در ادامه جزئیات نهایی از واریز رتبه بندی معلمان را بخوانید.

واریز معوقات رتبه بندی معلمان آغاز شد | خبر خوش نوروزی دولت برای معلمان در راه است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

فرهادی درباره مطالبات فرهنگیان خرید خدمات آموزشی افزود: قبل از پایان سال ۱۴۰۲, دو ماه از معوقات رتبه بندی معلمان  این نیروها پرداخت خواهد شد و مابقی در سال آینده پراخت می‌شود.

قانون رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال توقف، در نهایت در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ با ۱۹۶ رأی موافق و ۲ رأی مخالف در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. سرانجام، در دولت سیزدهم و با عملیاتی شدن وعده آیت الله رئیسی، این قانون به اجرا درآمد و سهم مناسبی از بودجه کشور نیز به این امر تخصیص داده شد.

 علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره پرداخت حق‌التدریس معلمان اظهار کرد: مهر امسال ۳۴ هزار معلم بازنشسته اضافه تدریس و ۸۴ هزار معلم شاغل ساعات حق‌التدریس برداشتند.

وی افزود: در بهمن ماه دو ماه از مطالبات حق‌التدریس و تا پایان اسفند یک ماه دیگر از این مطالبات پرداخت خواهد شد و تلاش می‌کنیم تا قبل از پایان سال تحصیلی کل مطالبات حق‌التدریس معلمان را تسویه کنیم.

فرهادی درباره مطالبات فرهنگیان خرید خدمات آموزشی افزود: قبل از پایان سال ۱۴۰۲, دو ماه از معوقات این نیروها پرداخت خواهد شد و مابقی در سال آینده پراخت می‌شود.

معلمان شاغل و بازنشسته بابت ساعات حق‌التدریس ماه‌های مهر تا بهمن ۱۴۰۲ هنوز رقمی را دریافت نکرده‌اند.

علاوه بر این معلمان خرید خدمات آموزشی که جزو معلمان غیررسمی هستند از ابتدای مهر تا به امروز بدون حقوق و بیمه و قرارداد در مدارس مشغول به تدریس هستند!

فرهادی پیش از این و در آبان ماه از پرداخت حق‌التدریس معلمان هر دو ماه یکبار خبر داده بود.

او گفته بود: حق التدریس‌ها مثل اضافه کار کارمندان و طبیعی است که پایان هر ماه حق‌التدریس را پرداخت کنیم. اگر این پرداخت نمی‌شود ناظر به عدم تامین به موقع اعتبار در آموزش و پرورش است. اگر به موقع تامین اعتبار شود، انگیزه معلمان شاغل و بازنشسته در اخذ اضافه تدریس بالا می‌رود. امسال به نحوی برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم به شرط تامین اعتبار به موقع از سازمان برنامه و بودجه، حق‌التدریس‌ها را حداقل هر دو ماه یک‌بار پرداخت کنیم.

ئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که یک میلیون معلم در حال رتبه‌بندی هستند، گفت: با رتبه‌بندی معلمان حقوق آنها از ۳ تا ۷ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که به طور کلی هر معلم مشمول رتبه‌بندی ۳۰ درصد حقوقش مربوط به رتبه‌بندی می‌شود.

علیرضا منادی در توضیح آخرین وضعیت قانون رتبه‌بندی معلمان گفت: امروز یک میلیون معلم در حال رتبه‌بندی هستند و رتبه‌های آنها تعیین شده است؛ این قانون یکی از افتخارات مجلس یازدهم است که بعد از ۱۲ سال که از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می گذرد، این قانون را به تصویب رساند.

وی اضافه کرد: در این قانون رتبه‌بندی برای یک میلیون معلم پیش‌بینی شد که برای آنها ۵۰ همت منابع پیش‌بینی شده است اکثر معلمان رتبه‌بندی شده و اعتراضات هم مورد رسیدگی قرار گرفته که در نتیجه آن برخی از معلمان مشمول افزایش رتبه نسبت به قبل و برخی دیگر با تنزل مواجه شده و بعضی هم تغییری نداشتند.

میزان افزایش حقوق معلمان با اعمال رتبه‌ بندی معلمان

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: ایین‌نامه تدوین شده برای اجرای رتبه‌بندی اشکالاتی داشت که باعث کاهش رتبه‌ها می‌شد، این آیین‌نامه در کمیته تطبیق قوانین رد شد، در نتیجه با اصلاح آیین‌نامه، معلمان بر اساس حق‌شان رتبه‌بندی شدند اما با توجه به این‌که ما در ابتدای کار هستیم ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی رخ دهد که آنها هم رفع می‌شود همچون این‌که معلمی با ۳۰ سال سابقه رتبه آموزش‌یاری گرفته حال این‌که حق او استادمعلمی بوده است.

منادی گفت: طبق مصوبه دیوان محاسبات، رتبه‌بندی شامل کانون پرورشی فکری کودکان، مدارس استثنایی، پژوهش‌سراها و ۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس نمی‌شد که با دفاعیات ما، آنها هم مشمول می‌شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درعین حال گفت: در این بین حدود ۲ هزار کارمند مشغول در ادارات آموزش و پرورش داریم که مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند در صورتی که آنها معلم شده و به خدمت‌شان در مدارس ادامه دهند، شامل رتبه‌بندی هم خواهند شد برای آنها هم راهکار داریم تا مشکل حل شود.

وی رتبه‌بندی را یک کار بسیار ارزشمندی خواند و گفت: بعد از ۱۰۰ سال از تاسیس مدارس جدید تحولی در عرصه مدارس رخ نداده بود که رتبه‌بندی یک تحول واقعی بود. با رتبه‌بندی عنصر رقابت وارد آموزش و پرورش شد و علاوه بر آن شأن و منزلت معلمان حفظ شد و کیفیت آموزش هم ارتقاء پیدا می‌کند.