد، باعث می شود روند کار بسیار راحت تر و بدون ایجاد مشکل پیش برود.
دیدگاه تان را بنویسید