میلگرد، نبشی و ناودانی، به عنوان مواد اساسی در صنعت ساخت و ساز، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. این مصالح، اسکلت اصلی ساختمان‌ها را تشکیل می‌دهند و به استحکام و پایداری سازه‌ها کمک می‌کنند. اما خرید این مواد می‌تواند چالش‌های خاصی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، تنوع بالای ابعاد و جنس‌ها، استفاده از استانداردهای مختلف و تاثیر شرایط محیطی بر کیفیت مواد از مسائلی است که باید در نظر گرفته شود.

راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

 

با توجه به اهمیت این مسئله، تصمیم بر آن شد که یک راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی آماده کنیم. در ادامه با اشاره به نکات مهم مربوط به خرید، به شما کمک خواهیم کرد تا انتخاب درستی داشته باشید و از کیفیت و ایمنی  پروژه‌های خود اطمینان حاصل کنید.

میلگرد چیست؟

در این بخش از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، یکی از مهمترین مصالح ساختمان سازی یعنی میلگرد معرفی خواهد شد. میلگرد، یک عنصر بسیار مهم در صنعت ساختمان سازی است که از جنس فولاد تولید می‌شود و مهمترین کاربرد آن، تقویت و استحکام‌ بخشی به سازه‌های بتنی دارد.

یکی از ویژگی‌های مهم میلگرد، نوع آن است. میلگردها می‌توانند آجدار یا ساده باشند. با توجه به مقاومتی که میلگرد آجدار دارد، کاربرد این میلگرد در ساختمان سازی بیشتر است.

میلگرد به عنوان یک عنصر تقویتی در سازه‌ها و ساختمان‌ها به کار می‌رود. با اضافه کردن میلگرد به بتن، استحکام و توانایی بتن در مقابل تنش‌های کششی افزایش می‌یابد. به همین دلیل توجه به این نکته از راهنمای خرید میلگرد و انتخاب میلگرد مناسب و رعایت استانداردهای مربوط به کیفیت، تاثیر مهمی در کیفیت پروژه‌های ساختمانی دارد.

انواع میلگرد

نوع میلگرد یکی از مهمترین فاکتورها در راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی است. میلگردها از نظر جنس در دسته‌های زیر قرار میگیرند.

میلگرد اروپایی

میلگرد اروپایی یک نوع میلگرد ساخته شده از فولاد با ویژگی‌های منحصر به فرد است که در صنعت ساخت و ساز و ساختمان‌سازی به وفور به کار می‌رود. این میلگرد به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارد، در سازه‌های مختلف از جمله ساختمان‌ها، پل‌ها و پروژه‌های عمرانی مختلف استفاده می‌شود؛ همچنین، قیمت مناسب و انعطاف‌پذیری در اتصالات و ساختارهای مختلف، این نوع میلگرد را به انتخابی مناسب در صنعت ساخت و ساز تبدیل کرده است. از آنجایی که میلگرد اروپایی به تولیدات استاندارد و کیفیتی توجه ویژه‌ای دارد، یکی از مصالح مورد تایید مهندسان و معماران است.

میلگرد فولاد کربنی

در این قسمت از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، یکی از پرکاربردترین مدل‌های میلگرد، یعنی میلگرد فولاد کربنی معرفی خواهد شد. میلگرد فولاد کربنی یک نوع میلگرد است که از فولاد و مقداری کربن تولید می‌شود. این نوع میلگرد به عنوان میلگرد سیاه نیز شناخته می‌شود و از جمله متداول‌ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز و ساختمان‌سازی است. وجود کربن در این میلگرد باعث شده است، نسبت به زنگ‌زدگی حساس‌تر باشد. چنانچه این میلگرد در مناطقی با درصد رطوبت بالا بهکار برود امکان زنگ زدگی وجود دارد. با این وجود، میلگرد فولاد کربنی به دلیل استحکام و قدرت بالا در مقابل کشش، یکی از انتخابهای اصلی در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی و عمرانی است.

میلگرد با پوشش اپوکسی

میلگرد با پوشش اپوکسی یک نوع میلگرد است که با استفاده از یک لایه اپوکسی پوشانده شده است. این پوشش اپوکسی به میلگرد اضافه می‌شود تا مقاومت آن در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی افزایش یابد. اپوکسی به عنوان یک نوع رزین مصنوعی به عنوان یک عایق در برابر واکنشهای شیمیایی عمل میکند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود میلگرد با پوشش اپوکسی بتواند در شرایطی که ممکن است با رطوبت و مواد شیمیایی در تماس باشد، به خوبی عمل کند.

یکی از مزایای اصلی استفاده از میلگرد با پوشش اپوکسی افزودن عمر مفید به میلگرد و افزایش مقاومت آن در برابر عوامل خوردگی است؛ زیرا زنگ‌زدگی یک مشکل شایع در مورد میلگرد است، این نوع میلگرد برای پروژه‌هایی که در معرض رطوبت یا مواد شیمیایی قرار دارند بهترین گزینه است.

نکات مهم درمورد خرید میلگرد

در این بخش از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، نکات مربوط به خرید میلگرد ارائه خواهد شد. خرید میلگرد یک مرحله مهم در هر پروژه‌ی ساختمانی یا صنعتی است که نیازمند دقت و اطلاعات کافی است. در این راهنما، به نکات مهمی که پیش از خرید میلگرد باید در نظر گرفته شوند، اشاره می‌کنیم:

انواع میلگرد و نقش آن‌ها در فرآیند خرید

میلگرد،یکی از مصالح مهم در صنعت ساختمان و ساخت دیگر سازها است. میلگردها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. نوع میلگرد انتخابی تأثیر مهمی بر کیفیت و عملکرد یک پروژه دارد.

 میلگرد آجدار

میلگرد آجدار یکی از پرکاربردترین انواع میلگرد در پروژه‌های ساختمانی است. برای تعیین نوع آج در میلگرد آجدار، از اصطلاحات A2، A3 و A4 استفاده می‌شود. به عنوان مثال، میلگرد A2 دارای آج دوکی شکل است که به آج 340 معروف است. در مقابل، نوع آج در میلگرد A3 به صورت یکنواخت است که آج 400 نام دارد. میلگرد A4 نیز دارای آج مرکب به نام 500 است.

میلگرد ساده

 میلگرد ساده همان‌طور که از نام آن مشخص است، فاقد آج است. این نوع میلگرد معمولاً در پروژه‌های خاصی که نیاز به میلگرد بدون آج دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میلگرد کلاف

میلگردهای کلاف جهت آرماتوربندی ستون‌ها و ساختارهای مشابه استفاده می‌شوند. این میلگردها به صورت کلاف به دست می‌آیند و در دو نوع ساده و آجدار تولید می‌شوند.

انتخاب نوع میلگرد بر کیفیت پروژه و هزینه‌ها تاثیر مستقیم دارد؛ بنابراین، پیش از خرید میلگرد، نوع میلگرد مورد نیاز برای پروژه‌تان را مشخص کنید؛ همچنین، از مشاوره تخصصی مهندسان و متخصصان استفاده کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید و مطمئن شوید که میلگرد انتخابی با نیازهای پروژه شما هماهنگی دارد.

وزن میلگرد

وزن یکی از مهمترین بخشهای راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی است. به همین دلیل وزن میلگرد باید هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد. وزن میلگردهای شاخه‌ای معمولاً به کیلوگرم بیان می‌شود و می‌توانید از جداول وزن میلگرد ارائه شده توسط تولیدکننده یا با استفاده از جداول اشتال میلگرد وزن میلگرد را محاسبه کنید.

منبع خرید

باید تصمیم بگیرید که از کجا میلگرد بخرید. خرید مستقیم از تولیدکننده اصلی معمولاً بهترین گزینه است، اما ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد. در این صورت استفاده از خدمات متخصصان میتواند کمک کننده باشد. بعضی از فروشگاهها در کنار فروش محصولات، خدمات مشاوره نیز ارائه میدهند. فروشگاه فولاد سل روشهای مختلفی را برای برقراری تماس با تیم مشاوره ایجاد کرده است. با استفاده از این روشها میتوانید قبل از خرید بهترین نوع میلگرد مطابق نیازتان را انتخاب کنید. 

مشاوره و ضمانت

اگر از شرکت‌های بازرگانی خرید می‌کنید، به ضمانت‌هایی همچون امکان برگشت کالا در صورت وجود مشکل، ارسال سریع و فاکتور رسمی توجه داشته باشید. این موارد می‌توانند امکان کلاهبرداری و مشکلاتی نظیر مغایرت محصول ارسالی با محصول سفارش داده شده را به حداقل برساند. با در نظر گرفتن این نکات، می‌توانید خرید میلگرد را با اطمینان کامل انجام دهید.

نبشی چیست؟

بخش دوم راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، مربوط به نبشی است. نبشی یک نوع پروفیل ساختمانی است که در صنایع مختلف و ساختمان‌سازی به کار می‌رود. این پروفیل‌ها از دو ضلع عمود بر یکدیگر تشکیل شده‌اند. در راهنمای خرید نبشی متوجه می شوید که نبشی‌ها دارای دو مشخصه اصلی هستند: اندازه بال‌ها و ضخامت. اندازه بال‌ها به عرض بال‌های نبشی اشاره دارد که می‌تواند متنوع باشد و بسته به نیاز پروژه تنظیم شود. ضخامت نبشی نیز به ضخامت سطح مقطع آن اشاره دارد و معمولاً از ورق‌های فولادی تولید می‌شود.

6

کاربرد نبشی

نبشی یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمانی است که در صنایع مختلف به کار می‌رود. این محصول چندین کاربرد متنوع دارد و در انواع پروژه‌ها به کار میرود. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای نبشی، اتصال پل‌ها به ستون‌ها و پایه‌ها در پروژه‌های عمرانی است؛ همچنین در صنعت ساختمان سازی، نبشی‌ها به عنوان وسیله‌ای برای اتصال تیرآهن به بیم‌های باربر و ساخت ستون‌ها و خرپاها به کار می‌روند. در سازه‌های سقفی مانند ساختمان‌ها و خانه‌ها، نبشی‌ها برای ساخت سقف کرمیت به کار میروند. اتصالات نیم گیردار و گیردار نیز از دیگر کاربردهای این محصول در پروژه‌های ساختمانی هستند. به طور کلی، نبشی‌ها به عنوان عناصر مهم در ساختمان‌سازی و صنایع مختلف شناخته می‌شوند و از تنوع اندازه و ضخامت آن‌ها می‌توان برای انجام انواع پروژه‌ها بهره ‌برد. توجه به نوع کاربرد پیش از خرید مهمترین نکته در راهنمای خرید نبشی است.

انواع نبشی

نبشی ها با درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف در دسته‌های متفاوت قرار میگیرند. از انواع نبشی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

انواع نبشی از نظر جنس

  • نبشی فولادی
  • نبشی استنلس استیل
  • نبشی آلومینیومی

انواع نبشی از نظر روش تولید

  • فابریک
  •  پرسی

انواع نبشی از ابعاد و سایز

  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی

نکات مهم هنگام خرید نبشی

قبل خرید و سفارش نبشیها باید برخی از فاکتورها را در نظر بگیرید. خرید با توجه به این نکات، کیفیت خرید شما را افزایش میدهد.

