ایرنا/ رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور یکی از دغدغه‌های مشترک، سازمان متبوع خود و سازمان جغرافیای نیروهای مسلح را ولنگاری تولید داده‌های مکانی کشور توسط شرکت‌های خارجی و ضعف در نگهداری و صیانت از آن در برخی دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: دشمن در زمینه جمع‌آوری داده‌های مکانی بسیار فعال است.

هشدار سردار جلالی درباره ولنگاری در صیانت از داده‌های مکانی کشور
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار غلامرضا جلالی در ابتدای مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری پدافند غیرعامل و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، به بازدید از نمایشگاه دستاورها و توانمندی‌های سازمان جغرافیای نیروهای مسلح پرداخت و در جریان آخرین ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نوین این سازمان قرار گرفت.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در این مراسم با بیان اینکه ماموریت سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح می‌تواند در بسیاری از حوزه‌ها با یکدیگر هم‌افزایی و هماهنگی داشته باشد، افزود: طبیعتا وقتی ماموریت‌های ما در کشور، رصد و احصای تهدیدات، مخاطرات و آسیب‌پذیری‌ها و انجام اقدامات برای کنترل، رفع و مقابله با آنها در کشور است، حوزه داده‌های مکانی در این میان بسیار کمک کننده و ارزشمند است.

ولنگاری در تولید و توزیع داده‌های مکانی دغدغه‌ مشترک دو سازمان

جلالی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مشترک ما، ولنگاری تولید و توزیع داده‌های مکانی توسط شرکت‌های خارجی و ضعف در نگهداری و صیانت از آن در برخی دستگاه‌های اجرایی است، تصریح کرد: واقعیت این است که دشمن در زمینه جمع‌آوری داده‌های مکانی بسیار فعال است و این موضوعی است که هرگز نباید از آن غفلت کرد.  

وی تصریح کرد: وقتی ظرفیت‌های تولید و پردازش داده‌های مکانی در سازمان جغرافیایی و شرکت‌های بخش خصوصی داخلی وجود دارد درست نیست از خارجی‌ها استفاده کرد که هم هزینه بالا و هم خطر نشت و درز اطلاعات وجود دارد.  

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین، رصد تهدیدات، احصای آسیب پذیری‌ها، رصد مخاطرات مرتبط با داده‌های مکان مرجع را یکی دیگر از ظرفیت‌های مشترک همکاری با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اعلام کرد.

در حوزه رصد تهدیدات می‌توان از ظرفیت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح استفاده کرد

جلالی ادامه داد: در حوزه رصد تهدیدات، تحولات و تغییرات اقلیمی نیز می‌توان از ظرفیت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح استفاده کرد.

رصد ماهواره‌ها به منظور مقابله با تهدیدات و لزوم توجه به الزامات پدافند غیرعامل در حوزه ناوبری و تحلیل مخاطرات زیرساختی نیز از جمله دیگر حوزه‌های همکاری مشترک دو سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تاکید رهبر معظم انقلاب بر اشراف اطلاعاتی قوی است

سرتیپ دوم مجید فخری رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نیز در این بازدید اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره به اشراف اطلاعاتی قوی تاکید دارند که سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نقشی کلیدی در این میان ایفا می‌کند به طوری که سعی شده، همواره در حوزه ماموریتی خود (با وجود تمام محدودیت‌ها)، داده‌های به روز و با حداقل خطا را در اختیار داشته باشد.

وی با اشاره به ارزش بالای اطلاعات مکانی در جهان توضیح داد: در حال حاضر در دنیا سرمایه‌گذاری عظیمی در این حوزه در حال انجام است که باید به آن توجه جدی داشت.

تعدد متولی ارائه داده‌های مکانی مخاطره‌آمیز است

فخری با اشاره به تاریخچه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: در حال حاضر، نهادها و سازمان متعددی در کشور متولی داده‌های مکانی هستند که این خود مخاطرات متعددی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به تهیه سند راهبردی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اظهار کرد: این سند مورد تایید وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار گرفت و این سند به عنوان نقشه راه پیش روی سازمان است که همه برنامه‌های آتی و ماموریت‌های خود را با این سند به پیش خواهیم برد.

در حاشیه این مراسم، تفاهمنامه همکاری میان سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به امضا رسید.

این تفاهمنامه با هدف همکاری و تعامل علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و تبادل اطلاعات مکانی بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در جهت استفاده از امکانات و توانمندی‌های علمی، نیروی انسانی و اطلاعاتی، تجربه و تخصص به امضای، سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی و امیر مجید فخری رسید.