اهمیت به فاکتورهای زیبایی امروزه از جایگاه ویژه ای در میان افراد جامعه پیدا کرده است و در این میان دیگر جراحی فقط به منظور درمان مشکلات اورژانسی پزشکی انجام نمی شود. جراحی های زیبایی به خوبی جای خود را در میان انواع جراحی باز کرده است.

چگونه چهره زیباتر داشته باشیم؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

اجزای زیبایی پذیر صورت شامل جراحی فک ، گونه ، چانه ، لب و غیره می باشند.

 

جراحی زیبایی چشم

جراحی زیبایی چشم باعث می شود که جوانی دوباره به صورت بازگردد و انواع مختلفی دارد:

 

جراحی درشت کردن چشم

برای درشت کردن چشم ها دو عمل زیبایی انجام می شود:

شکاف در گوشه داخلی یا اپیکانتوپلاستی که بیشتر برای چشم های کشیده و آسیایی ( مغولی ) کاربرد دارد و همراه با آن باید عمل رفع پف بالای پلک نیز برای ایجاد توازن در چشم ها انجام شود. این عمل به صورت کاملا سرپایی و زمان آن ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت به طول می انجامد. بعد عمل پلک ها متورم و کبود می شود و زمان بهبودی آن دو هفته زمان می برد.

شکاف در گوشه خارجی چشم یا کانتوپلاستی که برای خوش حالت کردن چشم ها انجام می شود و اصطلاحا عمل چشم گربه ای نامیده می شود. این عمل ریسک بالایی دارد و حتما باید تحت شرایط خاصی انجام شود.

 

2

جراحی زیبایی پلک

جراحی پلک، که بلفاروپلاستی نیز نامیده می شود می تواند کمکی برای انواع نگرانی ها باشد. از افتادگی پلک بالا گرفته تا پف زیر چشم. در این جراحی پوست و چربی های اضافه برای ایجاد پلک های صاف تر و تنگ تر حذف می شود. برای کاهش پف چشم و کیسه های زیر چشم می توان چربی را از یک نقطه به نقطه ی دیگر انتقال داد. فرآیند بهبود حدودا یک هفته طول می کشد، و جای بخیه نیز خیلی به چشم نمی آید.

 

عوارض جراحی زیبایی چشم

  • بد شکل شدن محل اتصال پلک بالا به پایین و نیاز به عمل جراحی مجدد
  • متقارن نبودن محل برش در دو طرف
  • باقی ماندن جای برش، افتادگی پلک یا آسیب رسیدن به قرنیه
  • امکان بروز حساسیت به بی حسی و ایجاد عفونت

 

زاویه دهی و زیبایی فک

زاویه دار کردن فک امروزه یکی از معیارهای زیبایی به حساب می آید. داشتن صورتی باریک و به فرم v مورد علاقه افراد بسیاری است. زیبایی فک باعث باریک به نظر رسیدن صورت می شود و در زیبایی صورت تاثیر زیادی دارد. عمل زاویه دار کردن فک به دو صورت انجام می شود:

 

3

روش های غیر جراحی برای زاویه دار کردن فک

روش های غیر جراحی برای زاویه دار کردن فک تزریق ژل , بوتاکس و چربی است. این روش اثرات سریعتری بر بیمار دارد و فرد بعد از تزریق می تواند به راحتی به خانه بازگردد. اما اثرات تزریق موقتی بوده و فرد باید بعد از مدتی دوباره برای تزریق ژل اقدام کند. تزریق بوتاکس در ناحیه موردنظر باعث می شود کوچکتر به نظر برسد و تزریق ژل و چربی باعث برجسته شدن آن محل می شود.

 

  • تزریق چربی برای زاویه دار کردن فک

    تزریق چربی به منظور متناسب شدن فک با سایر اجزای صورت انجام می شود. این روش به صورت سرپایی و با استفاده از آرام بخش داخل وریدی انجام می شود. بعد از تزریق چربی احتمال متورم شدن ناحیه موردنظر وجود دارد ولی بعد از چند هفته بهبود می یابد.

  • تزریق ژل برای برجسته کردن چانه

    قسمت هایی از چانه در زاویه سازی فک لازم است که برجسته شوند که این کار با استفاده از تزریق ژل امکان پذیر می شود.

  • تزریق فیلر برای زاویه دار کردن فک

    تزریق فیلر در ناحیه فک و قسمت پایینی صورت در زاویه دار کردن فک و زیبایی صورت تاثیر زیادی دارد. تزریق فیلر با استفاده از کرم بی حسی موضعی و در حد چند دقیقه انجام می شود.

  • تزریق بوتاکس برای زاویه دار کردن فک

    با تزریق بوتاکس اندازه عضلات بزرگ فک کاهش می یابد. این روش بدون درد و بیهوشی بوده و روشی سریع برای داشتن چانه ای ظریف و زیبا است.

 

زاویه دار کردن فک با استفاده از جراحی

کوچک کردن چانه

این عمل جراحی به منظور داشتن نیم رخی زیباتر انجام می شود. در این روش جراح در داخل دهان برشی ایجاد می کند و سپس با استفاده از ابزار مخصوص استخوان اضافه چانه را بر می دارد و محل نوک چانه را نسبت به قسمت های باقیمانده تغییر می دهد.

 

کوچک کردن فک پایینی

قسمت های برجسته استخوان علامت گذاری می شود و سپس با استفاده از مته مخصوص جراحی استخوان برش داده می شود و زوایای آن اصلاح می گردد.

 

کوچک کردن فک

در این روش فک های بزرگ و نامتقارن با برداشتن بافت اضافه اصلاح می شوند و هارمونی زیبایی به صورت داده می شود. این روش با هدف زاویه دارکردن صورت و ایجاد خطوطی زیبا در صورت انجام می شود.

 

جراحی بالا کشیدن ابرو

عمل جراحی بالا کشیدن ابرو که در دسته جراحی زیبایی صورت قرار میگیرد اغلب در افرادی که مایل به جوانسازی چهره، به ویژه در منطقه اطراف چشم هستند، انجام می شود. با افزایش سن پوست صورت شروع به از دست دادن کشش می نماید و چین و چروک در اطراف چشم، دهان و فک نمایان می گردد. جراحی بالا کشیدن ابرو می تواند با رفع افتادگی ابرو، چین و چروک پلک را نیز کاهش دهد و به سفت شدن پوست آن کمک نماید.

جراحی زیبایی بالا کشیدن ابرو معمولا برای افراد میانسال و بالاتر که به دلیل افزایش سن دچار افتادگی ابرو شده اند توصیه می شود. در بسیاری از موارد این جراحی به طور همزمان با جراحی پلک انجام می شود تا اثربخشی آن در چشم ملموس تر باشد. انواع روش‌های بالا کشیدن ابرو عبارتند از تزریق بوتاکس، استفاده از لیزر، هایفوتراپی، لیفت با نخ و لیفت با جراحی.

 

جراحی لب

جراحی زیبایی لب با هدف برجسته کردن و قلوه ای کردن لب ها انجام می شود.این جراحی زیبایی در بیمارستان یا مطب مجهز انجام می شود و حدود 90 دقیقه طول می کشد.

البته برای زیبا و جذاب کردن لب ها روش های دیگری مانند : تزریق ژل ، تزریق چربی نیز وجود دارد.

 

پروتز چانه

جراحی چانه یا پروتز چانه یک راه تاثیر گذار است که برای بهبود دادن حاشیه های صورت و ایجاد یک نیمرخ زیبا تر استفاده می شود. جراحی چانه یا پروتز چانه یک جراحی ساده است که برای تغییر ساختار زیرین صورت و ایجاد تعادل برای اجزای صورت از ایمپلنت استفاده می کند. این جراحی گاهی اوقات با جراحی زیبایی بینی ترکیب می شود تا بتواند نیمرخ زیباتر و متعادل تری را برای بیمار ایجاد کند.

روش های جایگزین دیگری که می تواند بجای ایمپلنت استفاده شود یا همراه با ایمپلنت انجام شود عبارتند از : فیلر های تزریقی و جراحی فک

 

جراحی بینی

یکی از رایج ترین عمل های زیبایی صورت جراحی زیبایی بینی است. این عمل به گونه ای انجام می شود که پزشک شکل بینی را متناسب با اجزا صورت تغییر می دهد. عمل بینی یا رینوپلاستی یکی از جراحی های زیبایی صورت است که در میان نوجوانان محبوبیت زیادی دارد ولی بهترین زمان انجام عمل بینی بعد از اتمام سن بلوغ است به دلیل اینکه ممکن است بعد از عمل دوباره سایز بینی بزرگ شود. عمل زیبایی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود و نقایصی مانند بزرگی و پهن بودن بینی , کج شدگی در اثر ضربه و قوز روی آن توسط پزشک جراح اصلاح و برطرف می شود. در روش بسته عمل زیبایی بینی هیچ برشی در کنار پره ایجاد نمی شود ولی در روش باز دقت عمل بیشتر است و برای رفع انحراف بینی بیشترین کارایی را دارد. دوره نقاهت عمل زیبایی بینی یک الی سه هفته زمان می برد اما شکل نهایی بینی بعد از یک سال مشخص می شود.

 

4

عوارض جراحی بینی

  • خونریزی ، آبریزش یا اختلال در حس بویایی
  • بد شدن ظاهر بینی , تنگ شدن و متفاوت بودن سوراخ های آن و نیاز به جراحی مجدد
  • ایجاد علایم آلرژی در فرد که در درازمدت برطرف می شود.

 

جراحی زیبایی گوش

جراحی زیبایی گوش یا آتوپلاستی یکی دیگر از انواع جراحی زیبایی صورت است که در بزرگسالان و کودکان انجام می شود, به منظور تغییر اندازه و بهبود فرم لاله گوش مانند برجستگی و نامساوی بودن آن و کوچک کردن گوش هایی که بیش از اندازه بزرگ هستند. آتوپلاستی با اصلاح کردن غضروف های پشت گوش قابل انجام است. با این عمل برجستگی گوش ها برطرف شده و به سر نزدیک تر می شوند. جراحی زیبایی گوش توسط متخصص گوش و حلق بینی و جراح پلاستیک انجام می شود.

 

عوارض جراحی زیبایی گوش

  • امکان بروز عفونت در محل جراحی
  • متقارن نبودن گوش ها و نیاز به عمل جراحی مجدد
  • بروز درد که با استفاده از داروهای مسکن برطرف می شود.

 

رفع غبغب

غبغب یک لایه چربی است که در زیر چانه شکل می گیرد. دلایل وجود غبغب می تواند به خاطر اضافه وزن, شل شدن پوست و یا ویژگی ها ژنتیکی باشد. روش های مختلفی برای رفع غبغب وجود دارد از جمله:

 

جراحی زیبایی رفع غبغب

جراحی غبغب یک روش جراحی زیبایی صورت است که در این روش یک برش در زیر چانه جایی که قابل مشاهده نباشد ایجاد می شود سپس پوست آن بالا آورده می شود تا جایی که به چربی دسترسی داشته باشند و در نهایت چربی با لیپوساکشن و مستقیما برداشته می شود. در جراحی زیبایی غبغب عوارضی مانند بی حسی , تورم و کبودی وجود دارد.

 

بعد از عمل جراحی غبغب برای جلوگیری از جمع شدن مایع در زیر پوست لازم است که از گن بعد از جراحی برای بهبود سریعتر استفاده شود. در بین آن ها گن غبغب و جراحی صورت برای کاهش تورم و خونریزی بسیار مفید است.

 

رفع غبغب با مزوتراپی

در مزوتراپی با تزریق میکرو در ناحیه انباشت چربی سلول های چربی براساس واکنش های شیمیایی تخریب می شود. تزریق کاملا بی درد است و در صورت نیاز از کرم بی حس کننده استفاده می شود.

 

رفع غبغب با لیپولیز تزریقی

در این روش ماده ای به زیر چانه تزریق می شود که سلول های چربی زیر چانه را تخریب می کند و دیگر امکان تجمع چربی در آن وجود ندارد.

 

رفع غبغب با لیپوساکشن لیزری

این روش نسبت به روش های جراحی زیبایی غبغب کم ضرر و ایمن تر است و لیزر باعث سفت شدن پوست می شود و از افتادگی آن جلوگیری می کند. در این روش چربی انباشته شده در ناحیه غبغب با استفاده از اشعه لیزر از بین می رود.

 

رفع غبغب با هایفو تراپی

یک روش موثر برای از بین بردن غبغب هایفو می باشد. که در هایفوتراپی علاوه بر از بین بردن چربی یک عمل لیفتینگ پوست ازطریق کلاژن سازی در پوست انجام می شود.

 

رفع غبغب با لیپوماتیک

در لیپوماتیک بافت سلول های چربی با ایجاد ارتعاش لوله های مخصوص تخریب شده و از ناحیه غبغب تخلیه می شود. لیپوماتیک عوارضی مانند سوختگی پوست ندارد.

 

لیفت پوست صورت

برای جوانی و شادابی پوست لیفت پوست بهترین گزینه است. در این جراحی زیبایی صورت , پوست اضافی آن برداشته می شود و روی عضلات و لایه های عمیق تر پوست کار می شود. لیفت پوست از ناحیه کناره های گوش انجام می شود. لیزر درمانی و بوتاکس گزینه های ساده تری نسبت به لیفت پوست صورت هستند.

 

گونه گذاری

جراحی گونه یکی دیگر از انواع جراحی زیبایی صورت است که با هدف بهبود ظاهر گونه و برجسته کردن آن انجام می شود.

افرادی که برای جراحی گونه مراجعه می کنند یا افراد جوانی هستند که دچار ضعف استخوان گونه هستند یا افراد میانسالی که با گذشت زمان گونه آن ها تحلیل رفته است.

 

گونه گذاری با تزریق چربی

در این روش برای حجیم کردن گونه از چربی خود بدن فرد استفاده می شود. بافت چربی برای تزریق از ناحیه ای از بدن توسط ساکشن تهیه می شود و به مدت یک سال قابل استفاده است و طی ۳ الی ۴ جلسه در سال در گونه تزریق می شود. تزریق چربی برای گونه گذاری عارضه ای نداشته و ماندگار و کم هزینه است.

 

گونه گذاری با تزریق ژل

این روش نسبت به روش تزریق چربی عوارض زیادی دارد چراکه تزریق ژل یک بافت خارجی است و می تواند باعث بروز عفونت یا افتادگی صورت شود. ژل هایی که برای تزریق در گونه استفاده می شوند حتما باید دارای مجوز بهداشت و درمان باشند. مدت ماندگاری تزریق ژل از ۸ ماه تا ۲ سال می باشد.

 

گونه گذاری با پروتز

پروتزی که برای گونه گذاری استفاده می شود از جنس سیلکون است که با برش هایی کوچک در داخل دهان یا زیر پلک قرار داده می شود. پروتز یک روش دایمی برای گونه گذاری است و توسط جراحان پلاستیک انجام می شود. مدت زمان انجام این عمل یک ساعت است و بهتر است که با بیهوشی انجام شود. دوره نقاهت گونه گذاری با پروتز یک ماه است.

 

گونه گذاری با جراحی

گونه گذاری با استفاده از جراحی برای افرادی کاربر دارد که استخوان گونه آنها در دو طرف شکسته شده و یا دارای فرورفتگی باشد. این عمل با بیهوشی عمومی انجام می شود و به دلیل عوارضی که بر ساختمان حدقه چشم دارد جراحان فک و صورت کمتر از این روش استفاده می کنند.

 

گونه گذاری با تزریق چربی

در این روش برای حجیم کردن گونه از چربی خود بدن فرد استفاده می شود. بافت چربی برای تزریق از ناحیه ای از بدن توسط ساکشن تهیه می شود و به مدت یک سال قابل استفاده است و طی ۳ الی ۴ جلسه در سال در گونه تزریق می شود. تزریق چربی برای گونه گذاری عارضه ای نداشته و ماندگار و کم هزینه است.

 

گونه گذاری با تزریق ژل

این روش نسبت به روش تزریق چربی عوارض زیادی دارد چراکه تزریق ژل یک بافت خارجی است و می تواند باعث بروز عفونت یا افتادگی صورت شود. ژل هایی که برای تزریق در گونه استفاده می شوند حتما باید دارای مجوز بهداشت و درمان باشند. مدت ماندگاری تزریق ژل از ۸ ماه تا ۲ سال می باشد.

 

گونه گذاری با پروتز

پروتزی که برای گونه گذاری استفاده می شود از جنس سیلکون است که با برش هایی کوچک در داخل دهان یا زیر پلک قرار داده می شود. پروتز یک روش دایمی برای گونه گذاری است و توسط جراحان پلاستیک انجام می شود. مدت زمان انجام این عمل یک ساعت است و بهتر است که با بیهوشی انجام شود. دوره نقاهت گونه گذاری با پروتز یک ماه است.

 

گونه گذاری با جراحی

گونه گذاری با استفاده از جراحی برای افرادی کاربر دارد که استخوان گونه آنها در دو طرف شکسته شده و یا دارای فرورفتگی باشد. این عمل با بیهوشی عمومی انجام می شود و به دلیل عوارضی که بر ساختمان حدقه چشم دارد جراحان فک و صورت کمتر از این روش استفاده می کنند.

 

جراحی لیفت گردن

این جراحی نیز در دسته جراحی زیبایی صورت است که بافت سست شده و افتاده ی گردن نتیجه ی ضعیف شدن ماهیچه های گردن است. با جراحی لیفت گردن یا جراحی غبغب می توان پوست و بافت شل شده ی زیر گلو را که اثر افزایش سن فرم خود را از دست داده است احیا کرد. یک جراح می تواند این مشکلات را به وسیله ی تعدیل و حذف ماهیچه های گردن و خارج کردن چربی ها برطرف کند. لیفت گردن معمولا همراه با لیفت صورت انجام می شود. مانند سایر جراحی ها احتمال خیلی کمی برای عفونت وجود دارد که با دارو می توان جلوگیری کرد. دوران نقاهت نیز حدودا دو هفته طول می کشد.

 

جراحی زیبایی برداشتن خال

برداشت خال به دو روش لیزر و جراحی انجام می شود که روش جراحی شامل سه حالت، خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی است. احتمال برگشت خال در روش جراحی بسیار کم و نادر است. همچنین خال هایی که احتمال بدخیمی آن ها وجود دارد حتما باید توسط جراحی خارج شوند و برای بررسی به آزمایشگاه فرستاده شوند. زیرا لیزر خال را تخریب می کند و امکان آزمایش و بررسی آن وجود ندارد.

دکتر رضا امیرزرگر متخصص جراحی فک و صورت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزکشی تهران و عضو انجمن جراحان فک و صورت ایران با مهرات، تجربهو تخصص و همچنین با تجهیزات و امکانات لازم جهت انجام اینگونه جراحی ها در این زمینه به بیماران خدمت رسانی می کند.