تصمیم درخانه عبدالله نوری
استعفای نجفی تصمیم اصلاح‌طلبان بود
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مثلث: محمد‌علی نجفی از شهرداری تهران رفت. او البته در واپسین روزهای سال گذشته اعلام کرده بود که بنا ندارد دیگر در بهشت بماند. سال جدید که آغاز شد همه منتظر بودند تا شورای شهر تهران تصمیم نهایی خود را در مورد ماندن یا رفتن محمد‌علی نجفی اعلام کند. همزمان خبرها حکا‌یت از آن داشت که لابی‌های سنگینی در اتاق‌های محرمانه اصلاح‌طلبان برای تعیین تکلیف این کرسی مهم در جریان است. برخی اما می‌گفتند چهره‌های ارشد جناح تصمیم به ماندگاری نجفی در شهرداری گرفته‌اند.

   هراس از سرنوشت شورای شهر اول

در میان کسانی که با رفتن محمد‌علی نجفی مخالفت می‌کردند و البته در میان کسانی که به وضع موجود نیز با ماندگاری محمد‌علی نجفی انتقاد داشتند، یک دلهره مشترک وجود داشت. آنها معتقد بودند که زمان به عقب باز‌گشته و باز اصلاح‌طلبان در قامت اعضاب شورای به وضعیت شورای شهر اول بازگشته‌اند. شورایی که خاطره‌ای تلخ را در اذهان عمومی جامعه برجای گذاشته و نقطه تاریکی در کارنامه سایت‌ورزی رسمی اصلاح‌طلبان به شمار می‌آید. از همین جهت بود که بحث‌ها در مورد شهرداری تهران به سطح بالای چهره‌های این جریان رسیده بود.

   استعفای اول

هر چه بود روز موعود فرا رسید. محمد‌علی نجفی به صحن شورا رفت و حکایت نماندنش را روایت کرد.

اعضای شورای شهر تهران روز یکشنبه اولین جلسه رسمی جلسه را برگزار کردند تا تکلیف استعفای محمد‌علی نجفی، شهردار تهران روشن شود‌؛‌ شهرداری که با تعبیر شهربانو امانی با لشکری از مدیران و معاونان در جلسه حاضر شده بود تا هر طور شده موافقت شورایی‌ها را بگیرد.

 شورای شهری‌های تهران مثل روز اول مخالف بودند و اصرار کردند که نجفی بماند. به نظر آنها بیماری دلیل کافی برای استعفا نبود. از همین‌رو یا مثل صدراعظم‌نوری می‌گفتند نجفی نیز مثل دیگر رجل سیاسی دارای این بیماری به کار خود ادامه دهد یا مثل الویری تاکید می‌کردند که دلیل استعفا روشن شده و با مردم

 صریح سخن گفته شود.

 محسن هاشمی: همگن با خواسته مردم عمل کنیم

جلسه صبح شورای شهر تهران با حرف‌های محسن هاشمی، رئیس شورا آغاز شد. او بعد از اعلام دستور جلسه که همان رسیدگی به موضوع استعفای نجفی بود، گفت: «متاسفانه در فضای مجازی نکات و مسائلی مطرح شد که همه قابل احترام هستند اما دو نکته مهم وجود دارد که جزو تلقی‌های اشتباه محسوب می‌شود. اولین نکته عدم حمایت از نجفی توسط شورا است. شورا از همان روز اولی که به نجفی رای داد تا امروز از حمایت خود دریغ نکرده است و خود شهردار نیز در جلسات مختلف به این مساله اذعان داشتند». هاشمی نکته دومی که در فضای مجازی به آن پرداخته شده را بن‌بست در مدیریت شهری با استعفای نجفی دانست و گفت: «اینکه برخی تصور می‌کنند که استعفای نجفی به معنای بن‌بست برای مدیریت شهری است یک تلقی منفی محسوب می‌شود همان‌طور که امام‌خمینی فرمودند مجلس در راس امور است و شورا نیز در راس مدیریت امور شهری به وظایف خود به خوبی عمل خواهد کرد». وی در انتها خاطرنشان کرد: رای و خواسته مردم برای ما همیشه در اولویت بوده و باید مواظب باشیم با نظرات و خواسته مردم همگن عمل کنیم.

   نجفی: از هر کرانه تیر جفا کردند روانه

محمد‌علی نجفی، شهردار تهران بعد از سخنان رئیس شورا پشت تریبون رفت و متن استعفای خود را قرائت کرد. او با بیان اینکه در وهله اول از حمایت‌ها و الطاف شورای شهر چه در روزهای اخیر و چه در هفت ماه فعالیتم و همچنین از حمایت‌های شهروندان و نمایندگان مجلس تشکر می‌کنم، گفت:«‌تیمی در این مدیریت شهری بود که با چالش‌های زیادی دست‌و‌پنجه نرم کرد و توانست کارنامه موفقی داشته باشد». شهردار تهران با بیان اینکه تیتر یک رسانه ملی سفره هفت‌سین 14 میلیون تومانی شورا بود در حالی‌ که این اتفاق رخ نداده بود و این در حالی است که به بدهی 52 هزار میلیارد تومانی پرداخته نشده است؛ گفت: «منشاء این بدهی‌ها نیز جای سوال است و در این میان مرا بیشتر مورد عنایت قرار می‌دادند و «از هر کرانه تیر جفا کردند روانه» که نهایتا یکی به هدف خورد».

   پیشنهاد نجفی برای انتخاب شهردار بعدی

نجفی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تشریح دلایل استعفای خود پرداخت و افزود: «مساله‌ای که موجب طرح این استعفا شد خارج از اداره من و مبتنی بر تقدیر الهی بود به شکلی که یک ماه قبل بر اساس اعلام پزشکان من مبتلا به بیماری شدم که هم مرحله درمان آن سخت است و هم پس از آن دوره‌ای طویل و طولانی را به همراه دارد. لذا استعفای خود را به شورای شهر تهران ارائه کردم. البته افرادی که از روز اول پیش‌بینی پیغمبرگونه‌ای برای استیضاح و رفتن من داشتند، خیلی از این رفتن ابراز خوشحالی نکنند‌ چرا‌که در آن زمان این افراد عنوان می‌کردند که نجفی مریض است و نمی‌تواند در این مسئولیت بماند. در حالی‌که در آن زمان مریض نبودم و اصلا بیماری قلب من مطرح نبود و بیماری که امروز به خاطر آن استعفا داده‌ام مسئله‌ای ‌است که ظرف یک ماه گذشته عارض شده و من از آن مطلع شده‌ام». وی ادامه داد: «بی‌تردید درمان من برای این بیماری بخش عمده‌ای از انرژی من را می‌گیرد و برای رتق‌و‌فتق امور شهرداری انرژی باقی نمی‌گذارد. لذا از اعضای شورا درخواست می‌کنم که اجازه دهند این بار را بر دوش برادر یا خواهر دیگری بگذارند. حفظ این مسئولیت با این بیماری خیانتی است بر امانتی که مردم به شورا سپرده‌اند و آنها نیز بخش اعظمی از آن را بر دوش من گذاشته‌اند. درخواست می‌کنم موضوع استعفای من را به مسائل سیاسی و محیطی و اطراف آن ارتباط ندهند. اصلی‌ترین علت این استعفا همین بیماری است که قابل جمع‌کردن نیست. البته عوامل مشدد همیشه وجود دارد. لذا پیشنهادها و توصیه‌هایی که در این مدت مبنی بر تعیین قائم‌مقام ‌یا اخذ مرخصی به من شده است برای من قابل قبول نیست».

نجفی تاکید کرد: «خوشبختانه در بین افرادی که در قالب رویکرد شورا قابل پذیرش هستند افراد شایسته و توانمند بسیاری وجود دارند و حتی در میان معاونین فعلی نیز افرادی هستند که می‌توانند بهتر از من مدیریت شهری را بر عهده بگیرند. به هر ترتیب اگر این وضعیت ادامه پیدا کند موجب وارد‌شدن لطمه به شهر و مدیریت شهری می‌شود و برخی فعالیت‌ها دچار سستی و رخوت خواهد شد».

نجفی باقی‌ماندن خود در پست شهرداری تهران را متحمل وارد‌شدن لطمه‌هایی به شهر و خودش دانست و افزود: «به من از دو جهت لطمه وارد می‌شود از یک سو به دلیل سیر درمان بیماری، قطعا به مدیریت شهری نمی‌توانم به درستی بپردازم و در نهایت کارنامه ضعیفی از من به جای می‌گذارد و از سوی دیگر سیر معالجه من هم با لطمه‌هایی مواجه می‌شود».

   با مردم صریح صحبت کنید

اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر تهران با استعفای نجفی مخالف بودند و هر یک به نحوی سعی کردند که آقای شهردار را راضی به ماندن کنند. مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید داشت که علت این استعفا هنوز برای او محرز نشده و نمی‌تواند بیماری باشد. او با بیان اینکه تغییر مدیریت در تهران مسئله ساده‌ای نیست، گفت: من تجربه تلخ شورای شهر اول را به یاد دارم که در آن زمان به علت اختلاف جدی بین شورا و شهرداری به عنوان شهردار استعفا دادم.

وی با بیان اینکه من به اعضای شورای شهر گفتم که اگر اعضا به این جمع‌بندی برسند من شهردار نباشم حتی برای یک لحظه هم نمی‌مانم، گفت: حجاریان امضا‌ هشت‌نفره از اعضای 15‌نفره شورا آورد که ‌روی انتخاب ملک مدنی به عنوان شهردار تهران نظر مثبت داشتند که همان‌جا ‌روی برگه A4 استعفا دادم و بعد با‌خبر شدم که با استعفای من موافقت شده است.

   بیماری رجل سیاسی

زهرا صدر‌اعظم‌نوری در مخالفت با استعفای شهردار تهران گفت: نجفی بیماری را عامل استعفای خود گفته است و بنده در یک خانواده‌ای زندگی می‌کنم که این بیماری را دارند و درک می‌کنم وقتی این  شرایط حاصل می‌شود شرایط روحی و جسمی نامناسب می‌شود و قطعا تصمیماتی گرفته می‌شود که بر اساس لطمات روحی است.

   نجفی زمینه را مهیا کرد

احمد مسجد‌جامعی، عضو شورای شهر تهران نیز یکی دیگر از مخالفان استعفای نجفی بود و گفت: نجفی انتخاب شورای شهری بود که با حساسیت و بررسی مسائل مختلف و با اکثریت آرا‌ منتخب شد. بنده ندیده‌ام که نجفی دچار اضطراب شود و این اعتماد به نفس موجب روحیه‌دادن به دیگر افراد مدیریت شهری

 شده بود.

   رسولی: درابتدا‌ گفتیم که تا آخر کار با ما بمانید

حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تمام 21 عضو شورا به شهرداری نجفی رای داده‌اند‌، گفت: «شهردار تهران هم‌رده با سران قوا است ما به فردی همچون نجفی نیازمند هستیم که از شرایط فعلی و گذشته شهر برون‌رفت داشته باشیم. ای کاش نجفی امروز در راستای سند تحویل و تحول گزارش‌های جدیدی را ارائه می‌دادند و می‌گفتند دستگاه‌های نظارتی چه اقدامی انجام داده‌اند».

   موافقت فخاری با استعفای نجفی

الهام فخاری عضو شورای شهر از معدود موافقان جلسه، دیروز بود و تنها از این استعفا ابراز تاسف کرد. او با بیان اینکه «‌شهری به جامانده از انحصارطلبی را تحویل گرفتیم». گفت: «شهری که از زیر زمین تا هوای آن پیش‌فروش شده. شهری که گذشته و آینده آن به فروش رفته است. مردم با حضور میلیونی تغییر در این روند را برگزیدند. مردم شاهد تغییر در مدیریت شهری بودند. مثل مناسبت نوروز و نوروزگاه‌ها که موجب شادی و رضایت مردم بود».

وی ادامه داد: «با توجه به شناخت از آقای نجفی اصل بر صداقت و احترام به تشخیص ایشان است. می‌توانیم استعفای ایشان را به معنای کناره‌گیری از مدیریت شهری تلقی نکنیم. من استعفای ایشان را به منزله باور ایشان به حق مردم بر شهر می‌دانم».

   بلاتکلیفی تهران جایز نیست

محمد‌جواد حق‌شناس، از دیگر موافقان استعفای نجفی بود و در جلسه ‌گفت: بنده از تصمیم نجفی دلخور و گلایه‌مند هستم «‌ما نباید تعهدمان را به مردم فراموش کنیم. 30 میلیون رأی پشت 21 نفر عضو شورای شهر تهران است و ما نمی‌توانیم شهر را بدون مدیر رها کنیم. امروز نجفی به این نقطه رسیده است که نمی‌تواند ادامه بدهد و ما باید ‌به این روند نگاه و تحولی که به مردم قولش را داده‌ایم پایبند باشیم. یک ساعت بلاتکلیفی برای شهر تهران حتی جایز نیست».

   پرده آخر؛ نجفی شهردار ماند

بعد از بیان نظرات موافقان و مخالفان استعفای نجفی، آقای شهردار از جلسه خارج و رای‌گیری آغاز شد. پیشنهاد ناهید خداکرمی این بود که برای شفاف‌سازی از رأی‌گیری کاغذی استفاده نشود «چرا‌که مردم باید بدانند چه کسانی رأی مخالف می‌دهند». این پیشنهاد پذیرفته نشد و امینی، نایب‌رئیس شورای شهر عنوان کرد که در آ‌یین‌نامه پیش‌بینی شده است که رأی برای استعفا و استیضاح با برگه و پنهانی باشد و بهتر است این آ‌یین‌نامه را رعایت کنیم و اعضای شورا نمی‌توانند بر خلاف آ‌یین‌نامه تصمیم‌گیری کنند. به هر ترتیب رای‌گیری انجام شد و 16 نفر از 20 عضو حاضر در جلسه با استعفای نجفی مخالفت کردند. به این ترتیب او در این روز در سمت خود ابقا شد.

   اعتراض بالا گرفت

رای به ماندن محمد‌علی نجفی اما بازخوردهای فراوانی داشت.

منتقدان ابقای نجفی و اصرار بر ماندگاری او با توجه به اذعان خودش در مورد بیماری را اتفاقی نادرست عنوان می‌کردند. از جمله این افراد احمد توکلی بود که گفت :«‌آقای نجفی خودش می‌گوید من بیمارم، محسن هاشمی هم تصریح می‌کند که پزشک نجفی به وی گفته نباید فشار، استرس و اضطراب ببیند و شهرداری هم جای این مسائل است. واقعا تعجب دارد که چرا دوباره وی را ابقا کردند. رفتارهای شورای شهر حاوی تناقض است. از طرفی رئیس شورا اعلام می‌کند شهردار بیمار است و محیط کاری برایش خطرناک است اما باز به همان شخص برای این مسئولیت رای می‌دهند. هیچ انسان عاقلی نباید شخصی با این شرایط را برای این مسئولیت انتخاب کند. نجفی که قبلا‌ معاونت ریاست‌جمهوری را بعد 6 ماه به‌دلیل بیماری ترک کرده بود، نباید برای این مسئولیت انتخاب می‌کردند اما حالا هم می‌خواهد از شهرداری برود نمی‌گذارند که جای تعجب دارد.»

مهدی چمران هم در واکنشی به این ماجرا گفت: «چگونه برخی از هر مشکلی می‌توانند یا می‌خواهند به نفع خود و مقاصد سیاسی‌شان بهره‌برداری کنند در حالی که استعفای آقای نجفی به زعم و تأکید خود ایشان تنها به دلیل بیماری است. آیا بیماری و عدم سلامت جسمی ایشان که به قول آقای نجفی که سه پزشک از ایشان کار‌نکردن و کناره‌گیری از کار را خواسته‌اند چگونه می‌توان به مسائلی نسبت داد که به هیچ‌وجه‌ با استعفای شهردار تهران ارتباطی ندارد! چرا شورای شهر بیماری نجفی را انکار می‌کند؟».

اما تندترین واکنش را دادستان کل کشور داشت. وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از عملکرد شورای شهر در بحث استعفای شهردار تهران اظهار کرد: «شورای محترم اسلامی شهر تهران این بساط سیاست‌بازی که راه انداخته‌اید چه معنایی دارد؟ وقتی شهردار رسما اعلام می‌کند که توان کار سنگین کلانشهر تهران را ندارم و به علت بیماری نمی‌توانم این کار را ادامه دهم این موضوع در دستور قرار می‌گیرد و آقای شهردار در جلسه رسمی شورای شهر می‌گوید که با این کیفیت ادامه کارم را خیانت می‌دانم؛ اما نوبت به رای گیری که می‌رسد با رای خود عنوان می‌کنند که شما مریض و ناتوان برای انجام کار نیستی و کار‌نکردنت خیانت است. تنوع و گستره کار در شهرداری تهران سنگین است و وقتی فردی عنوان می‌کند که به دلیل بیماری نمی‌تواند کار را ادامه دهد استعفایش در شورای شهر پذیرفته نمی‌شود. فردا اگر این آقای شهردار نتوانست مدیریت لازم را بر شهر تهران داشته باشد چه کسی مسئول است‌. بنده به عنوان مدعی‌العموم به شورای شهر تهران عنوان می‌کنم که مسئولیت این کار با شماست.»

او به شهردار تهران پیشنهاد داد که مجددا استعفای خود را تقدیم شورای شهر کند و گفت: «آقای شهردار باید مهلتی نیز تعیین کند و عنوان نماید که تا فلان روز در دفتر کارم هستم تا شهردار تعیین نمایید در غیر این صورت از فلان تاریخ مسئولیت شهرداری تهران را عهده‌دار نخواهم بود و قطعا آقای شهردار کسی شما را به این جهت تحت تعقیب قرار نخواهد داد.»

   پرده دوم ؛ استعفای دوم

درست در میانه‌ای که خیلی‌ها گمان می‌کردند داستان عجیب و غریب نجفی در شهرداری تهران به پایان رسیده و همه چیز به حالت عادی بازگشته است، خبرهای دیگری حکایت از آن داشت که بلوایی در اتاق‌های محرمانه جریان دارد. روز دوشنبه ارگان رسانه‌ای کارگزاران سازندگی اعلام کرد که نجفی مجددا استعفا داده است. این رسانه نوشت که نجفی این بار دیگر از شورای شهر موافقت خروج از بهشت را خواهد گرفت. ماجرا هم گویا پشت پرده‌ای داشته که سازندگی آن را این‌گونه روایت کرده است:«‌برخی از سران حزب اتحاد ملت به دیدار عبدالله نوری رفتند. بهانه دیدار ماندگاری محمدعلی نجفی در شهرداری تهران بود. آقای نوری یکی از سران موثر جبهه اصلاحات است و در این دیدار تاکید کرد که هم احزاب و هم اعضای شورای شهر باید موضوع کسالت و بیماری آقای نجفی، شهردار تهران را بپذیرند و آن را جدی بگیرند. او همچنین متذکر شد پرداختن به هر موضوعی غیر از بیماری نجفی، یک بحث حاشیه‌ای است و ما نباید به سراغ حاشیه برویم. عبدالله نوری نگران است که آنچه در شورای شهر اول رخ داد، دوباره تکرار شود. به همین دلیل در ماه‌های اخیر فعال‌تر از قبل شده و با گروه‌های سیاسی، حول محور استعفای محمدعلی نجفی و حل اختلافات دو جریان موثر جبهه اصلاحات، دیدارهایی انجام می‌دهد. دیدار او با سران حزب اتحاد ملت، اولین دیدار نبود. پیش‌‌تر از این نیز در هفته‌های اخیر سران دو حزب کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت، به دعوت عبدالله نوری، جلسه مشترکی برگزار کردند. اختلافات پیش‌آمده بر سر استعفای نجفی، بهانه این دیدار بود. سران حزب اتحاد در آن دیدار بر حفظ نجفی تاکید داشتند. در آن جلسه به خواست عبدالله نوری، توافقاتی صورت گرفت و قرار بر این شد که دو طرف پایبند این توافق بمانند. بند اول توافق بر این امر استوار بود که هر دو جریان از حیثیت آقای نجفی حمایت کنند. بند دوم توافقنامه این بود هم حزب کارگزاران و هم حزب اتحاد، موضوع کسالت و بیماری نجفی را بپذیرند و از نقل قول‌های دیگر و حاشیه‌ای پرهیز کنند‌ کما‌اینکه خود او نیز در جلسه استعفای خود در شورای شهر بر این نکته تاکید کرد و گفت که علت استعفا بیماری است و لاغیر و از دیگران نیز خواست که مباحث فرعی را بیان نکنند. توافق سوم دو طرف که خواست عبدالله نوری بود، بحث جانشینان احتمالی نجفی است. عبدالله نوری از دو طرف خواست هیچ‌کس، جانشینان احتمالی نجفی را تخریب نکند و... ‌بند چهارم توافق نیز بحث بر سر شهردار‌شدن یا شهردار‌نشدن محسن هاشمی بود که نوری تاکید کرد چون هیچ چیز در این باره قطعی نیست، دو طرف نیز شهردار‌نشدن یا شهردار‌شدن محسن هاشمی را قطعی ندانند. ممکن است شرایطی پیش بیاید که جز او گزینه بهتر و موثرتری نداشته باشیم. پس از هم‌اکنون اعلام نکنیم که او نباید شهردار شود و ممکن است شرایط به گونه‌ای پیش برود که فرد دیگری را برای شهرداری پیدا کنیم پس مطالبات را با اینکه محسن باید شهردار شود، افزایش ندهیم و دامنه اختلافات را بیشتر نکنیم. هر دو طــرف وعده دادند که پایبند این توافقنامه بمانند. اما با خروج از آن جلسه، برخی از سران حزب اتحاد، زیر قول خود زدند و با اعلام موضوعات حاشیه‌ای، اعلام کردند که نجفی به علت بیماری استعفا نداده و مسائل دیگری در میان است. نوری در آن دیدار و دیدارهای بعدی تاکید کرده بود که جایز نیست شهر را معطل بگذاریم پس بهتر است با استعفای خود خواسته شهردار موافقت شود، اما برخی از اعضای حزب اتحاد ملت کمپین نه به استعفای شهردار تهران را راه اندازی کردند و مجددا توافق یاد‌شده را نادیده گرفتند. اکنون این نگرانی برای شورای پنجم نیز وجود دارد. لجبازی سیاسی، دخالت در امور شهر و یارگیری از اعضای شورا توسط احزاب این مسیر گسستگی شورا و دلزدگی مردم را فراهم می‌کند. شورا باید در مقابل این هشدار، هوشیار باشد که در مسیر شورای اول قدم نگذارد و احزاب بدانند که بدون ائتلاف هیچ نیستند.»

   خداحافظی با آقای شهردار

حالا همه نگاه‌ها به اعضای شورای شهر دوخته شده بود. در نخستین واکنش به خبر استعفای دوم نجفی، محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران با تایید خبر گفت: پس از رای شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با استعفای دکتر نجفی ایشان طی نامه‌ای، ضمن تشکر از اعتماد و حمایت شورا، اظهار کرده‌اند که با نظر پزشک معالج خود جهت انجام عمل جراحی و آغاز درمان، امکان ادامه حضور در مسئولیت را ندارند.

وی با بیان اینکه نامه دوم نجفی مبنی بر استعفا از شهرداری تهران دقایقی پیش در اختیار بنده قرار گرفت، اظهار کرد: «در این نامه شهردار تهران ذکر کرده که باتوجه به شرایطش قصد ادامه همکاری در شهرداری را ندارد. البته رای روز گذشته شورا به معنای تقدیر از زحمات آقای نجفی در طول دوره مسئولیت و حمایت از برنامه‌های مدیریت شهری بود و همان‌گونه که ایشان نیز در سخنان خود گفت به‌علت مشکلات جسمی، قادر به ادامه حضور در شهرداری نیست. وی با بیان اینکه موضوع استعفای دوم نجفی در جلسه علنی فردا شورای شهر تهران بررسی خواهد شد، گفت: درصورتی که استعفای دوم نجفی رأی بدهند در نهایت برای شهرداری تهران سرپرست انتخاب خواهد شد. در نهایت روز سه‌شنبه جلسه شورای شهر تشکیل شد و اعضا رای‌گیری در مورد استعفای نجفی را به رای گذاشتند. با وجود اینکه این جلسه اعضای شورای شهر تهران به تنش کشیده شد و عده‌ای خواستار این بودند که بررسی استعفا به تعویق بیفتد اما اعضای شورا در نهایت به این نتیجه رسیدند که بررسی استعفا در دستور کار قرار گیرد و درنهایت با 15 رای موافق، 5 رای مخالف و یک رای سفید استعفا مورد موافقت قرار گرفت. پس از آن سمیع‌الله حسینی‌مکارم با 14 رای سرپرست شهرداری تهران شد. بعد از اینکه مکارم سرپرست شد خودش را بلافاصله به صحن شورا رساند و هاشمی خطاب به وی با شوخی گفت: مثل اینکه پشت در بودید چقدر زود رسیدید. همچنین حسن رسولی گفت برای آقای سرپرست یک صلوات بفرستید و کسی هم صلوات نفرستاد.