استاد دانشگاه کانزاس آمریکا کاهش تعهدات برجامی را واکنش به بدعهدی‌های سایر اعضای برجام دانست و گفت: هیچ تحریمی برای هیچ شهروندی عادلانه نیست.تحریم‌ها برای ایجاد فشار بر دولت برای تغییر رفتار استفاده می‌شوند. متأسفانه همیشه شهروندان در مشکلات بین دولت‌ها گرفتار می‌شوند.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مایکل وودریچ (MICHAEL WUTHRICH) استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه کانزاس آمریکا است. وی همچنین مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه کانزاس است. وی به صورت تخصصی در حوزه سیاست خاورمیانه تحقیق و بررسی کرده است. وودریچ در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا نظرات خود را پیرامون تنش میان ایران و آمریکا بیان کرده است.

مایکل وودریچ در ابتدا در مورد فشار بر ایران گفت: من فکر می‌کنم این فشارها در ایران موجبات اعتراض‌های ایجاد شده است ، تحریم تنها باعث رنج مردم ایران شده است از یک سو، هدف از تحریم‌ها (به طور کلی) ایجاد فشار بر  شهروندان برای تضعیف دولت است، به طوری که این فشار دولت را وادار کند تا رفتار بهتری داشته باشد. بنابراین، برخی از افراد در دولت و مشاوران ترامپ آنچه در ایران این روزها اتفاق می‌افتد را اثبات فشار بر دولت ایران برای تغییر رفتار و بازگشت به مذاکره می‌دانند. اما، به نظر می‌رسد این استراتژی قدرت دولت ایران و همراهی سپاه پاسداران را برای مقاومت در مقابل تحریم‌ها و اعتراض‌ها را نادیده می‌گیرد.

وی در ادامه در مورد کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: ایران نسبت به تحریم‌ها و خروج آمریکا از برجام  توسط ایالات متحده واکنش نشان داد. ایالات متحده توافقنامه را شکست و به جامعه بین‌المللی فشار آورد تا باعث عدم اجرای تعهدات سایر اعضای برجام شود. ایالات متحده برای مذاکره در مورد شرایط جدید به ایران فشار می‌آورد، ایران احساس می‌کند این کار ناعادلانه است، ایالات متحده از تحریم‌ها برای فشار بر ایران استفاده می‌کند، به نظر می‌رسد ایران به آرامی در حال شکستن این توافقنامه برای وادار کردن کشورهای اروپایی به اجرای تعهدات خود برای نجات توافق قدیمی است.

این استاد دانشگاه در مورد تحریم‌های علیه ایران گفت: هیچ تحریمی برای هیچ شهروندی عادلانه نیست. شهروندان چه کردند؟ تحریم‌ها برای ایجاد فشار بر دولت برای تغییر رفتار استفاده می‌شوند. متأسفانه همیشه شهروندان در مشکلات بین دولت‌ها  گرفتار می‌شوند. این در تاریخ جهان است. 
وی هم چنین گفت: امیدوارم مذاکره اتفاق بیفتد. توافق، سریعترین راه برای حل مشکلات در ایران است. متأسفانه، ایران تصور می‌کند که در جریان برجام با آنها بدرفتاری شده است. بنابراین، من نمی‌دانم که آیا آنها برای مذاکره با دولت ترامپ به سر میز خواهند آمد من پیش‌بینی نمی‌کنم که دولت ایران تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری  در ایالات متحده علاقه واقعی به مذاکره نشان دهد. رهبری ایران احتمالاً معتقد است که آنها می‌توانند حداقل تا همین مدت صبر کنند، به امید تغییر دولت آمریکا. اگر ترامپ در کاخ سفید بماند، ممکن است بالاخره راهی برای مذاکره پیدا شود.

وودریچ در مورد حمایت کاخ سفید از اعتراض‌های ایران گفت: در واقع، رسانه‌های ایران در خارج ممکن است بیش از حد «حمایت» از دولت ترامپ را در طول این اعتراضات نشان دهند. اما من فکر می‌کنم در مقایسه با اعتراض قبلی، دولت آمریکا ساکت‌تر بود. آنها مشغول مشکلات دیگر از جمله جلسات استیضاح ترامپ بودند.

وی در ادامه افزود:  افرادی که باعث اعتراض این افراد شدند، کسانی بودند که یک شبه قیمت بنزین را بالا بردند. در فرانسه حتی افزایش کوچکتر قیمت‌ها معترضان را به خیابان می‌کشاند. دولت ایران می‌تواند عصبانیت مردم و مشکلات موجود در ایران را به دلیل تحریم‌ها بداند. اما میلیاردها دلار که آن را از دست داده‌اند چه می‌شود؟ این مشکلات تنها با اعمال تحریم‌ها ایجاد نمی‌شود من نمی‌گویم که به عنوان یک شهروند،  نسبت به رفتار ایالات متحده در قبال ایران در سال‌های اخیر انتقادی ندارم. من با بسیاری از تصمیمات در مورد ایران مخالفم، اما کاملاً واضح است که مسئولان ایران گاهی از تحریم‌ها به عنوان توجیه و  بهانه‌ای برای مردم خود استفاده می‌کنند. 

استاد دانشگاه کانزاس آمریکا در مورد تحریم دارو هم گفت: مسئله دارو یک مشکل جدی است. من در این زمینه متخصص نیستم و راه حل را نمی‌دانم. دولت ترامپ مستقیماً دارو را مسدود نمی‌کند، بلکه مشکل انتقال بین‌المللی پول است کاخ سفید مدام می‌گوید که داروها تحریم نیستند اما نمی‌گوید که راه‌های انتقال پول مسدود شده است. این موضوع به طور غیرمستقیم نتیجه وحشتناکی برای بیمارانی که به کمک نیاز دارند  خواهد داشت. امیدوارم به زودی راه حلی برای این امر پیدا کنند.