پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:مجمع فقط درباره موارد اختلافی شورای نگهبان و مجلس و مطابقت بودجه سالانه و برنامه توسعه با سیاست‌های کلی نظر می‌داد و نمونه سومی را سراغ ندارم.

 

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از  نامه نیوز، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه ای به دبیر شورای نگهبان، مغایرت لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی تشویق سرمایه گذاری، سیاست کلی امنیت قضایی و سیاست کلی امنیت اقتصادی اعلام کرد اما آیا این نهاد حاکمیتی که مرجع حل اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس درباره مصوبات است می تواند وقتی اختلافی وجود ندارد، نظر کارشناسی دهد؟

در این رابطه محمد هاشمی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام در دو حوزه ورود پیدا می کند نخست اگر درباره مصوبه ای اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس باشد و موضوع به مجمع ارجاع شود، مجمع نظر می دهد.

وی افزود: بخش دیگر درباره لایحه بودجه سالانه و برنامه توسعه است؛ مجلس هنگام بررسی این دو لایحه از کارشناسان مجمع دعوت می کند تا آنها درباره مطابقت لایحه با سیاست های کلی نظام نظر دهند. جز این دو مورد، نمونه دیگری را سراغ ندارم که روال باشد، مجمع تشخیص مصلحت نظام ابتدا به ساکن و بدون سئوال اقدامی کند.

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره روال کاری این نهاد حاکمیتی یادآور شد: موضوع ابتدا در کمیسیون تخصصی کارشناسی و سپس جمع بندی مباحث به رئیس مجمع گزارش می شود. وقتی رئیس گزارش را دریافت کرد موضوع در دستورکار شورا قرار می گیرد. آنچه به تصویب شورا رسید به عنوان نظر کارشناسی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام می شود. به عبارت دیگر نظر مجمع نمی تواند نظر کمیسیون، رئیس یا فرد باشد، حتما باید آن موضوع در شورا به بحث گذاشته و تصمیم گیری شود.