۲۲ اردیبهشت خبر افزایش نرخ ۴ کالای اساسی مرغ، تخم مرع، لبنیات و روغن منتشر شد. پس از پرداخت یارانه جدید دولت، بلافاصله گرانی‌ها راهی بازار شد.

کاهش وحشتناک قیمت مرغ در بازار | ارزانی مرغ ادامه دارد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

قیمت مرغ امروز در خرده فروشی‌ها بیش از 42هزار تومان شد. قیمت مرغ باعث هرج و مرج بسیاری در بازار شده است. قیمت مرغ در چند وقت اخیر با روند صعودی مواجه بوده است. قیمت مرغ گویا با هیچ کنترلی مواجه نیست. قیمت مرغ در روزهای آینده در انتظار نظارت بر توزیع مناسب است.

۲۲ اردیبهشت خبر افزایش نرخ ۴ کالای اساسی مرغ، تخم مرع، لبنیات و روغن منتشر شد. پس از پرداخت یارانه جدید دولت، بلافاصله گرانی‌ها راهی بازار شد. از همان روز بازار خالی از مرغ، تخم‌مرغ، پنیر و روغن شد و بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای با هجوم مردم مواجه شدند. نرخ مرغ از هر کیلو ۲۸ تا ۳۱ هزار تومان به ۵۹۸۰۰ تومان رسید. در تمام استان‌های کشور صف و انتظاری چند ساعته برای دریافت دو عدد مرغ ایجاد شد.لازم به ذکر است که مرغداران درخواست افزایش نرخ مرغ به دلیل افزایش هزینه‌های شیرینگ پک، انجماد و بسته‌بندی، پشتیبانی امور دام را داشتند.حال با توجه به این افزایش نرخ باید دید رضایت مرغداران جلب شده است یا خیر؟

گسترش نیوز در خصوص کاهش نرخ مرغ در خرده فروشی‌ها به گفت‌وگو با مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی پرداخت.
یوسف خانی با اشاره به کاهش نرخ مرغ به کمتر از نرخ مصوب اظهار کرد: با توجه به افزایش عرضه و نبود تقاضا، نرخ هر کیلو مرغ به کمتر از نرخ مصوب که ۵۹۸۰۰ است رسیده و با ۴۵ تا ۴۸ هزار تومان در خرده فروشی و در عمده فروشی میدان بهمن ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی همچنین گفت: روزانه ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تن مرغ در تهران و ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه نرخ مصوب بیشتر از توان و قدرت خرید مردم است، افزود: همین امر موجب شده نیمی از بار مرغ در میدان بهمن بماند و پیش‌بینی ما این است که نرخ مرغ امروز نیز با کاهش همراه باشد. این روند همچنان ادامه خواهد داشت تا در نهایت روی یک نرخ ثابت بماند.

اینترنتی نخرید به بازار بیایید

یوسف خانی با بیان اینکه اگر در فروشگاه‌های اینترنتی مرغ موجود نیست دلیل بر کمبود بازار نیست، افزود: با توجه به شرایط مساعد تولید و عدم کمبود در تامین و عرضه مرغ، این محصول در تمام واحدهای صنفی سطح شهر موجود و مقدار آن به حدی زیاد است که روی دست واحدهای صنفی مانده است.

مشکل مرغداران حل شد

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در پایان پیرامون مشکلاتی که مرغداران به دلیل نرخ قبلی مرغ داشتند، تصریح کرد: با نرخ جدید نرخ درب مرغداری ۳۸ هزار تومان است که نرخ ایده آلی برای مرغداران محسوب می‌شود.

در پی اصلاح نرخ ارز و توزیع عادلانه نظام یارانه‌ای کشور، نرخ عمده فروشی هر کیلوگرم گوشت مرغ ۵۵ هزار تومان تعیین شده بود که امروز در میدان بهمن تهران زیر نرخ مصوب با نرخ کیلویی ۵۱ هزار تومان به فروش رسید.

بر اساس نرخ‌نامه جدید ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ در عمده فروشی ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان و برای مصرف‌کنندگان ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده است، اما نرخ این محصول امروز در میدان بهمن تهران و به‌صورت عمده حدود ۵۱ هزار تومان به فروش رسید که به‌تبع آن نرخ مرغ برای مصرف‌کنندگان نیز کاهش خواهد یافت.

در یکی دو روز اخیر در پی اصلاح نرخ ارز بازار با افزایش تقاضا خرید گوشت مرغ با نرخ‌های قبلی روبه‌رو شد تارجایی که برخی فروشندگان گوشت مرغ را با کیلویی ۳۸ هزار تومان می‌فروختند و اعلام شده بود که از روز شنبه این محصول با نرخ جدید عرضه می‌شود.

همچنین به‌تازگی دولت نهاده‌های بخش طیور را با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین و در سامانه بازارگاه بارگذاری و تحویل تولیدکنندگان داده است.

«حبیب اسدالله نژاد» مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفته، تولید مرغ به وفور در حال انجام است و هیچ کمبودی در بازار گوشت مرغ نداریم که باعث نگرانی و سردرگمی مردم شود.

 

به گفته وی، مرغ زنده و گوشت مرغ مورد نیاز تهران از استان‌های شمالی طبق روال گذشته تامین شده و در ارسال مرغ مشکلی نیست، اما افزایش تقاضا و انحراف در توزیع در برخی فروشگاه‌ها و مراکز عرضه ممکن است اتفاق افتاده باشد.

قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده نیز نزدیک ۴۱ هزار تومان برآورد شده است.

کاهش قیمت مرغ در بازار عمده فروشی تهران

قیمت فروش مرغ در بازار عمده فروشی تهران کاهش یافته است.بررسی‌های میدانی نشان می دهد که قیمت فروش مرغ در بازار عمده فروشی تهران به ۵۱ هزار تومان رسیده است.این در حالی که قیمت مصوب مرغ در عمده فروشی مرغ ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وزیر اقتصاد درخصوص تصمیم‌گیری برای نرخ مرغ و تخم‌مرغ و لبنیات توضیحاتی ارائه کرد.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در حاشیه جلسه دولت و در جمع خبرنگاران درباره هماهنگی‌های صورت‌گرفته برای اجرای بهتر طرح عادلانه‌سازی یارانه‌ها گفت: دولت قبل از اینکه وارد ارز ترجیحی بشود درباره سایر اقلام که ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد، جلسه گذاشت و ابعاد آن را بررسی کرد.

 وی درخصوص نرخ اقلام مرغ و‌ تخم ‌مرغ و‌ لبنیات افزود: در جلسه امروز درباره این موارد تصمیم‌گیری می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، میادین میوه و تره بار برای عرضه گوشت منجمد گوسفندی با قیمت هر کیلوگرم ۸۵ هزار تومان و گوشت منجمد گوساله با قیمت هر کیلوگرم ۹۵ هزار تومان آمادگی دارند و به محض تحویل آن از سوی مبادی مربوطه نسبت به توزیع آن بین شهروندان اقدام می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ضمن اعلام دلایل گرانی گوشت مرغ در تهران گفت: عدم نظارت و افزایش تقاضا از جمله مهم ترین دلایل این امر است.

حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت مرغ زنده در سطح کشور بین ۱۹ هزار و ۷۰۰ تا ۲۱ هزار تومان است، گفت: افزایش هزینه مولفه های تولید قیمت تمام شده را بالا برده و بسیاری از تولیدکنندگان یا قادر به خرید نهاده های دامی مورد نیاز خود نبوده اند یا خریده اند و هنوز بارگیری انجام نشده است.

وی اضافه کرد: قیمت مولفه های تولید از جمله واکسن و دارو و جوجه یکروزه گوشتی و حمل و نقل در هفته های اخیر افزایش چشمگیری داشته و هم اکنون قیمت تمام شده تولید مرغ برای تولیدکنندگان بیش از ۲۱ هزار تومان است.

اسدالله نژاد تصریح کرد: به دلیل اینکه تولیدکنندگان مرغ را با قیمت ۱۹ هزار و ۷۰۰ تا ۲۱ هزار تومان عرضه می کنند قیمت برای مصرف کننده نهایی نیز باید حدود ۳۱ هزار تومان باشد.

وی با اشاره به افزایش قیمت مرغ در تهران تا حدود ۴۰ هزار تومان گفت: عدم نظارت و افزایش تقاضا از جمله مهم ترین دلایل این مساله است ضمن اینکه در ایام تعطیلات قرار داریم و در این ایام معمولا حمل و نقل با مشکلاتی مواجه می شود.

اسدالله نژاد ادامه داد: با توجه به جوجه ریزی انجام شده روزانه حدود ۸۱۰۰ تن مرغ در کشور تولید می شود که این رقم جوابگوی نیاز کشور است اما عدم نظارت از کشتارگاه تا واحد صنفی نیز می تواند یکی از دلایل گرانی مرغ در تهران باشد چرا که در استانهای دیگر چندان مشکلی در این زمینه وجود ندارد و مردم به راحتی می توانند این کالا را با نرخ مصوب تهیه کنند.

بررسی های میدانی حاکی از آن است که هر کیلوگرم مرغ گرم در بازار تهران ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خورده است.

عرضه مرغ در بازار از ابتدای امسال با مشکلات عدیده‌ای مواجه بوده است؛ در فروردین ماه ۱۴۰۰ همزمان با ورود دلالان به بازار مرغ و فروش مرغ قطعه‌بندی با نرخ های نجومی توسط فروشندگان و کمبود عرضه مرغ در بازار قیمت این کالای اساسی در بازار سر به فلک کشید و این اتفاق در حالی افتاد که مرغداران روز به روز ضررهای بیشتری را متحمل شده و خواستار افزایش قیمت مرغ به کیلویی ۲۴ هزار تومان شدند.

در راستای این اتفاق توزیع مرغ دولتی آغاز شد؛ در این ایام به صورت محدود مرغ دولتی در تهران و سایر روستاها توزیع شد، اما با صف‌های طولانی و چند ساعته همراه بود.

بررسی های به عمل آمده حاکی از آن است که توزیع مرغ دولتی نتوانست چاره‌ساز شود و با گذشت ماه‌ها روند صعودی قیمت مرغ شدت بیشتری گرفت؛ در بحبوحه گرانی‌ها کمبود نهاده عامل اصلی گرانی مرغ، در سطح کشور مطرح می‌شود و اغلب مسئولان هم این دلیل را باعث افزایش قیمت می‌دانند.

به گفته محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی یکی از دلایل اصلی گرانی مرغ، کمبود نهاده است و این مشکل روز به روز هم بیشتر می‌شود.

وی در این خصوص می‌گوید: تأخیر در ارسال نهاده‌ها دلیل اول است به گونه‌ای که نهاده‌هایی که مرغداران در سامانه بازار گاه خریداری می‌کنند گاه ۳۰ تا ۳۵ روز بعد به دستشان می‌رسد و همین قضیه باعث شده مرغداران برای تأمین نهاده‌های موردنیاز خود به بازار آزاد مراجعه کنند که آن‌ها را در تأمین نقدینگی خود دچار مشکل کرده است، چراکه مجبورند برای خرید نهاده به بازار آزاد مراجعه کرده و هزینه‌های گزافی را بپردازند بنابراین مشکل اصلی، تأمین نهاده است.

گرانی قیمت مرغ به ۱۴۰۰ محدود نشد

در هفته‌های پایانی سال ۱۴۰۰ اتفاق دیگر در سطح اقتصاد کلان کشور رخ داد که بازار کالاهای اساسی را بیش از پیش متشنج کرد و آن نیز حذف ارز ترجیحی بود.

در اواسط اسفند ماه لایحه حذف ارز ترجیحی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و این امر بازار کالاهای اساسی و به خصوص بازار مرغ و گوشت را متشنج کرد؛ طبق بررسی های میدانی به عمل آمده هر کیلوگرممرغ گرم در حال حاضر در بازار تهران در یک قدمی ۴۰ هزار تومانی قرار گرفته است و به قیمت ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش می شود.

گفتنی است که پرویز فروغی کارشناس حوزه دام و طیور در خصوص حذف ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ گفت: مقداری از ارز ترجیحی به بیراهه رفت اما اینکه بگوییم همه آن اینطور بوده است غلط است. نهاده‌های مرغداری ها با این ارز تامین می‌شد و اگر شما ارز ترجیحی را حذف کنید تورم زیادی را ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: موضوع انحراف چیزی نیست که دولت بخواهد به آن علت ارز ترجیحی را حذف کند. اینکه عده‌ای بخواهند از واردات حمایت کنند باید به فکر مرغداری های داخل نیز باشید. فرض کنید کسی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن نهاده تامین می‌کند اگر ناگهان قیمت نهاده به این میزان افزایش پیدا کند، قیمت مرغ به بیش از ۷۰ هزار تومان خواهد رسید مگر ممکن است با این کار قیمت تنها ۱۰ درصد افزایش پیدا کند؟