سفارت سوئیس در تهران از رایزنی رئیس‌جمهوری این کشور با حسن روحانی درباره نقش میانجی‌گری سوئیس خبر داد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

سفارت سوئیس در تهران با انتشار عکسی از دیدار "حسن روحانی" و "اوولی مائورر" در حساب توییتری خود نوشت: در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، رئیسجمهوری سوئیس اوولی مائورر با رییس‌جمهور ایران، حسن روحانی دیدار کردند تا درباره نقش میانجی‌گری سوئیس گفت‌وگو کنند.

سفارت سوئیس افزود: سوئیس حافظ منافع ایالات متحده و عربستان سعودی در ایران و نیز حافظ منافع ایران در کانادا، مصر و عربستان است.  

روسای جمهوری ایران و سوئیس بامداد امروز به وقت تهران در حاشیه هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار و بر گسترش روابط دو کشور تاکید کردند.

متن گفت و گو ها 

 

 رئیس جمهوری سوئیس با همتای ایرانی خود دیدار کرد و با ابراز خرسندی از ۱۰۰ سال روابط دوجانبه، بر لزوم تقویت همکاری‌های دوجانبه تاکید کرد.

اولی مائورر در محل اقامت حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی انجام شد که از روز دوشنبه برای شرکت در هفتاد و چهارمین اجلاس عالی رتبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک آمده است.
رئیس جمهوری در ابتدای این دیدار اظهار کرد: سوئیس همیشه برای ما به عنوان یک کشور علمی و فرهنگی مطرح بوده است و روابط خوبی با آن داشته ایم.

روحانی ادامه داد: امیدوارم در این شرایط پیچیده منطقه ای و همچنین مشکلات تحریم غیرقانونی آمریکا پیش آورده بتوانیم شاهد روابط خوب به نفع دو ملت ایران و سوئیس باشیم.

اولی مائورر رئیس جمهوری سوئیس هم در این دیدار اظهار کرد: ما دو کشور روابط دیپلماتیک ۱۰۰ سالگی خود را جشن می گیریم و در ۴۰ سال گذشته هم ماموریت حفاظت از منافع ایران را برعهده داشتیم.

وی ادامه داد: دیدار امروز فرصتی است تا درباره روابط فی مابین تبادل نظر کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار ضمن تشکر از کمک ها و تلاش های دولت سوییس بعنوان حافظ منافع ایران در آمریکا گفت: سوییس همیشه برای ما یک کشور فرهنگی بوده و روابط تاریخی و سنتی بسیار خوبی با کشور شما داشته ایم.
رئیس جمهوری با اشاره به تلاش های دولت سوییس برای ایجاد یک کانال مالی متقابل برای تبادل اقتصادی از جمله خرید دارو، گفت: متاسفانه دولت آمریکا برخلاف مواضع اعلامی اش، در عمل برسر مبادلات بانکی ایران و سوییس حتی در زمینه هایی مثل خرید دارو یا مصارف انساندوستانه هم مشکل سازی می کند که این اقدام تروریسم دولتی محسوب می شود چرا که در عمل برای کشتن  کودکان و بیماران کمر بسته است.  
رئیس جمهوری سوییس هم در این دیدار با اشاره به روابط صدساله ایران و سوییس، گفت که سنت بشردوستانه و بی طرفی در سوییس ریشه در تاریخ این کشور دارد و این کشور از هر اقدام بشردوستانه یا ابتکاری که به کاهش تنش به منطقه کمک کند، استقبال می کند.
"اولی ماورر" تاکید کرد: در همین راستا سوییس مشتاق شنیدن طرح دکتر روحانی برای تامین امنیت منطقه موسوم به "ابتکار صلح هرمز" یا امید است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران، پیش از این با عمران خان نخست وزیر پاکستان، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، آبه شینزو نخست وزیر ژاپن و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم دیدار و گفت وگو کرد.

تشریح ایده ائلاف برای صلح که با نام «امید» و “ابتکار صلح هرمز” نامیده شده است؛ یکی از محورهای این گفت وگوها است.

روحانی صبح سه شنبه دیداری با مدیران رسانه های آمریکایی داشت.

دیدار با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا، دیگر برنامه های امروز رئیس جمهوری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل است.

روحانی قرار است روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند و طرح "ابتکار صلح هرمز" را ارائه دهد.

رئیس جمهوری در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امیدواریم در شرایط حساسی که امروز منطقه ما می گذراند بتوانیم پیام ملت های منطقه که پیام صلح و پایان هرگونه مداخله جویی در منطقه حساس خلیج فارس و خاورمیانه است را به گوش جهان برسانیم.

وی افزود: همچون سالهای گذشته، امسال هم در یک سفر چهار روزه برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و ملاقاتها و دیدارهایی که داریم، به نیویورک آمدیم.

روحانی با اشاره به اینکه امروز ملت بزرگ ایران در فشار جنگ بزرگ ظالمانه قرار دارد، تاکید کرد: ملت ایران، ملت مقاومت و ایستادگی بوده و خواهان بازگشت همگان به مقررات و قانون هستند.  
رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد تا در این سفر بتوانیم پیام ملت بزرگ ایران را به گوش جامعه جهانی در سازمان ملل برسانیم.  
روحانی از رونمایی طرحی برای امنیت منطقه در این سفر خبر داد و افزود: این طرح درباره یک همکاری دسته جمعی درون منطقه خلیج فارس است. ما می‌خواهیم همه کشورهای منطقه در این طرح حضور داشته باشند، البته این طرحی که در سازمان ملل باز خواهد شد تنها امنیتی نیست، بلکه اقتصادی و سایر مسائل نیز هست، اما در راستای مسائل امنیتی است.

وی توضیح داد: نام این طرح "ابتکار صلح هرمز" است چون حرف های اولش که اچ، او و پی و ای(HOPE) است با هم ترکیب می شود و نامش "امید" می شود. از این رو این ائتلاف به نام "ائتلاف امید" نامگذاری شده است و همه کشورهای  ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز در این ائتلاف دعوت می‌شوند تا امنیت منطقه را تضمین کنیم.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: به دلیل  این که هنوز این طرح باز نشده، عکس العمل ها مشخص نشده است، البته آمریکایی‌ها در عکس العمل اول گفتند می‌خواهند ببینند این طرح چیست و ابعاد آن را بررسی کنند، بنابراین طرح ما که ارائه خواهد شد، طرح "ابتکار صلح هرمز" است.