حشمت‌الله فلاحت پیشه نماینده مجلس در مثلث نوشت:

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

در لایحه بودجه بحث حذف یارانه ۳۰میلیون نفر عنوان شده که این ظلمی‌بزرگ به مردم است. متاسفانه هر‌ساله در همه دولت‌ها زمان تنظیم لایحه بودجه به جای ایجاد امید در جامعه و اینکه در این بودجه مشکلاتشان کمتر می‌شود، صحبت از حذف یارانه و طرح مسائلی می‌شود که موجب ایجاد استرس و ناامنی ذهنی مردم می‌شود. یارانه‌ها از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی تامین می‌شود و در حال حاضر دولت از این محل ۸۰ تا ۸۵ هزار میلیارد تومان درآمد دارد که تنها یک سوم آن یعنی حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان به‌عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت می‌شود. صحبت من این است که دو‌سوم مابقی چه می‌شود که همیشه دولت برای کاهش هزینه‌ها سراغ حذف یارانه مردم می‌رود؟

در حال حاضر باتوجه به پیش‌بینی افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، میزان درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد، اما از سوی دیگر دولت به‌دنبال کاهش یارانه‌بگیران است. همه دولت‌ها همواره با شعارها و وعده‌های کلی سعی در کوچک کردن سفره مردم دارند، اما تنها سفره مردم کوچک می‌شود و آن شعارها محقق نمی‌شود. شعارها و وعده‌های کلی، «سیاه‌چاله‌های بودجه‌ای» هستند که هر‌چه برای تحقق‌شان در آنها پول ریخته شود بلعیده شده و پُر نمی‌شوند و فقط در این میان سفره مردم کوچکتر می‌شود. متاسفانه همه دولت‌ها به‌جای اینکه در لایحه بودجه از ولخرجی و هزینه‌های جاری خود کم کنند، همواره دست روی قطع یارانه مردم و کاهش بودجه‌های عمرانی می‌گذارند. سوال من به‌عنوان نماینده مجلس این است که آن دو‌سوم درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی که رقم قابل‌توجهی است کجا می‌رود؟ به‌عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نسبت به کوچکتر شدن سفره مردم هشدار می‌دهم و می‌گویم نباید با سفره مردم شوخی کرد و به بهانه تحقق چند وعده کلی سفره مردم را کوچک کرد.

مجلس نباید زیر بار ظلم قطع یارانه ۳۰ میلیون نفر برود و باید از دولت بخواهد هزینه‌های جاری خود را کاهش دهد. دولت ابتدا سعی داشت این ظلم را به بهانه کمک به زلزله‌زدگان استان کرمانشاه انجام دهد و درگام اول از یارانه مردم کاسته و بعد آن را قطع کند، اما ما اجازه نمی‌دهیم به اسم کمک به زلزله‌زدگان استان کرمانشاه یارانه مردم قطع شود. دولت به جای بودجه عمرانی کشور باید از هزینه‌های جاری خود کم کند. کمیسیون تلفیق باید در این زمینه شفاف‌سازی کند که این سیاه‌چاله‌های سیری‌ناپذیر در هزینه‌های جاری چطور عمده اعتبارات

کشور را می‌بلعند؟