رکنا/ احکام صیغه زنان و دختران اهل کتاب چیست؟ در مطلب به آن می پردازیم.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

آیا یک مرد مسلمان می توان با یک  زن اهل کتاب ، ازدواج دائم کند؟ این پرسشی است که در سال های اخیر زیاد شنیده شده است. اما مروری بر نظر مراجع عظام تقلید، می تواند راهگشای این موضوع باشد.

قبل از هر چیز، باید اشاره داشت که اهل کتاب، عبارتی است در قرآن و منظور از آن کسانی است که به یکی از ادیان یهود، مسیحیت، زرتشتی و صابئین باور دارند.

با این توضیح، پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

حضرت امام خمینی (ره): به احتیاط واجب ازدواج دائم با زن هاى کافره اهل کتاب جایز نیست.

آیات عظام گلپایگانى (ره) و صافى گاپایگانی (مد ظله العالی): جواز ازدواج با زن اهل کتاب به طور دوام نیز خالى از قوت نیست ولى در صورت تمکّن از ازدواج مسلمه کراهت شدیده دارد؛ بلکه در این صورت احتیاط ترک نشود.

آیات عظام خوئى (ره) و تبریزى (ره): بنا بر احتیاط استحبابى، عقد دائمى با آنها ننماید و بعضى از فِرَق از قبیل خوارج و غُلات و نواصب که خود را مسلمان مى دانند، در حکم کفّارند، و مرد و زن مسلمان نمى‌‌توانند با آنها به طور دائم یا انقطاع ازدواج نمایند.

آیت الله نورى همدانی (مد ظله العالی): بلکه ازدواج آنها بطور دوام نیز بنا بر أقوى جایز است ولى این احتیاط ترک نشود که در صورتى اقدام به ازدواج بطور دوام با آنها بکند که متمکن از ازدواج با زن مسلمان نباشد.

آیت الله فاضل لنکرانی (ره): مرد مسلمان نمى‌‌تواند با زنهاى کافره به طور دائم ازدواج کند، حتّى اگر یهودیّه یا نصرانیّه باشند بنا بر احتیاط واجب؛ ولى  صیغه  کردن زنهاى یهودى و نصرانى مانعى ندارد.

آیت الله مکارم شیرازی (مد ظله العالی): مرد مسلمان نمى‌‌تواند بنا بر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولى ازدواج موقّت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصارى مانعى ندارد.

آیت الله بهجت (ره): مرد مسلمان نمى‌تواند با زنان کافرى که اهل کتاب نیستند ازدواج کند، ولى با زنانى که یهودى و یا نصرانى باشند، موقّتاً به صورت صیغه مى‌‌تواند ازدواج نماید.

آیت الله سیستانى (مد ظله العالی): مرد مسلمان نمى‌‌تواند با زنهاى کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند؛ ولى صیغه کردن زنهایى که یهودى یا نصرانى هستند مانعى ندارد، و بنا بر احتیاط لازم عقد دائمى با آنها ننماید.