نوع نبشی

به عنوان یکی از اصول اساسی در خرید نبشی، نوع نبشی بسیار اهمیت دارد. نبشی‌های فابریک و پرسی تفاوت‌های مهمی در عملکرد و کیفیت دارند که باید در نظر گرفته شوند. نبشی‌های فابریک به دلیل روش تولید منحصر به فرد خود، معمولاً دارای کیفیت بالاتری هستند و مقاومت مکانیکی بهتری دارند. از طرف دیگر، نبشی‌های پرسی با انحنای بیشتر و ضخامت یکنواخت‌تر تولید می‌شوند. انتخاب نوع نبشی به توانایی تحمل بارهای مختلف و نیازهای خاص سازه و ساختمان بستگی دارد؛ بنابراین، هنگام خرید نبشی، باید با دقت نوع آن را بر اساس نیازهای پروژه انتخاب کرد.

ابعاد و سایز

ابعاد و سایز از مهمترین نکات در راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی است. هنگام خرید نبشی ابعاد و سایز محصول باید در نظر گرفته شود. خرید میلگرد با ابعاد و سایز اشتباه میتواند مشکلات پیچیدهای را به دنبال داشته باشد. نبشیها از نظر ابعاد و سایز در دو دسته نبشی بال مساوی و نامساوی قرار میگیرند. این دو نوع نبشی از نظر اندازه بالها با یکدیگر تفاوت دارند. به طوری که به نبشی‌هایی با بالهای برابر، نبشی مساوی و در صورت نامساوی بودن بالها، به آنها نبشی بال نامساوی میگویند. اندازه بالهای نبشی، با توجه به کاربرد خاصی است که برای این محصولات در نظر گرفته شده است. به همین دلیل خرید نبشی مناسب برای پروژه مورد نظر بسیار اهمیت دارد.

خرید نبشی با توجه به نیازهای پروژه

در خرید نبشی، توجه به نیازها و شرایط پروژه بسیار حائز اهمیت است. انتخاب نبشی‌های مناسب با توجه به ابعاد، محیط استفاده، استانداردها و عوامل محیطی؛ به معنای اجتناب از هزینه‌ها و خسارات مالی ناشی از انتخاب نادرست است؛ بنابراین، مشاوره با متخصصان صنعت ساختمان و مهندسان متخصص در زمینه مصالح ساختمانی می‌تواند بهترین راهنما در انتخاب نبشی‌های مناسب برای هر پروژه باشد و در نهایت باعث ایجاد سازه‌های پایدار و ایمن می‌شود.

اطلاع از قیمت بروز نبشی

قیمت بروز شاید مهمترین مسئله در راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی است. اطلاع از قیمت بروز نبشی هنگام خرید این محصول، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قیمت نبشی‌ها معمولاً تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند نرخ فولاد، تغییرات بازار، تغییرات اقتصادی و تقاضا و عرضه قرار می‌گیرد؛ بنابراین، اگر شما از قیمت جدید نبشی آگاه نباشید، ممکن است بیشتر از حد استاندارد پول بدهید.

علاوه بر این، در پروژه‌های بزرگ ساختمانی یا عمرانی، قیمت نبشی‌ها ممکن است تأثیر مهمی در بودجه کلی پروژه داشته باشد. بنابراین، بسیار مهم است که از قیمت روز نبشی‌ها مطلع باشید و آن را در بودجه‌بندی پروژه در نظر بگیرید. برای دستیابی به اطلاعات در مورد قیمت نبشی‌ها، می‌توانید از روشهای مختلف استعلام قیمت در سایت فولاد سل استفاده کنید.

ناودانی چیست؟

در بخش سوم راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، اطلاعات مربوط به خرید ناودانی ارائه میشود. ناودانی یکی از مقاطع فولادی بسیار مهم در صنعت و ساختمان‌سازی است. این نوع پروفیل، از دو بال عمودی به شکل حرف U تشکیل شده است. ناودانی‌ها به طور کلی در دو استاندارد UN و UNP قابل دسترسی هستند.

این مقطع فولادی در ابعاد و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود، به این ترتیب میتوان از ناودانی ها در پروژههای مختلف استفاده کرد. از کاربردهای متداول ناودانی می‌توان به ساخت سازه‌های فلزی، اتصالات صنعتی، ساخت سقف‌های کرومیت، ساخت بادبندها در ساختمان‌های فولادی، ساخت ستون و خرپا و حتی استفاده در پروژه‌های پل‌سازی و ساختمانی اشاره کرد. به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد ناودانی می‌توان از آن به عنوان عنصری غیر قابل جایگزین در ساخت و سازهای مختلف یاد کرد.

7

انواع ناودانی از نظر روش تولید

اولین نکته در راهنمای خرید ناودانی، توجه به نوع ناودانی است. ناودانی ها با توجه به نیازهای مختلف موجود در ساختمان سازی با ویژگی های متفاوت و در روش های تولید مختلفی تولید میشوند. در ادامه انواع ناودانی ها از نظر روش تولید معرفی میشوند.

ناودانی نورد شده

ناودانی‌های نورد شده یکی از پروفیل‌های فولادی مهم در صنعت و ساختمان‌سازی هستند که از طریق یک فرآیند تولید خاص تولید می‌شوند. فرآیند تولید ناودانی نورد شده به این صورت است که ابتدا شمش خام حرارت میبیند. سپس این شمش‌ها با گذر از غلتک‌هایی که به عنوان نورد شناخته می‌شوند، به ناودانی‌هایی با اشکال و سایزهای مختلف تبدیل می‌شوند. این ناودانی‌ها همگی با سایزهای خاص تولید می‌شوند و به آن‌ها ناودانی فابریک می‌گویند.

ناودانی پرسی

نبشی پرسی یکی از مصالح اساسی و پرکاربرد در صنعت ساختمان است که به عنوان یک پروفیل فولادی با ویژگی‌های خاص شناخته می‌شود. این نبشی‌ها از طریق فرآیند پرس کردن ورق‌های فولادی به طول 6 متر تولید می‌شوند. یکی از ویژگی‌های بارز نبشی پرسی، امکان تولید در اندازه‌های مختلف به سفارش مشتریان است. این ویژگی انعطاف پذیری در ابعاد، مزیت بسیار مهمی به شمار می‌آید.

انواع ناودانی از لحاظ شکل ظاهری

در این قسمت از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، انواع ناودانیها از نظر شکل ظاهری بررسی میشوند.

ناودانی ساده

ناودانی‌های ساده یکی از پروفیل‌های فولادی پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. این نوع پروفیل از فولاد و در اندازه‌ها و ارتفاع‌های مختلفی تولید می‌شوند. اندازه ناودانیهای ساده بسته به نیازهای مشتریان متغیر است. ارتفاع ناودانی‌های ساده می‌تواند از 30 میلی‌متر تا 400 میلی‌متر و حتی بیشتر نیز باشد. این ویژگی ناودانی‌های ساده، امکان استفاده گسترده در صنایع مختلف را به وجود آورده است.

ناودانی‌های ساده به دلیل تنوع ابعادی که دارند، در صنایع مختلف به شکل گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این پروفیل‌ها در ایجاد پایه و قاب دستگاه‌های صنعتی، ساخت اتاق کامیون و ایجاد چهارچوب‌های مختلف استفاده می‌شود. امکان انتخاب ناودانی‌های ساده با ابعاد مناسب برای هر پروژه، از جمله مزایای اصلی این نوع پروفیل‌ها است. تنوع در ابعاد و کاربردهای گوناگون آنها، ناودانی‌های ساده را به یکی از اجزاء اساسی در صنایع مختلف تبدیل کرده است.

ناودانی مشبک

ناودانی مشبک یکی از پروفیل‌های فولادی با ویژگی‌های منحصربه‌فرد است که در صنعت و ساختمان‌سازی به عنوان یک عنصر اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ناودانی از ورق‌های گالوانیزه تولید می‌شود و روی سطح آن سوراخ‌هایی است که امکان اتصال و مهره‌گذاری در پروژه‌های مختلف را به سادگی فراهم می‌کنند.

یکی از کاربردهای اصلی ناودانی مشبک در ساخت قفسه‌های فلزی است. این ناودانی به عنوان عنصر اساسی در ساختار قفسه‌ها عمل می‌کند. ویژگی گالوانیزه بودن ناودانی مشبک آن را در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی حفاظت می‌کند، که این امر برای محافظت در برابر عوامل محیطی مهم است.

ناودانی سبک

این نوع ناودانی نسبت به وزن ثبت شده در جدول اشتال، وزن کمتری دارد. به همین دلیل این نوع ناودانی را ناودانی سبک مینامند.

ناودانی سنگین

برخلاف ناودانیهای سبک، وزن این مدل ناودانیها کاملا مطابق وزنی است که در جدول اشتال ثبت شده است. تولید این محصول علاوه بر کارخانه‌های داخل کشور، توسط تولید کننده‌های اروپایی نیز انجام میشود. تولیدکنندگان داخلی و اروپایی هر دو، ناودانیهای سنگین خود را با توجه به ابعاد ثبت شده در جدول اشتال تولید میکنند.

نکات مهم درمورد خرید ناودانی

در این بخش از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی، نکات مهم خرید ناودانی ارائه میشود. فاکتورهایی وجود دارند که باید هنگام خرید ناودانی به آن توجه کنید. عدم توجه به این فاکتورها میتواند منجر به خرید محصولات بی‌کیفیت یا محصولاتی شود که مناسب نیازهای شما نیستند. در ادامه ذکر خواهیم کرد که هنگام خرید این محصولات به چه نکاتی باید توجه کنید.

اصطلاحات مربوط به ناودانی

هنگام صحبت در مورد ناودانی ویژگیهای این محصول با یکسری اصطلاحات خاص ذکر میشود. آشنایی با این اصطلاحات باعث میشود کاملا آگاهانه خرید کنید.

  • نرمال: این اصطلاح در مورد ناودانی‌هایی استفاده میشود که طول آنها بین 6 تا 12 متر است.
  • کوتاه و بلند: ناودانی‌هایی که 6 متری هستند با نام ناودانی کوتاه و ناودانی‌هایی با طول 12 متر، ناودانی بلند نامیده میشوند.
  • سنگین و سبک: ناودانی هایی که وزن آنها با اطلاعات جدول اشتال برابری میکند، ناودانی سنگین و ناودانی هایی که وزن آنها کمتر از وزن ثبت شده در این جدول است، ناودانی سبک نامیده میشوند.
  • گلمیخ: گلمیخ اصطلاحی است که درمورد ناودانی های برش خورده به کار میرود.
  • گوشت: اصطلاح گوشت به ضخامت ناودانی اشاره دارد.
  • جدول اشتال ناودانی: جدولی است که ابعاد، ضخامت و وزن محصولات فولادی از جمله ناودانی در آن ثبت میشود.

مشاوره با کارشناسان

ناودانی ها محصولاتی هستند که با در نظر گرفتن کاربردهای مختلف تولید میشوند. به همین دلیل انواع ناودانی ها با ویژگیهای متفاوت وجود دارند. استفاده از دانش یک کارشناس میتواند به شما کمک کند که با توجه به نیازتان بهترین نوع ناودانی را تهیه کنید.

خرید از فروشگاه های معتبر

با توجه به اینکه ناودانی یکی از مهمترین مصالح برای صنایع مختلف است، تولیدکنندگان زیادی در سراسر کشور در زمینه تولید این محصول فعالیت میکنند. تضمینی در مورد معتبر بودن همه این کارخانه‌ها وجود ندارد. به همین دلیل عاقلانه نیست که بدون تحقیق درمورد کارخانه، خرید را انجام دهید. این توصیه از راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی را جدی بگیرید.

جمع بندی و سخن پایانی

در راهنمای خرید میلگرد، نبشی و ناودانی سعی کردیم تا شما را با تمام نکات مورد نیاز در قیب، حین و بعد از خرید این مقاطع آشنا کنیم تا بتوانید خرید بهتری را تجربه کنید. در صورت وجود هرگونه سوال در مورد این مطلب می توانید در انتهای همین صفحه برای ما کامنت بگذارید.