رئیس کل بانک مرکزی درباره خروج احتمالی آمریکا از برجام گفت: با ترتیبات اتخاذ شده، تصمیم آمریکا هر چه باشد در اقتصاد ما که در مسیر برنامه ریزی شده در حال حرکت است، خللی ایجاد نمی کند.

خروج آمریکا از برجام اثر محسوسی بر اقتصاد ایران ندارد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایرنا از پژوهشکده پولی و بانکی، ولی اله سیف روز سه شنبه اظهار داشت: ترتیبات جدید ارزی باعث شده تا منابع ارزی کشور در ساختاری مناسب تحت کنترل قرار گیرد تا بتوان با اطمینان کامل برای اولویت های مورد نیاز تخصیص داده شود.
رییس کل بانک مرکزی افزود: اکنون ارز کافی برای تخصیص به کالاهای اساسی، مواد اولیه کارخانه جات و نیاز مصرفی خانوارها در نظر گرفته شده است و لذا از این بابت، مواضع آمریکا در خصوص برجام در اقتصاد ما اثر محسوسی نخواهد داشت.
سیف با بیان اینکه اقتصاد ما همچنان با قابلیت پیش بینی پذیری به حرکت خود ادامه خواهد داد، تاکید کرد:‌ در این خصوص جای هیچ تامل و نگرانی نیست.
وی در خصوص برنامه های دولت برای واکنش به اقدامات احتمالی آمریکا در خصوص برجام هم گفت: دولت مصمم است مسیر درست خود را ادامه دهد و در این زمینه گزینه های مختلفی را در اختیار دارد که بر حسب نوع تصمیمات و اقداماتی که آمریکایی ها خواهند گرفت به آنها عکس العمل نشان می دهیم.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: مسلم این است که دشمنان ما از این شیوه طرفی نمی بندند و پاسخ های قاطعی را خواهند دید.
سیف در خصوص ادامه روند اجرای تصمیمات اخیر ارزی هم افزود: ساختار جدید و ترتیبات اخیر ارزی همانی است که اعلام شده و در شرف پیاده سازی است اما هنوز به طور کامل پیاده سازی نشده که عمل کردش برای جامعه محسوس باشد.
وی با بیان اینکه ویژگی اصلی این ترتیبات ارزی مصون سازی اقتصاد کشور از هرگونه فضا سازی و التهاب ‌آفرینی دشمنان است، گفت: اقتصاد کشور بی اعتنا به تصمیمات و اقدامات دشمنان، ساختار اقتصادی خودش را ادامه می دهد و تصمیم ‌آمریکا هر چه باشد اتخاذ تصمیم یا اقدامی خاص بیشتر از مسیری که تا امروز طی کرده ایم ضروری نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
در 2 سال و نیم گذشته، آمریکایی ها بارها به اشکال مختلف در مسیر اجرای کامل این توافق بین المللی که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز رسیده است، سنگ اندازی کرده اند که این رویه با روی کارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در بهمن 95 شدت گرفته است.
طبق قوانین آمریکا، رییس جمهوری این کشور هر سه ماه یکبار باید تعلیق تحریم ها علیه ایران را تمدید کند اما ترامپ به بهانه های مختلف یا از تمدید آن طفره رفته یا در اظهارات خود، تهدید به خروج از برجام کرده و این رویه سبب شده تا سرمایه گذاران خارجی رفتار احتیاطی با ایران در پیش بگیرند به گونه ای که ایران در عمل از منافع حاصل از برجام محروم شده است.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره پایبندی ایران را به تعهداتش در برجام تایید کرده است، شب گذشته ترامپ اعلام کرد که قصد دارد عصر امروز (18 اردیبهشت) نظر خود را درباره برجام اعلام کند.