نشست پشت درهای بسته شورای امنیت و ویتکاف درباره ایران
جلسه محرمانه ویتکاف با شورای امنیت

استیو ویتکاف قرار است در نشستی پشت درهای بسته، شورای امنیت سازمان ملل را درباره سیاستهای ایالات متحده در قبال جنگ غزه، مذاکرات ایران، آتش بس یمن و جنگ اوکراین مطلع کند.
به نقل از ایسنا، سه منبع آگاه گفتند که «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه کاخ سفید قرار است در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل، گزارشی درباره سیاستهای ایالات متحده در خصوص جنگ غزه، مذاکرات هستهای با ایران و دیگر پروندههای امنیتی ارائه دهد.
به گزارش آکسیوس، ویتکاف به چهره کلیدی دیپلماسی دولت ترامپ در چند پرونده حساس جهانی تبدیل شده است؛ جنگ در غزه، گفتوگوهای هستهای با ایران، آتشبس با انصارالله یمن و مذاکرات با روسیه بر سر جنگ اوکراین.
معاون رئیس جمهور آمریکا گفت: «مذاکرات با ایران به خوبی پیش میرود. آنها سلاح هستهای ندارند.»
به گفته یکی از منابع، قرار است تمرکز اصلی ویتکاف در این جلسه بر طرح جدید کمکرسانی به غزه باشد؛ سازوکاری که از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد شده و مدعی است کمکها بدون دخالت حماس به مردم میرسد. با این حال، سازمان ملل و تمامی نهادهای بشردوستانه فعال در غزه این طرح را رد کردهاند و آن را «مغایر با اصول بنیادین انسانی» توصیف کردهاند.
دولت ترامپ با وجود این مخالفتها، در حال رایزنی برای جلب حمایت مالی کشورها از این طرح و ترغیب سازمان ملل به همکاری با آن است. وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر رسمی در اینباره خودداری کرده است.
ویتکاف بالاترین مقام آمریکایی خواهد بود که از زمان آغاز ریاستجمهوری ترامپ، شورای امنیت را در سطح رسمی در جریان مواضع ایالات متحده قرار میدهد. این نشست همچنین یکی از معدود مواردی است که در آن یکی از مقامات ارشد دولت ترامپ همزمان با نمایندگان چین، روسیه و قدرتهای اروپایی وارد گفتوگو میشود.
ایالات متحده هنوز سفیر دائمی خود را در سازمان ملل تعیین نکرده است. «الیس استفانیک» نامزد پیشنهادی پیشین، اخیراً از این سمت کنارهگیری کرد. ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که «مایک والتز» مشاور امنیت ملی را از سمتش برکنار و بهعنوان سفیر جدید آمریکا در سازمان ملل معرفی میکند؛ موضوعی که به تایید مجلس سنای آمریکا نیاز دارد.
این خبر یک روز پس از اعلام توافق آتشبس میان دولت آمریکا و انصارالله یمن منتشر میشود. این جلسه همچنین تنها چند روز پیش از سفر ترامپ به منطقه غرب آسیا برگزار خواهد شد؛ سفری که در آن موضوع ایران و غزه نیز در دیدار با سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بررسی خواهد شد.
همزمان، رژیم صهیونیستی همچنان مانع ورود غذا، آب و دارو به نوار غزه است و تهدید کرده اگر تا پیش از پایان سفر ترامپ، آتشبس به نتیجه نرسد، حملهای گسترده برای «تختکردن غزه» و آوارهسازی ساکنان آن آغاز خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید