شهردار تهران گفت: متروی تهران از لحاظ طول مسیر و جابجایی مسافر دارای رتبه پانزدهم در رنکینگ جهانی است.

متروی تهران؛ رتبه پانزدهم در رنکینگ جهانی را کسب کرد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، پیروز حناچی در مراسم بهره برداری از دو ایستگاه میدان محمدیه و بسیج در خط هفت مترو تهران که صبح امروز با حضور نوبخت معاون رئیس جمهور، محسن هاشمی رئیس شورای شهر و جمعی از اعضای شورای شهر و مسئولان شهری برگزار شد، اظهار کرد: موضوع آلودگی هوا و ترافیک دو مسئله اصلی مردم شهر تهران است که بارها به آن اشاره کردند.

وی با بیان اینکه این موضوع ارتباط مستقیمی با زندگی مردم اتلاف وقت اتلاف میلیون‌‌ها لیتر سوخت و گسترش ذرات معلق دارد، ادامه داد: آلودگی، ترافیک، حاشیه نشینی و اسکان غیررسمی از مشکلات مشترک کلان‌شهرهای دنیا است. به عنوان مثال هرچند که رشد جمعیت 22 منطقه تهران در دهه اخیر به طور متوسط حدود 2.5 درصد بوده است اما در اطراف تهران و شهرهای اقماری شاهد رشد جمعیت 17 درصدی هستیم.

به گفته شهردار تهران علی‌رغم اینکه این شهرها از تهران جدا هستند اما تأثیرات این موضوع در تهران نیز حس می‌شود.

حناچی با اشاره به اینکه اتصال و گسترش شبکه ریلی از سیاست‌های اصلی شهرداری تهران است، گفت: در همین راستا اتصال مترو تهران به پرند، اسلامشهر و هشتگرد نیز دنبال می‌شود. علی‌رغم اینکه ما با چینی‌ها توسعه مترو را آغاز کردیم و در حال حاضر آنها از ما جلوتر هستند اما در رنکینگ جهانی از جهات طول مسیر و جابجایی مسافر، متروی تهران دارای رتبه پانزدهم در جهان است.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از زحمات بنیان گذاران و توسعه دهندگان مترو در دوره‌های گذشته تشکر کنیم، گفت: برخی شهرهای موفق دنیا سیاست 500 متر تا ایستگاه مترو را اجرا می‌کنند. به عنوان مثال در پاریس یکی از شعارهایشان این است که با طی 500 قدم به ایستگاه مترو می‌توان دست یافت و این امر نشان دهنده پوشش گسترش مترو در این شهر است.

شهردار تهران گفت: در آموزه‌های دینی ما بیان شده که مومن باید به هر قولی که می‌دهد عمل کند؛ ما نیز قول دادیم هر ماه یک ایستگاه افتتاح شود و براین قولمان پایبند هستیم. امیدواریم به زودی ایستگاه‌های جدیدی به شبکه ریلی اضافه شود و بتوانیم به توسعه شبکه‌ای حمل و نقل ریلی بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: خطوط شش و هفت مترو در شرایط سختی افتتاح شدند چرا که در خط هفت با تحریم مواجه بودیم و مشاوران نرم افزاری که خارجی بودند، پروژه را رها کردند اما در این شرایط متخصصین داخلی کار را به سرانجام رساندند. درباره خط شش نیز در شرایط بحرانی تحریم قرارداشتیم اما تلاش کردیم تا اغلب تجهیزات در داخل کشور تأمین شود.

حناچی خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی نیز در شرایط بسیار مساعد همکاری با دولت به سر می‌بریم و علی رغم وضعیت اقتصادی سختی که دولت دارد موردی نبوده که برای حمایت از دولت تقاضا کنیم و به آن عمل نشود.