​سردبیر هفته‌نامه مثلث گفت: تصور می‌کنم این دستاوردمهمی برای نظام جمهوری‌اسلامی است که هر چه قدر سیاست داخلی در آمریکا متشنج است و در آن تضاد و غیریت‌سازی در آن وجود دارد، در سیاست داخلی جمهوری‌اسلامی نوعی وحدت رامشاهده می‌کنیم.

سردبیر هفته‌نامه مثلث: سیاست داخلی در ایران متحد شده است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

برنامه "گفت وگوی سیاسی" با موضوع (بررسی و بازتاب خارجی و رسانه ای درباره کاهش تعهدات برجامی ایران) با حضور دکتر سعید آجرلو، استاد دانشگاه، فعال رسانه‌ای و سردبیر هفته‌نامه مثلث روانه آنتن شبکه رادیوگفت‌وگو شد. 

سعید آجرلو در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو بیان کرد: تقریبا واکنش‌ها در آمریکا و غرب علیه ما بود، در سطح جهانی گفتمانی که در زمان بوش پدر شکل گرفت و در آمریکا طی ۱۲ سال در مناقشات هسته‌ای ادامه داشت و برنامه هسته‌ای را به عنوان تهدید امنیت جهانی قلمداد کردند. با اتفاقاتی که اخیرا روی داد و تغییراتی که در برنامه هسته‌ای ایجاد شده، آمریکا و غرب بر آن شدند که فعالیت هسته‌ای جمهوری‌اسلامی را علیه امنیت جهان نشان دهند. در حالی که وقتی ترامپ از برجام خارج شد، کمتر دیدید که رسانه‌های غربی با صراحت و شجاعت و به صورت مستقیم علیه آمریکا موضوع بگیرند، در حالی که پس از تقریبا یک سال صبر راهبردی ایران، موضع گیری رسانه‌های غربی نسبت به ایران خیلی تند و شتابزده است. از طرفی هم سیاسیون و سران اتحادیه اروپا واکنش‌های تندی داشتند تا جمهوری‌اسلامی به برجام برگردد.

وی افزود: در حالی که اساسا برجامی نمانده تا ایران به برجام برگردد. به عبارتی آنچه که اروپا در یکسال گذشته از خودش به عنوان یک توافق بین‌المللی نشان داد، واکنشی انفعالی و ضعیف که در نهایت به اینستکس ختم شد که حتی نتوانست رضایت دولت روحانی و محمدجواد ظریف را به دست بیاورد. نه تنها دولت از راه‌اندازی اینستکس هیجان‌زده نشد، حتی نتوانست از این پیشنهاد دفاع بکند. به طور اساسی ویژگی این دوره از مناقشه هسته‌ای را که از سال ۸۲ به بعد تحلیل کنیم که تقریبا ۱۶ سال گذشته است، اتحاد سیاست داخلی ایران است، یعنی در این دوره تا حدود زیادی همه درباره نحوه سیاست داخلی جمهوری‌اسلامی متحد در رابطه با آمریکا در برابر غرب هستند، حتی اگر صداهای مخالفی وجود داشته باشد، منطقی پشت آن نیست که بخواهد از اقدامات ایران انتقاد کند. 

 

سردبیر هفته‌نامه ‌مثلث ادامه داد: اتحاد در سیاست داخلی به دلیل رفتار عقلانی جمهور‌ی‌اسلامی است، یعنی از سال ۹۲ که انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران برگزار شد و یک آزمون مهم سیاست داخلی بود، یادمان هست که مناقشه هسته‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری به یک موضوع مهم تبدیل شد و حتی حسن روحانی با شعار سازش و توافق با آمریکا و غرب به قدرت رسید. در آن زمان آنچه قابل مشاهده بود، نوعی شکاف در ذهنیت مردم با واقعیت‌های مذاکرات هسته‌ای بود. لذا تصور می‌کنم شاید مهم‌ترین دستاورد نظام و آنچه که رهبری انجام دادند، در زمینه روشنگری و واکاوی خصومت آمریکا با حکومت ایران که ما را به این دستاورد رسانده که حتی چهره‌های رادیکال اصلاح‌طلب که سوابق تندی در مجلس ششم داشتند، همان افراد امروز می‌گویند نباید با آمریکا مذاکره کنیم. 

سعید آجرلو در مصاحبه با رادیوگفت‌وگو اظهار کرد: لذا تصور می‌کنم این دستاورد مهمی برای نظام جمهوری‌اسلامی است که هر چه قدر سیاست داخلی در آمریکا متشنج است و در آن تضاد و غیریت‌سازی در آن وجود دارد، در سیاست داخلی جمهوری‌اسلامی نوعی وحدت را مشاهده می‌کنیم. در میان جریان رسانه‌ای کشور که به دو دسته رسانه‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب تقسیم می‌شوند، رسانه‌های جریان اصلاح‌طلب به تبع نیروهای سیاسی که نزدیک به دولت هستند و بخشی از دولت را در برمی‌گیرند، به معنای مفهوم واقعی کلمه حمایت نمی‌بینیم اما در عین حال خبری از انتقاد هم نیست. من تصور می‌کنم به طور اساسی دستاورد بزرگ ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان در سال‌های اخیر می‌توان گفت برجام بوده است، دستاورد بزرگی که توانستند از آن در سیاست داخلی استفاده کنند و حداقل در دو انتخابات پیروز شوند، امروز دچار بحران و تنش شده و به دست همان دولتی که خودش برجام را به وجود آورده، رفته رفته این دستاورد از بین می‌رود و آب می‌شود.