ترامپ از وزیر کابینه خودش که منصوب خود اوست به شدیدترین وجه انتقاد و بر حق خود برای برکناری وزرای کابینه تاکید کرده است.

جنگ ترامپ با وزیر کابینه خودش!
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

دونالد ترامپ در روزهای گذشته با نوشتن توییت‌هایی از عملکرد "جف سشنز" وزیر دادگستری کابینه خود انتقاد کرده و تلویحا او را تهدید به اخراج کرده است.

به گزارش مثلث آنلاین به نقل از  عصرایران ، ترامپ که دل خوشی از پیگیری پرونده تبانی ستاد انتخاباتی او با روسیه ندارد؛ در روزهای گذشته با محکوم شدن جمعی از نزدیکترین وکلا و مشاورانش به تخلفات مالی و مالیاتی، به نظر می‌رسد تیغ استیضاح احتمالی از سوی کنگره در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات میاندوره‌ای آبان ماه سال جاری را بیشتر از گذشته بیخ گلوی خود حس می‌کند.

ترامپ ظاهرا خواستار اخراج " رابرت مولر" بازرس ویژه پرونده بررسی تبانی ستاد انتخاباتی او با روسیه است و این در حالی است که "جف سشنز" با تاکید بر استقلال قوه قضاییه آمریکا از این کار سر باز زده است.

از این رو ترامپ روز پنج شنبه مصاحبه‌ای با شبکه فاکس نیوز داشت و در آن به شدت از عملکرد "سشنز" انتقاد کرد. او همچنین در 2 روز گذشته چند توییت انتقادی درباره عملکرد وزارت دادگستری تحت رهبری "سشنز" نوشته است. پس از آنکه " سشنز" روز جمعه گذشته به انتقادهای پنج‌شنبه ترامپ در شبکه "فاکس نیوز" واکنش بسیار تندی نشان داد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارت تحت مسئولیت او تسلیم فشارهای سیاسی نخواهد شد، ترامپ نیز از روز جمعه لبه حمله توییت‌های خود را به سمت او نشانه گرفت.

عکس: خبرگزاری فرانسه

جنگ ترامپ با وزیر کابینه خودش!

او در یکی از این توییت‌ها نوشت: " وزیر دادگستری آمریکا هیچ‌گاه تسلیم فشارها و ملاحظات سیاسی نخواهد شد؛ جف، خیلی عالی است، این چیزی است که همه خواستار آنند، بنا بر این به طرف دیگر و تمامی فسادها هم نگاه کن. "

ترامپ همچنین در توییتی دیگر اظهارات "لیندسی گراهام" سناتور ارشد عضو کمیته قضایی سنای آمریکا در مصاحبه جمعه شب با فاکس نیوز را توییت کرده و به نقل او نوشته: "این حق رییس جمهور ایالات متحده آمریکاست که وزیر دلخواه خود در سمت دادگستری را داشته باشد." با وجود این اظهارات گراهام نیز از جمله سناتورهایی است که مخالف سرسخت اخراج "سشنز" از کابینه است.

با این حال به نظر می‌رسد مخالفت جمع بزرگی از سناتورهای جمهوریخواه - از جمله شخص گراهام که خود را مستقل و فراجناحی می‌داند- و دموکرات کنگره دست او را برای اخراج "سشنز" از کابینه بسته است.

ترامپ از "سشنز" انتظار دارد پرونده بررسی تبانی احتمالی ستاد انتخاباتی او با روسیه را ببندد و در عوض پرونده‌هایی چون ای‌میل‌های بحث برانگیز هیلاری کلینتون را پیگیری قضایی کند.

با این حال او تا کنون به طور آشکار و علنی از برچیده شدن فعالیت کمیته کنگره آمریکا به سرپرستی بازرس مولر - رابرت مولر رییس سابق پلیس فدرال آمریکا- سخنی به میان نیاورده اما اشاره‌های گاه و بیگاه او درباره عملکرد این کمیته و روند تحقیقات آن به خوبی نشانگر این واقعیت است که او نه از عملکرد این کمیته و نه از عملکرد وزیر دادگستری خود راضی است و تنها بنا به ملاحظات سیاسی روابط بین کاخ سفید و کنگره از سویی و موقعیت جمهوریخواهان در آستانه برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره در کمتر از 3 ماه دیگر، دست نگه داشته است.

اخراج "سشنز" از کابینه در شرایط کنونی می‌تواند پیامدهایی جدی برای ترامپ و جمهوریخواهان کنگره داشته باشد. این کار ترامپ به معنای مداخله قوه اجراییه آمریکا در یک روند قضایی محسوب خواهد شد و چون پای خود ترامپ هم در پرونده بررسی احتمال تبانی ستاد انتخاباتی او با روسیه ذی‌نفع است، این کار می‌تواند به معنای اخلال عمدی او در رسیدگی به پرونده‌ای باشد که حتی می‌تواند منجر به برکناری او از قدرت شود.

با این حال این ملاحظات باعث نشده ترامپ در جریان هر سخنرانی در جمع حامیانش طعنه و کنایه‌ای به عملکرد این کمیته و نیز وزیر دادگستری خود نزند و واژه " تبانی" collusion)) را بارها با الفاظ مختلف مورد تمسخر قرار نداده باشد.

او از سوی دیگر از طریق توییتر، کنایه‌های گاه و بیگاه خود را نثار وزیر دادگستری و کمیته بررسی کنگره می‌کند و این گونه تلاش دارد ضمن ایجاد فشار سیاسی، افکار عمومی حامی خود را علیه عملکرد آنها تحریک کند.

ترامپ با وجودی که به لحاظ قانونی اختیار برکناری وزیر دادگستری را دارد اما تا کنون از این کار خودداری کرده و البته معلوم نیست او تا کِی "سشنز" را تحمل خواهد کرد! و شاید یک روز با نوشتن توییتی غافلگیر کننده همان طور که "رکس تیلرسون" وزیر امور خارجه نخست کابینه خود را از سمتش برکنار کرد، عذر "سشنز" را نیز بخواند؛ اما از شواهد و ظواهر اظهارنظرهای جمهوریخواهان و دموکرات‌های کنگره پیداست که برکناری وزیر دادگستری منصوب ترامپ از سوی خود او، با واکنش شدید آنها روبرو خواهد شد؛ حتی برخی از سناتورهای جمهوریخواه در روزهای گذشته هشدار داده‌اند در صورت برکناری "سشنز" آنها به هیچ گزینه دیگر ترامپ برای سمت وزارت دادگستری رای مثبت نخواهند داد.