ایرنا : نامزد دمکرات ریاست جمهوری آمریکا با بیان اینکه خروج ترامپ از برجام باعث از سرگیری غنی سازی توسط ایران شد، وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات 2020 به این توافق بین المللی باز می گردد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

«کریستن جیلیبرند» سناتور آمریکایی که یکی از نامزدهای حزب دمکرات برای ریاست جمهوری سال 2020 این کشور است، وعده داد که در صورت رسیدن به ریاست جمهوری، واشنگتن را به برجام بازمی گرداند.

جیلیبرند که در یک اندیشکده سیاست خارجی سخن می گفت، سیاست خارجی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را باعث تضعیف موقعیت این کشور در جهان دانست.

وی گفت: رئیس جمهوری ایالات متحده (ترامپ) با اقداماتش از تبانی ستاد انتخاباتی اش با روسیه گرفته تا تقابل غیرمسئولانه با ایران، باعث تضعیف امنیت و موقعیت آمریکا در جهان می شود.

سناتور دمکرات همچنین افزود: وقتی ما با متحدانمان همکاری کنیم، آمریکا قوی تر می شود. بهانه گیری ترامپ در مورد توافق هسته ای باعث شد که ایران غنی سازی اورانیوم را ازسر بگیرد. من به عنوان رئیس جمهوری، تا زمانی که ایران پایبندی خود به برجام را حفظ کند به متحدانمان در این توافق خواهم پیوست.

بیشتر نامزدهای حزب دمکرات انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا موضع خود را مبنی بر بازگشت به برجام اعلام کرده اند. «برنی سندرز»، «الیزابت وارن»، «کاملا هریس»، «امی کلوبوچار» و «کوری بوکر» به همراه جیلیبرند سناتورهای دمکرات و نامزد ریاست جمهوری هستند که وعده بازگشت به برجام داده اند.

برخی دیگر از نامزدهای دمکرات از جمله «جو بایدن»، «پیت بوتیجیج»، «تولسی گابارد»، «بتو اورورک»، «ست مولتون»، «وین مسام»، «جان دلانی» و «جی اینسلی» نیز همین وعده را داده اند.

اوایل تیرماه نیز نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (سال ۲۰۲۰) در نخستین مناظره انتخاباتی خود بر بازگشت به برجام تاکید کرده و آن را بهترین توافق دانستند.

۱۰ نفر از نامزدهای دموکرات در این مناظره شرکت کردند که یکی از سوالات آن مربوط به ایران بود و مجری برنامه سوال کرد: اگر رییس جمهوری شوید با ایران چگونه رفتار خواهید کرد، آیا حاضرید به توافق هسته ای باز گردید؟ نامزدهای دموکرات حاضر در این برنامه دست های خود را به علامت تایید بالا بردند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری در اردیبهشت ماه سال گذشته کشورش را از برجام خارج و تحریم های رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند که این اقدام با انتقاد گسترده دمکرات های آمریکا رو برو شد.

برنامه جامع اقدام مشترک در سال 1394 پس از 13 سال مذاکره میان ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا و در زمان باراک اوباما رئیس جمهوری دمکرات وقت این کشور امضا شد و در قطعنامه 2231 به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید.