شاخص کل بورس تهران، امروز در ابتدای معاملات، با اُفت ۲۰۴ واحدی آغاز به کار کرد.

وضعیت بورس امروز 19 دی  | بورس ۲۰۴ واحد اُفت کرد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

تصور وضعیت بورس و سرمایه در سالهای پایانی ریاست جمهوری سابق، باعث سرمایه ها در سازمان بورس شد. این در حالی بود که وضعیت بورس تنها گمانی بود که محقق نشد و نه تنها وضعیت بورس محقق نشد، بلکه ریزش شاخص های بورس باعث شد تا همگان از بحث وضعیت بورس تنها توهمی وحشتناک را در ذهن خود داشته باشند. افشای تخلفات بورسی نیز البته باعث شد تا وضعیت بورس تبدیل به توقعی گردد که مجال تبدیل شد به واقعیت را از دست بدهد.

شاخص کل بورس تهران، امروز در ابتدای معاملات، با اُفت ۲۰۴ واحدی آغاز به کار کرد. شاخص کل بورس تهران، امروز یکشنبه (۱۹ دی ماه) در ابتدای معاملات با اُفت ۲۰۴ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۳۶۲ هزار واحدی قرار گرفت.

وضعیت بورس امروز

در جریان بازار امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تقریبا ثابت ماند و رشد اندک ۰.۰۲ درصدی(معادل ۲۲۳ واحد) را تجربه کرد. دیگر نماگر اصلی بازار سهام یعنی شاخص هم‌وزن هم امروز ۰.۰۱ درصد رشد کرد. ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بااحتساب معاملات صورت گرفته در صندوق‌های سهامی به عدد ۲۴۳۹ میلیارد تومان رسید و از این میان شاهد خروج پول ۲۱۲ میلیارد تومانی از سوی کدهای حقیقی در کلیت بازار امروز بودیم که این موضوع امری منفی تلقی می‌شود.

بازار سهام امروز رفت و برگشت محسوسی را رقم زد. در پایان ساعت معاملاتی امروز بازار سهام در نیمه دوم خود با شیب منفی کار خود را به پایان رساند. از این حیثدر پیش‌بینی بورس فردا می‌توان این انتظار را داشت که بازار در نیمه اول خود در روز آتی معاملاتی عرضه‌ها، دست بالا را نسبت به تقاضا داشته باشد. اما به واسطه اینکه در پایان بازار امروز رنج مثبتی را در کلیت بازار مشاهده کردیم، می‌توان این پیش‌بینی را داشت که عرضه‌ها در بازار فردا به سرعت توسط تقاضا پوشش داده شوند.

از نظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار پس از اینکه روند نزولی خود را شکست می‌تواند پول‌بکی را به این خط روند تجربه کند. فلذا با توجه بوند معاملاتی امروز بازار می‌توان این موضوع را مطرح کرد که این پول‌بک تقریبا به پایان رسیده است. البته نکته مثبت دیگری که وجود دارد رسیدن شاخص کل به حمایت استاتیک خود در ناحیه ۱.۳۷۰ میلیون واحدی رسیده است و می‌توان واکنش امروز بازار را به این اتفاق نسبت داد.

در صورتی که این سطح از دست برود خط روند داینامیک و میانگین متحرک ۲۵ روزه شاخص کل را می‌توان مقاصد محتمل شاخص برای چرخش قیمتی دانست. با توجه به نزدیکی سطوح مطروحه به سطح فعلی شاخص نمی‌توان انتظار عمیقی را در کوتاه مدت برای شاخص کل امری بااحتمال بالا در نظر گرفت.

در لحظه به صدا درآمدن زنگ پایان ساعت معاملاتی امروز تعداد صف‌های فروش کاهش قابل توجهی را ثبت کرد و در سمت مقابل تعداد صف‌های خرید هم روند افزایشی داشت. بنابراین از این حیث می‌توان این پیش‌بینی را داشت که وضعیت مطلوب‌تری را احتمالا در بازار فردا شاهد باشیم.

اما نباید این موضوع را فراموش کنیم که نرخ دلار در بازار آزاد به موجب اخباری که از مذاکرات وین مخابره شد کاهشی بود. این موضوع در صورتی که ادامه یابد می‌تواند سبب شکل‌گیری موجی از عرضه در صنایع دلاری بازار سهام شود. به موجب آنکه بخش قابل توجهی از کلیت بورس تهران را شرکت‌های کامودیتی محور که فروش دلاری دارند در بر می‌گیرد، در صورت وقوع این سناریو احتمال مشاهده اصلاح در شاخص دور از ذهن نخواهد بود.

منتظر رشد بورس نباشید

محسن سیف زاده کارشناس بازار سرمایه در باره رشد بورس در کشور گفت: اکنون متهم اصلی بازار بورس نبود اعتماد است و به قولی از بین مردم فرار کرده است. ضمن اینکه دولت دلیلی نمی‌بیند که از بازار بورس درحال‌حاضر حمایت کند. این امر در دولت گذشته خیلی بهتر بود. دیدگاهی که دولت فعلی به بازار بورس دارد این است که پذیره‌نویسی را افزایش دهد. یعنی پول را به سمتی ثبت یک شرکت جدید ببرد.بسیاری از افرادی که به بازار وارد شده بودند از بازار با خاطره تلخ از آن خارج شدند، دارندگان سرمایه‌های سنگین هم به علت ترس از بستن کد یا سیاست‌های ناگهانی دولت اقدام به خرید نمی‌کنند. بازار در خلأ برجامی گیر کرده است شاید منتظر بودجه انقباضی دولت هم برای سال آینده احتمال از سرعت رشد دلار کمی بکاه

وی در پایان اظهار کرد: بعد از افت زیادی که در بازار ایجاد شده است ما شاهد اشباع فروش هستیم. می‌شود در هفته آینده انتظار داشت که یک بازار متعادل تری را شاهد باشیم اما باید گفت که نباید شاهد رشد آنچنانی بازار باشیم

متهم اصلی بورس فرار کرد!

با اینکه آخرین روز معاملاتی برای بورس سبز تمام شد اما بازار سهام هفته رو به افتی را پشت سر گذاشت. در حالی که انتظار می‌رفت با تعیین تکلیف بودجه، برجام و بازگشایی نمادهای خودرویی بازار سهام تغییر رویه بدهد اما انگار بورس این روزها به جز ورود نقدینگی به بازگشت اعتماد نیز نیاز دارد.

معاملات روز چهارشنبه متاثر از خبر سقف‌گذاری قیمتی برای نرخ سوخت صنایع بزرگ فولادی، روند رو به رشدی را شروع کرد و کورسوی امیدی را به برگشت نصفه نیمه بازار ایجاد کرد اما پس از گذشت چندی از شروع معاملات، عرضه‌ها مانند روزهای قبل‌تر قدرت خود را به رخ بازار کشیدند و دوباره بیشتر سهام به سمت منفی عقب نشینی کردند. به هرحال به نظر می‌رسد که فعلا بازار سرمایه بهانه اصلی خود را برای برگشت پیدا نکرده و ممکن است تا اتمام تمامی ابهامات، روندی خنثی و حتی کمی ریزشی را دنبال کند. ابهاماتی نظیر نرخ دلار و مذارکرات برجامی. ضمن اینکه با در هفته گذشته ما شاهد تقدیم لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس بودیم که تاثیر عمده‌ای بر روند بازار سرمایه داشت. حال سوال این است که بازار در هفته جاری به کدام سو خواهد رفت. برای رسیدن به این سوال ما در گسترش نیوز گفت‌وگویی داشتیم با یک کارشناس بازار سهام. برای خواندن مشروح این گزارش با ما همراه باشید:

خروج سنگین از  بورس

وی درباره روند بازار در هفته گذشته اظهار کرد: بازار از اواخر آبان ماه شروع به اصلاح و کاهش قیمت‌ها کرد. اکنون نزدیک به یک ماه است که بازار یک روند نزولی را در پی گرفته است. از طرفی مشاهده می‌شود که در بازارهای موازی هم شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم و یک واگرایی بین بورس و بازارهای دلار و طلا پیش آمده است.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که در بازار سرمایه یکسری محرک‌های سیاسی و اقتصادی وجود دارد که باعث نوسان می‌شود اما باید پول و سرمایه هم در بازار باشد. درحال‌حاضر ما روزانه شاهد خروج سنگین پول و سهامدار از بازارسرمایه هستیم. اعتماد کلیدگمشده بورس ایران است و دیگر کسی به دنبال یافتن این کلید نیست.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نکته قابل تاسف این است که حتی سهام ارزنده هم دیگر خریدار ندارد و شاهد خروج سهمگین پول است. کاری که اکنون سهامداران انجام می‌دهند، توجه به روند تورم است. یعنی به روند صعودی دلار و سقوط بورس نگاه می‌کنند و تصمیم به خروج از بازار می‌گیرند. از طرفی دیگر نوساناتی که در بازار دلار شکل گرفته، بهره گرفته شده از روند مذاکرات است و نمی‌شود گفت که تاثیر اقتصادی برآن نقش داشته است.